Zanderix Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Poszukuje kontaktu do osoby biegłej w echosondach Humminbird. Mianowicie mam od kolegi echo 450 TX z uszkodzonym przetwornikiem. Jako, że to model kilkuletni nie mogę znależć - może słabo szukam - sklepu w którym byłby od ręki. Łudzę się, że może istnieją jakieś zamienniki - i tu właśnie potrzebny mi FACHOWIEC co się zowie gdyby ktoś, coś, kogoś - byłbym zobowiązany PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Pisz do Czarka Karpińskiego na www.best-sonar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) OK - dzieki serdeczne - niestety ani on ani przedstawiciel Normark - nie są w stanie pomóc - zbyt wiekowa Edytowane 25 Września 2015 przez Zanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Echo Humminbird 450 TX, nie jest modelem kilkuletnim tylko kilkunastoletnim Możesz w nim zastosować przetwornik XNT 9 QB 90 T, który zastąpił ten który był w oryginale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Echo Humminbird 450 TX, nie jest modelem kilkuletnim tylko kilkunastoletnim Możesz w nim zastosować przetwornik XNT 9 QB 90 T, który zastąpił ten który był w oryginale. o super info "z nadzieją" - dzięki i lecę szukać w czeluściach netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nie ma problemu z jego dostępnością tylko z jego ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nie ma problemu z jego dostępnością tylko z jego ceną. spod klawiatury mi to wyjąłeś - 5 paczek / fucktycznie sporo :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Znalazłem oryginalny http://www.ebay.com/itm/NEW-HUMMINBIRD-XT-6-TB-90-WIDE-TRI-BEAM-TRANSDUCER-300TX-400TX-OPTIC-PANORAMA-/161837303574?hash=item25ae414716 ale to ta sama kasa.Jak chcesz nowszą wersję (XNT 9 QB 90 T) to jeszcze mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @Paprykarz niezla wiedza Moze nie na temat zapytam. Przestal mi dzialac zewnetrzny GPS w Humminbirdzie 798, moze podpowiesz jak zdiagnozowac czy to uszkodzone kabelki, uszkodzona antena czy cos softwarowego? Niestety nie mam anteny zapasowej. Moze ktos z Wawy ma taka sprawna antene do testow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Aby wykluczyć większość przyczyn musisz niestety podłączyć inną antenę do echa. A zapytam jeszcze, dlaczego nie używasz wewnętrznej ? Kupiłeś wersję 798cx a nie 798cxi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Dzieki za czujnosc. Zle wpisana nazwa. To Humminbird 797 C2 GPS SI. Antena jest zewnetrzna na kablu ( taki bialy grzybek ). Echo jest sprowadzona z USA z softem ENG ale GPS dzialal prawidlowo przez dlugi czas ale przestal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Były też 797 z wewnętrzną anteną 797c2i. Wersję można zmienić z domestic na international (włącznie z możliwością samodzielnego instalowania kolejnych aktualizacji), to tylko kwestia kasy. Na priv. prześlę Tobie namiar na człowieka, który pewnie ma antenę albo nawet da radę określić czy stara jest kaput. Jest gdzieś z okolic Warszawy to możesz podjechać osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Bombastycznie! Niby znam Soline jak wlasna kieszen ale brqk mi waipointow ktore zaznaczalem. Uciesze sie jak GPS wroci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 "Bombastycznie! Niby znam Soline jak wlasna kieszen ale brqk mi waipointow ktore zaznaczalem. Uciesze sie jak GPS wroci."Przyjedź na Soline teraz, przy tym stanie wody. Wszędzie na b. dobrych miejscowkach wprowadzisz sobie "pointy" spacerując po brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Podepnę się pod wątek bo widzę że kolega Paprykarz zna się na rzeczy. Jaki był by najlepszy przetwornik do 787c2i ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) W tym modelu podstawowym przetwornikiem jest model DualBeam 83/200 kHz, czyli XNT 9 20T. Musiałbym sprawdzić czy nie można do niej podpiąć QuadraBeam ale to dopiero wieczorem albo jutro. EDIT: Można również korzystać z przetwornika Quadra Beam XNT 9 QB 90 T Edytowane 28 Września 2015 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Poszukuje kontaktu do osoby biegłej w echosondach Humminbird.
Mianowicie mam od kolegi echo 450 TX z uszkodzonym przetwornikiem.
Jako, że to model kilkuletni nie mogę znależć - może słabo szukam
- sklepu w którym byłby od ręki.
Łudzę się, że może istnieją jakieś zamienniki - i tu właśnie potrzebny mi FACHOWIEC co się zowie
gdyby ktoś, coś, kogoś - byłbym zobowiązany
PZDR
Zanderix
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi