penaro Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Co myślicie o takim zbrojeniu robaka na okonie? Czy 2 haki to nie przesada?Prośba o ewentualne sugeste od osób mających patenty na lekkie zbrojenie robaków.Długość gumy 8cm, dociążona łezką 1g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Jeden w zupełności wystarczy. To miękka guma wiec okoń spokojnie ją zassie. System który pokazałeś na foto tylko usztywni niepotrzebnie gumę i straci ona na atrakcyjności. Szukaj w google pod hasłem "wacky rig" bardzo ciekawy sposób prezentacji robali. Edytowane 25 Września 2015 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Poczytaj sobie o carolina rig, pewnie lepiej by sie Tobie sprawdzila http://jerkbait.pl/topic/32413-texas-rig-carolina-rig/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ja zbroje takie robaczki normalna główką i też daja rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Przebij go jednym hakiem w 1/3 długości od grubszej strony, jakbyś normalną glizdę zakładał. Sprawdzone wielokrotnie z pozytywnym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Przebij go jednym hakiem w 1/3 długości od grubszej strony, jakbyś normalną glizdę zakładał. Sprawdzone wielokrotnie z pozytywnym skutkiem. Wacky rig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ja zbroje takie robaczki normalna główką i też daja rade.Mam właśnie paczkę takich robaczków, jeszcze nie testowanych, i zastanawiałem się nad skutecznością. Okonie polubiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 U mnie wygląda to mniej więcej tak: 1: Zwykłe główki jiggowe lub główki z drutem zamiast kołnierza (np. Daiwa Tournament) 2: Haki SG obciążane wolframem 3: Offset + czeburaszka, 4: Shake flick z czeburaszką (biały robak przebity w zgrubieniu) z hakami OWNER (dedykowane do czeburaszek) 5: Texas rig itd 6: haki na FC z pętlą przed robalem - używam tego czasem do troka Używam głównie przynęt 4" (robworm według mnie robi najlepsze robale). Do czeburaszki Keitechy 3" lub Ribstery są bdb. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Mam właśnie paczkę takich robaczków, jeszcze nie testowanych, i zastanawiałem się nad skutecznością. Okonie polubiły?Połapałem tochę w tym roku na te robaczki, nawet ze dwa trzydziestaki były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Czy w bardzo brudnej wodzie ktos z Was lowil ciemnymi glizdami? Jakies kontakty byly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) witam ja ostatnio zacząłem łowić okonie podobnymi glizdami a w szczególności gumkami KEITECH SEXY IMPACT ale zakładam je tylko na główke jigowa 3g.i łowie nimi metodą opadu i sa rewelacyjne,albo szurasz nimi po dnie albo gwałtownie podbijasz,u nas w zaporówkach jest strasznie zielona woda ale niewyklucza to użycia ciemnych stonowanych barw,jak ryba jest na zerowaniu to wezmie Edytowane 26 Września 2015 przez VOJT@S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 najlepiej sprawdza mi się zbrojenie Wacky, w naszych wodach używa się raczej małych wormów, więc lekkich, dlatego nie samym haczykiem, tylko lekką główką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) A czy ktoś używa konkretnie takich robali i z jakim efektem. Interesują mnie też sposoby prowadzenia. Wesol jakie robaki są na Twoim zdjęciu? Edytowane 28 Września 2015 przez penaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Robaczki zakupiłem tu na forum od kolegi @fishbartek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi