czerwcowy0520 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Tak jak w temacie chodzi mi o to w jaki sposób przechowywacie farby nitro. Do tej pory gruntowałem w bialym akrylu, ale z nitro jest szybciej...pozostaje kwestia przechowywania...czy brac z puszki czy przelewac...mam 1l i teraz nie wiem. Czy nitro jest tak wrazliwe jak poliuretany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Z nitro nie ma żadnego kłopotu nie trzeba jej jakoś specjalnie przechowywać , a w razie potrzeby rozcieńczalnik i heja . Przelać do słoiczka można z innego powodu na krawędzi puszki zawsze będzie coś obsychać i podczas otwierania puszki takie strupki niestety będą wpadały do farby . Więc w słoiczku po prostu będzie poręczniej i czyściej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Aha czyli przelewam do sloiczka i. Zamykam puszke i tyle w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 ja farby i lakiery obracam do góry dnem , wtedy większa pewność że powietrze sie nie dostanie do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Normalnie jadę z puchy, jednak tak jak wspomniał już wędkarzyk trzeba uważać, żeby na krawędź puchy nie kapała farba no i podstawa wolne zanurzanie i wynurzanie korpusu co by się pęcherze nie robiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Ok koledzy dzieki za info. Przelałem sobie do słoiczka a puszke owinalem folia i tasma na wszelki wypadek...efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi