Czez Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Dotychczas do połowów w polskim Bałtyku używałem żyłek. Teraz zastanawiam się nad plecionką. Na dwutygodniowy urlop nie opłaca mi się inwestować w plecionkę do połowu w słonej wodzie. Czy słabo zasolony Bałtyk może wpłynąć negatywnie na własciwości zwykłej plecionki, którą łowię na śródlądziu?PozdrCzarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janedpol Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ja łowię w Bałtyku plecionkami od lat i nie stwierdziłem żadnego wpływu jego lekko zasolonej wody na ich trwałość / moc . A więc nie zawracaj sobie głowy dodatkowymi zakupami tylko używaj dowolnej posiadanej plecionki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ja łowię w Bałtyku plecionkami od lat i nie stwierdziłem żadnego wpływu jego lekko zasolonej wody na ich trwałość / moc . A więc nie zawracaj sobie głowy dodatkowymi zakupami tylko używaj dowolnej posiadanej plecionki ... Tez tak to widze Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Od 5 lat łowię plecionkami w Atlantyku. Najlepiej sprawdza się PP. Używam 10 i 20 lbs. 8 jest już trochę za delikatna, dość szybko się zużywała i wymagała przewiązywania krętlika po każdej średniej rybie. W tym roku po raz pierwszy nawinąłem PP w kolorze czerwonym. Po kilku m-cach intensywnego łowienia dochodzę do wniosku, że czerwona jest znacznie mocniejsza niż stosowany do tej pory zielony PP i co ciekawe nie odbarwia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi