Wojtek B. Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Cześć! Sezon na zimne sandacze uważam za otwarty. Nad wodą coraz częściej pojawia się silna wichura, deszcz, a niebawem dołączy śnieg i mróz. Chciałbym kupić dobrą zapalniczkę żarową (chyba, że polecacie inne rozwiązanie). Nie ma to jak ogrzać się godzinkę przy ognisku. Niekiedy potrzebuję przypalić fluorocarbon etc. Zwykła zapalniczka w takich warunkach nie daje rady. Macie jakieś doświadczenia z ww. sprzętem? Miłego wieczoru, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wojtek kup 2 szt.najtańszych,jak jedna padnie to drugą przypalisz .Ja mam jakieś cudo bezpłatne z promocji i działa już drugi rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wojtek kup 2 szt.najtańszych,jak jedna padnie to drugą przypalisz .Ja mam jakieś cudo bezpłatne z promocji i działa już drugi rok. Piszesz Piotrek o żarowych? Myślałem, że drugą sztukę dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Popieram, używam tylko żarowych od dawna. Markowe działają kilka dni, wariant optymistyczny, tygodni. Najlepsze są z chińskiego centrum jeśli już trafisz bubla, to nie szkoda, warto mieć zapas, żarowe nie są trwałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Zwróć uwagę na typ żarnika, te ze sprężynką lubią się przepalic w najmniej odpowiednim momencie, lepsze są te przypominające gwiazdkę. Mam takową za przysłowiową piątke i po podkręceniu gazu wali strumieniem ognia jak palnik na długość palca. O taki dokładnie gadżet: http://cigarland.pl/pl/zap-eurojet-torch-palnik-25-2930.html?utm_source=okazje.info&utm_medium=referral&utm_campaign=okazje.info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Piszesz Piotrek o żarowych? Myślałem, że drugą sztukę dla Ciebie Może być bo ja zapasu nie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) Wojtek , prawdziwy harcerz to rozpala ognisko od jednej ...........................butelki benzyny .http://allegro.pl/krzesiwo-magnezowe-xxl-survival-do-rozpalania-i5161864344.htmlBardziej niezawodne od zapalniczki Edytowane 26 Września 2015 przez pisarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Panie Wojtek lata temu, mój dobry kolega jechał z wizytą do ju-es-ej, jako że u nas w tym czasie żarową tandetą śmierdziało, mówię do niego - kup mi dobrą zapalniczkę żarową od jankesów -Więc udał się do odpowiedniego sklepu, wyjaśnił o co chodzi i miły Pan sprzedawca mówi, jak ma być dobra to Brunton Helios - > wypisz wymaluj to ta!Korzystam bez mała +/- 10 lat (a może i więcej), jak do tej pory działa niezawodnie i z czystym sumieniem polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wenger clava. Tą mam i chyba to podróba ale działa bez zarzutu. Alternatywa to.- Najlepiej dwie zapalniczki BiC. Do tego krzesiwo i zapałki szturmówki. (te stare wojskowe oryginalne) I nie ma bata że ognia zbraknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Mam jakieś 5 lat, chińską żarową, z tym ,że jest bardzo nie poręczna bo jest z 10-razy większa od zwykłej i do normalnej kieszeni zwyczajnie się nie mieści, więc wożę ją w torbie lub plecaku. Za to działa bezbłędnie nawet przy - 25 stopniach, a koszt około 15zł, (podobno} teraz, bo ja zapłaciłem na chińskim targowisku 9zł, przy okazji kupowania 20 podkoszulek.Nawet ma latarkę, i która działa do dziś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja jednak wybrałbym zippo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja jednak wybrałbym zippo. Wybrałeś czy wybrałbyś? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Ano Zippo jest fajna i kultowa na tym sie jej użytkowość kończy Wojtek masz dwie opcje kup tani mały palnik żarowy koszt ok 15-20 zła jak masz miejsce w torbie ,pudle itp kup duży palnik , ja tam wożę taki koszt ok 35 zyli ma blokadę i oczywista reg płomieniafota na szybko z mydelniczki Edytowane 27 Września 2015 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 I wersja "mini" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Fido, używam zapalniczek benzynowych Zippo od 25 lat z okładem. Lubię je, nie zawodzą, działają, nawet w niesprzyjających warunkach. Palniczki gazowe też robią, nie używam ich, ale wierzę w renomę marki.Michale, nie rozumiem Twojej krytycznej oceny użyteczności Zippo. Podobnie nie rozumiem, po co miałbym wozić taki palnik, jak pokazujesz. Mam nim sobie upalić końcówkę plecionki na blaszce? Może na dłuższym biwaku, do rozpalenia węgla w grillu, jest ok, ale chyba do niczego innego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) No cóż miałem kilka Zippo jak jeszcze paliłem papierochy i do tego idealnie się nadają pod warunkiem ,że jest w miarę ciepło , w terenie mi się mało sprawdzały - zużycie benzyny /wietrzenie/ iprzy silnym wietrze + chłód ręce sztywnieją odpalenie staje się koszmarem i wtedy sa do dupy po prostu nie dają rady nie neguję jej użyteczności tylko jako dawny użytkownik stwierdzam fakt , są proste i nie zawodne przy spełnieniu kilku czynników - dobry kamień i paliwko + temperatura otoczenia /ale kilka razy byłem silnie w....y gdy miałem problem z odpaleniem zwłaszcza gdy palić się okrutnie chciało / palnik żarowy w terenie sprawdza się lepiej ten drugi mały jest tylko 1 i 1/2 wiekszy od Zippo czyli można go swobodnie schować w kieszeni i odpalasz przez naciśnięcie przyciskuprzy -20 też daje radę z zippo miałem już problemy Edytowane 27 Września 2015 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 OK, nie miałem tak złych doświadczeń. Palę papierochy, przypalam Zippo, staram się nie zmarznąć tak dogłębnie. Miałem kiedyś podobny palnik gazowy, ale zdechł. Może stąd moje lekkie uprzedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 OK, nie miałem tak złych doświadczeń. Palę papierochy, przypalam Zippo, staram się nie zmarznąć tak dogłębnie. Miałem kiedyś podobny palnik gazowy, ale zdechł. Może stąd moje lekkie uprzedzenie. Hehe dla tego przerzuciłem się na E-papierosa i Zippo jest mi zbędne /palę już-0- nikotyny ale przyjemnosci "bucha" nie potrafię się wyzbyć / 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 palnik żarowy w terenie sprawdza się lepiej ten drugi mały jest tylko 1 i 1/2 wiekszy od Zippo czyli można go swobodnie schować w kieszeni i odpalasz przez naciśnięcie przyciskuprzy -20 też daje radę z zippo miałem już problemyTakim palnikiem , to i główkę ołowianą stopisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Polecam kieszonkowy palnik gazowy np taki: http://allegro.pl/kieszonkowy-palnik-gazowy-1300c-iroda-fv-w-wa-i5687077821.html nie ma wiatru który by to zgasił. Sprawdza się u mnie jako zapalniczka na łódce. Edytowane 29 Września 2015 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi