Gość Arspin Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam serdecznie. Chciałbym poradzić się czy ten kij jest wart uwagi ? Może ktoś posiada go do dziś lub miał kiedyś i może opisać własne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Chciałbym poradzić się czy ten kij jest wart uwagi ? Może ktoś posiada go do dziś lub miał kiedyś i może opisać własne doświadczenia.Moim zdaniem, jest godnym uwagi. Nie znam tego akurat modelu. Łowiłem natomiast, długi czas, modelem o cw. 10-50g, o ile dobrze pamiętam.Ciężar wyrzutu zawyżony. Komfortowo było w zakresie 7-35gBlank sztywny, sprężysty i dynamiczny. Ugięcie z legga przesunięte ku środkowi (typu ?.Bardzo uniwersalny.Pozwalał mi łowić szerokim spectrum przynęt ale w tym czasie skupiałem się, niemal wyłącznie na obrotówkach i woblerkach.Węgiel to coś, co miało w opisie bodaj XT-60.Przelotki? Niestety, nie pamiętam ale w tamtym czasie, żadna żyłka nie mogła im zaszkodzić.Dobry uchwyt kołowrotka i nieco przydługi korek dolny. Przywykłem.Generalnie dobra robota firmy.Po kilku sezonach sprzedałem kijek, stosunkowo drogo a gość, który odkupił ode mnie używa go do dzisiaj, do połowów szczupaka na wahadła.Rzeczny sandacz, czy szczupak w granicach 3,5-6kgwyjeżdżał na nim raczej bezstresowo a trzymanie ryby wzorowe.To tyle ze wspomnień. Gdyby teraz dostępny był ten blank, pewnie zbudowałbym sobie na nim wędkę pod swoje wymagania.Nie ustępuje, w mojej ocenie blankom, ze średniej półki, rynku współczesnego . Edytowane 27 Września 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi