Skocz do zawartości

Shimano Stradic 270 7-30gr z 96r.

Gość Arspin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Chciałbym poradzić się czy ten kij jest wart uwagi ? Może ktoś posiada go do dziś lub miał kiedyś  i może opisać własne doświadczenia.

Moim zdaniem, jest godnym uwagi. Nie znam tego akurat modelu. Łowiłem natomiast, długi czas, modelem o cw. 10-50g, o ile dobrze pamiętam.

Ciężar wyrzutu zawyżony. Komfortowo było w zakresie 7-35g

Blank sztywny, sprężysty i dynamiczny. Ugięcie z legga przesunięte ku środkowi (typu B)?.Bardzo uniwersalny.

Pozwalał mi łowić szerokim spectrum przynęt ale w tym czasie skupiałem się, niemal wyłącznie na obrotówkach i woblerkach.

Węgiel to coś, co miało w opisie bodaj XT-60.

Przelotki? Niestety, nie pamiętam ale w tamtym czasie, żadna żyłka nie mogła im zaszkodzić.

Dobry uchwyt kołowrotka i nieco przydługi korek dolny. Przywykłem.

Generalnie dobra robota firmy.

Po kilku sezonach sprzedałem kijek,  stosunkowo drogo a gość, który odkupił ode  mnie używa go do dzisiaj, do połowów szczupaka na wahadła.

Rzeczny sandacz, czy szczupak w granicach 3,5-6kgwyjeżdżał na nim raczej bezstresowo a trzymanie ryby wzorowe.

To tyle ze wspomnień.

Gdyby teraz dostępny był ten blank, pewnie zbudowałbym sobie na  nim wędkę pod swoje wymagania.

Nie ustępuje, w mojej ocenie blankom, ze średniej półki, rynku współczesnego :) .

Edytowane przez popper