Skocz do zawartości

CIENIUTKI A ZA RAZEM MOCNY BLANK

Mikosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam fajnych kijków o cienkim blanku (nawet bardzo cienkim, coś w rodzaju ugięcie na całej długości kija, dobre ugięcie) a za razem mocnych w przypadku holu większej sztuki. Mają ona służyć do lekkiego i średniego castingu przede wszystkim wobler/mały bezsterowiec guma też. Firma jak i cena nie ma znaczenia (megabassy, daiwy i inne moga być), kijek musi być warty uwagi. Jako zapaleni:p castingowcy moze polecicie mi jakieś cudeńka (linki, fotki... jak i wszelakie dojścia mile widziane w temacie).

Muszę powrócić do casta bo tęsknię... chcę powrócić w dobrym stylu ;)

Pozdr

No właśnie gdzie można znaleźć ten kijek? Są to wędeczki o bardzo cieniutkim blanku i krótkie (zdjęcie poniżej) już chyba wolałbym jakiegoś megabassa chociaż ceny kosmiczne.

.

Gdzieś na pewno można je kupić ale ciężko nawet znaleźć fotke w internecie

post-3055-1348914793,4357_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam!

Szukam fajnych kijków o cienkim blanku (nawet bardzo cienkim, coś w rodzaju ugięcie na całej długości kija, dobre ugięcie) a za razem mocnych w przypadku holu większej sztuki. Mają ona służyć do lekkiego i średniego castingu przede wszystkim wobler/mały bezsterowiec guma też. Firma jak i cena nie ma znaczenia (megabassy, daiwy i inne moga być), kijek musi być warty uwagi. Jako zapaleni:p castingowcy moze polecicie mi jakieś cudeńka (linki, fotki... jak i wszelakie dojścia mile widziane w temacie).

Pozdr

LESATH GS posiada akcje Fast

Pozdrawiam

K2

witam,

ciesze sie z tego watku

wlasnie przegladalem st.croix

najdelikatniejsze do castingu sa 6`9`` jesli sie nie myle i o ciezarze wyrzutu od 3,5 grama.

zastanawia mnie tez ktora z firm produkuje multiki do tak delikatnych kiji. te na zdjeciu powyzej wygladaja na delikatniusie.

podzielcie sie prosze swoja wiedza.

pozdrawiam,

sebastian

Jerzy,

wystarczy zwrocic uwage i sie nie unosic.

caly czas wchodzi cos nowego.

nie kazdy ma mozliwosc, czas czy tez wiedze, zeby sprawnie, skutecznie i na biezaco uaktualniac taka wiedze.

juz sie na podobny temat kiedys wypowiadalem:

- jesli Ty albo ktos inny nie macie ochoty odpowiadac,

- nie macie czasu odpowiadac

to lepiej wogole nie odpowiadajcie niz krytykujcie. Bardzo prosze.

Wydawalo mi sie, ze forum jest po to zeby zadawac pytania.

pozdrawiam,

sebastian

tylko Shimano produkuje kolowrotkow cala mase.

Na rozne rynki pod roznymi nazwami czasem.

Zadaje sie tego typu pytania, zeby skorzystac z wiedzy i doswiadczenia innych forumowiczow.

Tez tych, ktorzy nie sa na forum od 5 lat.

Wiec jeszcze raz prosze. Zastanowcie sie chwilke chociaz zanim zaczniecie odpisywac w stylu jakim odpisal powyzej Jerzy.

Bardzo prosze. Czy to wymaga az takiego wysilku?

pozdrawiam,

sebastian

Witam!

Pozdr

Dzisiaj przy okazji wpadłem do pracowni Rodmas. I sądzę że znajdziesz tam akuratne blanki do zbudowania wedki jakiej szukasz.Mianowicie oglądałem New_blanks_PHENIX_KARABELA takiej zbieżności w dolniku jeszce nie widziałem.Polecam zapoznać się z ofertą bo warto.

Karygodne :unsure: oczywiście jest w moim mniemaniu , że do tej pory nikt z koleżeństwa nie zaproponował poszukującemu Lamiglasa z serii XMG 50 , konkretnie LSJ , który w oczywisty sposób spełnia tak złożone wymogi . A blank to jest nie tylko smukły , ale i wielu innych wdzięcznych kształtów . Kibić , gibkość i grację ruchu ma niezrównaną , a i koszt tego niewątpliwego cymesu jest kolejną jego zaletą .

Mam taki , to i wiem ..

Jerzy,

wystarczy zwrocic uwage i sie nie unosic.

caly czas wchodzi cos nowego.

nie kazdy ma mozliwosc, czas czy tez wiedze, zeby sprawnie, skutecznie i na biezaco uaktualniac taka wiedze.

juz sie na podobny temat kiedys wypowiadalem:

- jesli Ty albo ktos inny nie macie ochoty odpowiadac,

- nie macie czasu odpowiadac

to lepiej wogole nie odpowiadajcie niz krytykujcie. Bardzo prosze.

Wydawalo mi sie, ze forum jest po to zeby zadawac pytania.

pozdrawiam,

sebastian

Witam,

@Sebastian Stasiuk,

Skoro @jerzy ci nie wyjasnil to niech bedzie: kreciolkow jest doslownie kilka CC51SS, Daiwa Pixy, wszelkie tuningowane stwory ze lekkimi szpulkami ze stajni Shimano czy ABU.

Mam nadzieje ze pomoze :D Znajdziesz wiecej szukajac w zasobach forum <_<

Bujo

• 2 miesiące temu...