Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Opłaty na szczęście niskie.Opłata roczna spin z łódki ok 70zł.

Zezwolenie możesz kupić w stanicy wędkarskiej w Barkowicach Mokrych ( czynne całą dobę).

Tam też możesz wypożyczyć łódkę, i po prawej stronie masz mały zbiornik ( płytszy + sporo pniaków po wyciętym lesie), po lewej cała reszta zbiornika z wyspami.

Im dalej w stronę tamy tym generalnie głębiej.

Możesz również pożyczyć łódkę w Bronisławowie, u Łysego, ale tam będzie dużo drożej to kosztować + jest to miejsce mocno publiczne.

Był tam organizowany zlot, jest relacja na stronie, może ktoś Ci coś podpowie.

Jeśli chodzi o ryby, to już inny temat.

Brzegi, szczególnie w weekendy okupowane przez osoby łowiące z gruntu.

Zestawy wyrzucane na 50-100 m (znacznie utrudniony troling)

pozdrawiam

Darek

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam serdecznie. W przyszłym tygodniu chciałbym się wybrac na sulejów. Chciałbym sie dowiedzieć , czy ktoś z kolegów wedkuje tam regularnie. Może zna ktoś jakieś ciekawe miejsca gdzie warto bedzie dłużej przycupnąć. Nie posiadam echosondy i z tego względu potrzebuję również mapę batematryczną zbiornika. Zależy mi na tym aby byly zaznaczone głebokości, a w necie nigdzie nie mogę takowej znaleźć. A może ktoś wybiera sie tam w najbliższym czasie. Mam do zbiornika około 45 km , także nie jest to dalko i myśle się tam wybrać kilka razy tej jesieni. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Wojtasz

Mam mapę co prawda bez zaznaczonych głębokości ale jak prześledzisz ją uważnie to będziesz jak w domu.Na mapie masz stare koryto ze starorzeczami i stan po zalaniu, widać gdzie był las ,domy ,drogi itp.Jeśli Cię to interesuje to prześlij adres email na priv.

Jans

No i wróciłem z zalewu sulejowskiego. Efekty takie ooo :-// ładny szczupły zerwany zaraz przy łódce (brka podbieraka słabo zcięty) i drugi mały szczupły ot 50 cm. Jak na pierwszy raz sam na łódce i na dużym zbiorniku nie jest źle ale liczyłem na więcej. Pozdrawiam Wojtasz

• 9 miesięcy temu...

Witam

Jestem co tydzień w każdą niedzielę na Sulejowskim z chęcią się dołącze. Łowię głównie z łódki w okolicach Barkowic i Mokre na głębokości do 2 metów. Głownie na jerki typu Slider i Skiner. Na dzień dzisiejszy warunki do łowienia są znakomite. Temperatura wody ok 17 stopni. Rośliność jesszcze się nie wynurzyła więc zębacze stoją na dywanie roślinnym. Zębacze stoją tylko przy trzcinach, trawach lub grążelach. Ostanie połowy: sandacz ok 80 cm i szczupaki ok 70, 60, 50*2, 40 i 30 cm + okoń ok 30 cm. Wszystko na.....SLIDERA 7 i 10. Jedna sztuka ok meta zaczepiła się na save gear 4-częściowego...ale rozerwała go na części na agrafce został tylko łepek. Zostały tylko wspomnienia.

Jest dużo i duże sztuki. Na wyciętym lesie jest wędkarz (zielona kryta łódka) którego widze co niedziele zawsze w tym samym miejscu. Zawsze zwija się ok 4 rano przed wypłynięciem spiningistów. Rozmawiałemem z nim parę razy (jest niechętny do rozmowy) ponoć nie zdaża mu się spłynąć bez ryby. Na małym zalewie przełom czerwiec-lipiec jest ich bardzo dużo. Osobiście zdażają mi się przełowy na slidery sztuki 1 - 1,5 metra.

Panowie to kiedy płyniemy razem ??

Hej,

Ciekawe rzeczy piszesz o tych sumach ale niech będzie nie będę się spierał ale co do jednego mogę się zgodzić że sumy są ale czy aż tyle ich łapią to nie jestem tego taki pewien.

Co do daty naszego spotkania to ja mam wolny termin dopiero 10-11 lipca.

Pozdro

Paweł