HUNTER Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Koledzy zwracam się z prośba do Was o wszelkie newsy dotyczące zalewu Sulejowskiego.co jak i gdzie tam połowić. jakie obowiązują opłaty i gdzie je wnosić. w drugiej połowie sierpnia może bym się tam wybrał na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Opłaty na szczęście niskie.Opłata roczna spin z łódki ok 70zł.Zezwolenie możesz kupić w stanicy wędkarskiej w Barkowicach Mokrych ( czynne całą dobę).Tam też możesz wypożyczyć łódkę, i po prawej stronie masz mały zbiornik ( płytszy + sporo pniaków po wyciętym lesie), po lewej cała reszta zbiornika z wyspami.Im dalej w stronę tamy tym generalnie głębiej.Możesz również pożyczyć łódkę w Bronisławowie, u Łysego, ale tam będzie dużo drożej to kosztować + jest to miejsce mocno publiczne.Był tam organizowany zlot, jest relacja na stronie, może ktoś Ci coś podpowie.Jeśli chodzi o ryby, to już inny temat.Brzegi, szczególnie w weekendy okupowane przez osoby łowiące z gruntu.Zestawy wyrzucane na 50-100 m (znacznie utrudniony troling) pozdrawiamDarek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Witam serdecznie. W przyszłym tygodniu chciałbym się wybrac na sulejów. Chciałbym sie dowiedzieć , czy ktoś z kolegów wedkuje tam regularnie. Może zna ktoś jakieś ciekawe miejsca gdzie warto bedzie dłużej przycupnąć. Nie posiadam echosondy i z tego względu potrzebuję również mapę batematryczną zbiornika. Zależy mi na tym aby byly zaznaczone głebokości, a w necie nigdzie nie mogę takowej znaleźć. A może ktoś wybiera sie tam w najbliższym czasie. Mam do zbiornika około 45 km , także nie jest to dalko i myśle się tam wybrać kilka razy tej jesieni. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Z mapą batymetryczną będzie ciężko. A jak będziesz pływał bez echa to łów blisko brzegu przy roślinach. Masz tam szanse na szczupaka i bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Jak to zwykle bywa w zaporówkach, musisz znalezc stare koryto rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Mam mapę co prawda bez zaznaczonych głębokości ale jak prześledzisz ją uważnie to będziesz jak w domu.Na mapie masz stare koryto ze starorzeczami i stan po zalaniu, widać gdzie był las ,domy ,drogi itp.Jeśli Cię to interesuje to prześlij adres email na priv. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Wyślij mi adres mailowy to prześlę Ci mapkę z zaznaczonymi głębokościami.Na zlocie ktoś miał dokładną mapę batymetryczną, nie wiem czy nie Friko. Ja mam zdjęcie mapy która wisi w stanicy nad zalewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 dzięki chłopaki. Jutro czyli w poniedziałek jadę na mały rekonesans. Może coś fajnego się czepi. Pozdrawiam Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 No i wróciłem z zalewu sulejowskiego. Efekty takie ooo :-// ładny szczupły zerwany zaraz przy łódce (brka podbieraka słabo zcięty) i drugi mały szczupły ot 50 cm. Jak na pierwszy raz sam na łódce i na dużym zbiorniku nie jest źle ale liczyłem na więcej. Pozdrawiam Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 witam !Są jacyś forumowicze chętni do wspólnego lapania na zalewie Sulejowskim ? <_< pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 chodzi mi o spiningowanie z lodzi lub w spodniobutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Końcem czerwca będę się wybierał Łowię tam średnio 6-7 razy w roku i nigdy bez rybki nie zostałem. Może by zrobić jakiś wypad kolgów z forum z Łodzi , Piotrkowa i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Dobry pomysł tylko coś nas mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Można coś pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 to jest już nas czterech na dwie łódki bedzie heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Znaczy ja to z kumplem bym się pisał na spotkanie, więc pięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Też bym się pisał ale po sesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam Jestem co tydzień w każdą niedzielę na Sulejowskim z chęcią się dołącze. Łowię głównie z łódki w okolicach Barkowic i Mokre na głębokości do 2 metów. Głownie na jerki typu Slider i Skiner. Na dzień dzisiejszy warunki do łowienia są znakomite. Temperatura wody ok 17 stopni. Rośliność jesszcze się nie wynurzyła więc zębacze stoją na dywanie roślinnym. Zębacze stoją tylko przy trzcinach, trawach lub grążelach. Ostanie połowy: sandacz ok 80 cm i szczupaki ok 70, 60, 50*2, 40 i 30 cm + okoń ok 30 cm. Wszystko na.....SLIDERA 7 i 10. Jedna sztuka ok meta zaczepiła się na save gear 4-częściowego...ale rozerwała go na części na agrafce został tylko łepek. Zostały tylko wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam, Chętnie do was dołączę powiedzcie gdzie i kiedy PozdroPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 to trzeba sie zgadac bo ja tez tam bywam raz daw razy w tyg .Dzisiaj w bronisławowie jedna 70 i 3 bez wymiaru ;-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tohatsu Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam,Koledzy podpowiedzcie. jak wygląda populacja sum na sulejowie? Czy są zarybienia? Czy jest sens nastawiać się tam wąsacza? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Jest dużo i duże sztuki. Na wyciętym lesie jest wędkarz (zielona kryta łódka) którego widze co niedziele zawsze w tym samym miejscu. Zawsze zwija się ok 4 rano przed wypłynięciem spiningistów. Rozmawiałemem z nim parę razy (jest niechętny do rozmowy) ponoć nie zdaża mu się spłynąć bez ryby. Na małym zalewie przełom czerwiec-lipiec jest ich bardzo dużo. Osobiście zdażają mi się przełowy na slidery sztuki 1 - 1,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Panowie to kiedy płyniemy razem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Panowie to kiedy płyniemy razem ?? Hej, Ciekawe rzeczy piszesz o tych sumach ale niech będzie nie będę się spierał ale co do jednego mogę się zgodzić że sumy są ale czy aż tyle ich łapią to nie jestem tego taki pewien. Co do daty naszego spotkania to ja mam wolny termin dopiero 10-11 lipca. Pozdro Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi