shorty Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 I jak wyniki ? Działo się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Będę jutro z przecieków wiem że ryba raczej głębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Nic. Zero. 8 godzin biczowania i tylko wyjście małego szczupaczka do przynęty. I inni też nie połowili. Miejscowi twierdzili, że dzisiaj ryby nie chciały współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 @godski ja mam tak wszędzie gdzie ostatnio nie pojadę więc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ale przynajmniej słoneczko po południu wyszło. A tu w Jankach zero do dzisiaj. Ale nie poddaję się . Parę nowych, ciekawych miejscówek obadałem i w przyszłym roku 5-10 razy planuje tam być.Generalnie wiecej pływałem niż rzucałem. Koryto macałem. Ma ktoś może dobra batymetrię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Smutne to ale prawdziwe ...nawet jak ktoś ma to nie da zerknij tutajhttp://www.fishing.pl/wody/wojewodztwa/lodzkie/piotrkowski-piotrkow-trybunalski/gmina-sulejow-wiejska/zalew-sulejowski-zbiornik-zaporowyjest tam mapka która Ci się przydaResztę trzeba malować samemu pływając w szerz i wzdłuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ale przynajmniej słoneczko po południu wyszło. A tu w Jankach zero do dzisiaj. Ale nie poddaję się . Parę nowych, ciekawych miejscówek obadałem i w przyszłym roku 5-10 razy planuje tam być.Generalnie wiecej pływałem niż rzucałem. Koryto macałem. Ma ktoś może dobra batymetrię? Kolego @godski podrzuć swojego maila to prześlę Ci, jakieś mapki mam, może będą pomocne. Smutne to ale prawdziwe ...nawet jak ktoś ma to nie da Nie wszyscy siedzą na forum 24h Ja mam i dam (mapki!!!!) a zaglądam tu raz na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Tam w stanicy PZW w Barkowicach wisi piękna mapa. Jak ktoś ma blisko to może cyknął by parę fotek w wysokiej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hector Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam @godski wypływałeś od Łysego czy z Barkowic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Nic. Zero. 8 godzin biczowania i tylko wyjście małego szczupaczka do przynęty. I inni też nie połowili. Miejscowi twierdzili, że dzisiaj ryby nie chciały współpracować. Tak to już jest z tym zbiornikiem. W tym sezonie praktycznie całkowicie odpuściłem ten zbiornik jeśli chodzi o szczupaki. Za to okonie w czerwcu brały pięknie, w tym straciłem życiówke (40+)...Dodatkowo nie dziwcie się jak usłyszycie od kogś, że widział kłusowników/siate itp. ... Edytowane 19 Listopada 2012 przez damian22777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Czemu odpuściłeś szczupaki, są i to ładne okazy. Co powiesz na 8szt w jednym dniu w tym 100+ i 70+ ...Faktem jest że zbiornik jest chimeryczny ale jaki nie jest Co do kłusowników - osobiście wyciągałem siatę z wody kiedy zaczepiłem ulubionego woblera. Siedziało w niej pełno leszczy okoni i małe szczupaczki. Udało się ryby uwolnić a siatę zabrałem ze sobą bo niestety żadne służby nie były zainteresowane interwencją ! - smutne. Mimo że sam tak zrobiłem to nie polecam bo kłusole nie należą do przyjacielskich istot - spotkanie ich mogłoby się źle skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Też mi się wydaje, że nie jest tak źle. Podczas poprzedniego wyjazdu widziałem klika wyskoków niezłych osobników a nie często to się zdarza na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam @godski wypływałeś od Łysego czy z Barkowic ? Z Barkowic w stronę zapory. Prawo stroną do końca Zarzęcina i powrót drugą. Trochę po płyciznach, trochę koryta zwiedziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Po prostu lepiej mi wychodziło łowienie szczupaków w innych łowiskach Na ZS nie wychodzi mi skuteczne szukanie ich, dodatkowo nie mam echa (może w 2013 się to zmieni- mam nadzieje ). Jakieś tam w tym sezonie złowiłem ale nie były duże ani nie było ich dużo. W poprzednim połowiłem tam znacznie więcej- rekord to 10szt wyciągniętych, 4 spinki + kilka brań. jakubwr - 8 sztuk w tym 100+ i 70+, mogę tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Coś ucichło w wątku. Dla odświeżenia tematu informacja z dziś. Woda środkiem płynie, w zatokach zamarznięte, gdzieniegdzie można było porzucać troczkiem ale z kolei przelotki zamarzały. Rozpoznanie zrobione. Czekamy na odwilż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvx Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 W dzisiejszym numerze Tomaszowskiego informatora Tygodniowego ukazał się artykuł pod tytułem "Suchy zalew". Z tego co na szybko przeczytalem to jeśli dojdzie do realizacji projektu to od czerwca zaczną spuszczać wodę. W październiku będzie sucho. I tak na dwa lata. Jak będzie już w necie to wkleję artykuł. Z jednej strony to dobrze bo sinica i muł..... a z drugiej strony ryby..... szkoda ich, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Ale mnie zmartwiłeś. Jako , że z Janek mam rzut beretem ostrzyłem sobie zęby na Zalew na ten sezon. Już miałem okręgówkę kupować.Masz linka do artykułu? Bo nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) mam nadzieje, że tak się nie stanie...jak ktoś znajdzie ten art to wklejcie go tu Edytowane 28 Marca 2013 przez damian22777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 O żesz w mordę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Woda zejdzie ale aż żal będzie patrzeć na te ryby co im się nie uda zejść z woda :/Ciekawe czy odłowy zrobią i rybę przerzucą gdzieś indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Napisali: Termin rozpoczęcia działań wybrano tak, by ominąć okresy tarła ryb czy lęgowe ptactwa. - Nie będzie szybkiego spuszczania wody przez zaporę, operację trzeba przeprowadzić spustami dennymi, by przez tamę mogły przepłynąć ryby - mówi Tadeusz Bienias, kierownik Nadzoru Może więć kożuszek zostanie w dziurze a nie spłynie z Pilicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Napisali: Termin rozpoczęcia działań wybrano tak, by ominąć okresy tarła ryb czy lęgowe ptactwa. - Nie będzie szybkiego spuszczania wody przez zaporę, operację trzeba przeprowadzić spustami dennymi, by przez tamę mogły przepłynąć ryby - mówi Tadeusz Bienias, kierownik Nadzoru Może więć kożuszek zostanie w dziurze a nie spłynie z Pilicą. Tak tak przeczytałem co napisali. W gazecie ładnie to wygląda ale życie życiem i jak co do czego wychodziło coś innego - na nie jednym zbiorniku pogrom z rybami zrobili (które miały być odłowione a to co zostanie "miało zejść do koryta rzeki"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi