Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Ale przynajmniej słoneczko po południu wyszło. A tu w Jankach zero do dzisiaj. Ale nie poddaję się . Parę nowych, ciekawych miejscówek obadałem i w przyszłym roku 5-10 razy planuje tam być.

Generalnie wiecej pływałem niż rzucałem. Koryto macałem. Ma ktoś może dobra batymetrię?

Smutne to ale prawdziwe ...nawet jak ktoś ma to nie da :)

zerknij tutaj

http://www.fishing.pl/wody/wojewodztwa/lodzkie/piotrkowski-piotrkow-trybunalski/gmina-sulejow-wiejska/zalew-sulejowski-zbiornik-zaporowy

jest tam mapka która Ci się przyda

Resztę trzeba malować samemu pływając w szerz i wzdłuż.

Ale przynajmniej słoneczko po południu wyszło. A tu w Jankach zero do dzisiaj. Ale nie poddaję się . Parę nowych, ciekawych miejscówek obadałem i w przyszłym roku 5-10 razy planuje tam być.

Generalnie wiecej pływałem niż rzucałem. Koryto macałem. Ma ktoś może dobra batymetrię?

Kolego @godski podrzuć swojego maila to prześlę Ci, jakieś mapki mam, może będą pomocne.

Smutne to ale prawdziwe ...nawet jak ktoś ma to nie da :)

Nie wszyscy siedzą na forum 24h :P Ja mam i dam (mapki!!!!) a zaglądam tu raz na jakiś czas B)

Nic. Zero. 8 godzin biczowania i tylko wyjście małego szczupaczka do przynęty. I inni też nie połowili. Miejscowi twierdzili, że dzisiaj ryby nie chciały współpracować.

Tak to już jest z tym zbiornikiem. W tym sezonie praktycznie całkowicie odpuściłem ten zbiornik jeśli chodzi o szczupaki. Za to okonie w czerwcu brały pięknie, w tym straciłem życiówke (40+)...

Dodatkowo nie dziwcie się jak usłyszycie od kogś, że widział kłusowników/siate itp. ...

Edytowane przez damian22777

Czemu odpuściłeś szczupaki, są i to ładne okazy. Co powiesz na 8szt w jednym dniu w tym 100+ i 70+ ...Faktem jest że zbiornik jest chimeryczny ale jaki nie jest ;)

Co do kłusowników - osobiście wyciągałem siatę z wody kiedy zaczepiłem ulubionego woblera. Siedziało w niej pełno leszczy okoni i małe szczupaczki. Udało się ryby uwolnić a siatę zabrałem ze sobą bo niestety żadne służby nie były zainteresowane interwencją ! - smutne. Mimo że sam tak zrobiłem to nie polecam bo kłusole nie należą do przyjacielskich istot - spotkanie ich mogłoby się źle skończyć.

Po prostu lepiej mi wychodziło łowienie szczupaków w innych łowiskach :) Na ZS nie wychodzi mi skuteczne szukanie ich, dodatkowo nie mam echa (może w 2013 się to zmieni- mam nadzieje ;) ). Jakieś tam w tym sezonie złowiłem ale nie były duże ani nie było ich dużo. W poprzednim połowiłem tam znacznie więcej- rekord to 10szt wyciągniętych, 4 spinki + kilka brań. :)

jakubwr - 8 sztuk w tym 100+ i 70+, mogę tylko pogratulować :)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

W dzisiejszym numerze Tomaszowskiego informatora Tygodniowego ukazał się artykuł pod tytułem "Suchy zalew". Z tego co na szybko przeczytalem to jeśli dojdzie do realizacji projektu to od czerwca zaczną spuszczać wodę. W październiku będzie sucho. I tak na dwa lata. Jak będzie już w necie to wkleję artykuł. 

Z jednej strony to dobrze bo sinica i muł..... a z drugiej strony ryby..... szkoda ich, szkoda. 

Napisali:

Termin rozpoczęcia działań wybrano tak, by ominąć okresy tarła ryb czy lęgowe ptactwa. - Nie będzie szybkiego spuszczania wody przez zaporę, operację trzeba przeprowadzić spustami dennymi, by przez tamę mogły przepłynąć ryby - mówi Tadeusz Bienias, kierownik Nadzoru

Może więć kożuszek zostanie w dziurze a nie spłynie z Pilicą.

Napisali:

Termin rozpoczęcia działań wybrano tak, by ominąć okresy tarła ryb czy lęgowe ptactwa. - Nie będzie szybkiego spuszczania wody przez zaporę, operację trzeba przeprowadzić spustami dennymi, by przez tamę mogły przepłynąć ryby - mówi Tadeusz Bienias, kierownik Nadzoru

Może więć kożuszek zostanie w dziurze a nie spłynie z Pilicą.

Tak tak przeczytałem co napisali. W gazecie ładnie to wygląda ale życie życiem i jak co do czego wychodziło coś innego - na nie jednym zbiorniku pogrom z rybami zrobili (które miały być odłowione a to co zostanie "miało zejść do koryta rzeki").