Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Od 9.15 na stanowisku w okolicach zatoki Smardzewice, ja wypływałem większość spływała;) -pora kiepska skwar był na maxa... O 9.40 pstryknął Sandacz 53cm na biało-czarne  kopyto nr4, główka 10g. Wziął na spadku z 3 do 7 m i to było na tyle dzisiejszego dnia.. Żadnych okoni, szczupaków, nawet boleń nie szalał... 

• 3 tygodnie później...

Co słychać na zalewie? Dziś dokupiłem zezwolenie na O. Piotrków, jeśli nie będzie upału wybieram się w weekend do Swolszewic. Jak tam z rybkami?

w Swolszewicach biała ryba bierze i ponoć ładne liny, mam takie wieści z pierwszej ręki. Łowiska koło parkingów u Ślązaka 

• Like 1

Planujemy nocke spiningowa z soboty na niedziele .ZZ juz mam dosc.Bylem na Sulejowie chyba 3 razy w tamtym roku i zawsze cos sie wydlubalo.

Jezeli ktos moze doradzic w metodach,miejscowkach i moze tez bedzie plywal w tym czasie to chetnie skorzystam. Ryby wypuszczam.Preferencje

to sandacz ale innymi braniami tez nie gardze.

Planujemy nocke spiningowa z soboty na niedziele .ZZ juz mam dosc.Bylem na Sulejowie chyba 3 razy w tamtym roku i zawsze cos sie wydlubalo.

Jezeli ktos moze doradzic w metodach,miejscowkach i moze tez bedzie plywal w tym czasie to chetnie skorzystam. Ryby wypuszczam.Preferencje

to sandacz ale innymi braniami tez nie gardze.

chętnie bym ruszył z Wami, ale Wrocław wzywa w ten weekend ;). Podaj nr tel na priv to powiem Ci o kilku fajnych miejscach 

Prawie 100 zawodników. Wiele godzin łowienia przez 3 dni. Maskra. 3 szczupaki (max. 80 cm), dwa sandaczyki, bolek i sumek.

Lepiej niż na Zegrzu ale i tak marność.

Wynika z list że większość męczyła 25-30 cm okonki na boczny trok. Zawodowcy.  ;)

Przecież tam o wymiarowego szczupłego nie jest tak ciężko.

Prawie 100 zawodników. Wiele godzin łowienia przez 3 dni. Maskra. 3 szczupaki (max. 80 cm), dwa sandaczyki, bolek i sumek.

Lepiej niż na Zegrzu ale i tak marność.

Wynika z list że większość męczyła 25-30 cm okonki na boczny trok. Zawodowcy.  ;)

Przecież tam o wymiarowego szczupłego nie jest tak ciężko.

Zawody a prywatne łowienie to dwie różne bajki.Andrzej nie obraź się, ale za niektórymi z tych zawodowców mógłbyś torbę wędkarską nosić ;) Na boczny trok to znikomy procent tych panów okonie  łowi,a na pewno nie ci z góry tabeli.

Edytowane przez maicke82
  • Like 3

Zawody a prywatne łowienie to dwie różne bajki.Andrzej nie obraź się, ale za niektórymi z tych zawodowców mógłbyś torbę wędkarską nosić ;) Na boczny trok to znikomy procent tych panów okonie  łowi,a na pewno nie ci z góry tabeli.

Nigdzie nie napisałem że jestem lepszym wędkarzem. Pewnie nie.

Jak każda powszechnie dostępna woda, zalew jest potwornie przełowiony. To nie jest łatwe ani wdzięczne łowisko, to jest bardzo mocno wyżarty przez wiecznie nienażartych człeków z wędkarskiego świata, tani pigalak.. co wyniki jednoznacznie potwierdzają.. Ale jeszcze nie całkowita pustynia. Poniekąd krajowy standard.. :)

Z tym jednak zastrzeżeniem, że zawody i zawodnicy preferują dość charakterystyczny model łowienia, gdzie przede wszystkim liczą się punkty i czas. No i oczywiście autentyczne umiejętności co poniektórych.. :) 

• Like 2

• 2 tygodnie później...