Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Na "małym Zalewie" na prawo od Barkowic Mokrych tydzień temu było czysto. Czego nie da się powiedzieć o lewej stronie .Z rana byłem w Bronisławowie i tylko okonek. Ale na  czystym w prawo od BM nie złowiłem nic. Lubię szpinak ale tylko na talerzu.

Śliczny kolorek... :angry:

Byłem w ubiegłą środę na "betonach", woda była czyściutka, ale słyszałem, że od strony Tresty zieloniutko.

Alex,masz racje ale wtedy wiatry były północne. Obecnie przy południowo zachodnich wszystko jest pchane w kierunku tamy. Syf zaczyna sie od połowy betonów w strone tamy. Im bliżej zapory tym gęstsza mazia. 

Wprowadzenie spalin miało rozwiązac problem... :lol:

Wiatr akurat był południowo-wschodni ale ja byłem na początku betonów w okolicach Starej Wsi, na końcu ul. Leśnej, na północ od slipu, więc pewnie tę "zupę" przegnało w kierunku tamy.

Tyle, że nic nie gryzło poza komarami... :(

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

No to sumowe eldorado spalone , a co wyjazd zaliczaliśmy po 8 sztuk :lol:

Witam,

Nie martw się na zapas, sądzę, że zalew potrafi się sam obronić :) . Wczoraj na zawodach gruntowych wyniki były tak słabe, że ciężko nie jednemu wędkarzowi się z nimi pogodzić. Być może to sumy wyżarły wszystko co pływało :D .

Pozdrawiam J.B.

Edytowane przez balikus

Dwa dni pływania i bez kontaktu:) Większość podobnie, a presja spora. Wczoraj widziałem jedno podbieranie małego, dziś również jedno i też niewielki ok. 120. Po ilości wędkujących widać, że sumy są lecz przez te dwa dni nie wykazywały aktywności. Albo to już przeszłość. Te co wiedziałem zberetowano i pewnie zdecydowana większość jest ubijana.  

Eee..Tylko pozornie Sulejów to sumowe eldorado. Z natury rzeczy nie istnieją takie miejsca w wodach powszechnie dostępnych, morderczo przez członków eksploatowanych. Okresowo było trochę więcej jednego gatunku, co przy powszechnej pustyni wystarczyło, aby narobić ogólnopolskiego wrzasku. Co nie znaczy, że zdeterminowany albo wyspecjalizowany suma nie złowi.. :) 

Ale to dzisiaj obciach, nikt jako tako refleksyjny nie weźmie przecież udziału w takim chamskim zbiegowisku.. ;)

• Like 2