Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwoniłem do Stanicy, szczerze przyznam, że jestem bardzo miło zaskoczony. Odebrał miły człowiel i wszystko wytłumaczył. Ogólnie zezwolenie na 1 dzien 20 zł (roczne 90) parking tak jak pisaliście 5zł, slip dla zrzeszonych w PZW darmowy.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

I jeszcze jedno, dziwne jest to, że nie można opłacić Piotrkowa na stronie e.okon.pl (zawsze opłacam tam Wisłę. Będzie okazja żeby zwiedzić Stanicę. Chociaż w przyszlym roku planuje zaczynać z ul. Leśnej. Mam tam zwyczajnie bliżej.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Sławku jak się umie łowić na żywca i tnie w tempo a nie np śpi w aucie to ryba nie łyka "do ogona" i jest mniej pokaleczona od niejednego brania np.  w trolu..
Ja jak jeszcze łowiłem i chciałem to puszczałem..I dotyczy to każdej ryby, sandacza też. 

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 1

Sławku jak się umie łowić na żywca i tnie w tempo a nie np śpi w aucie to ryba nie łyka "do ogona" i jest mniej pokaleczona od niejednego brania np. w trolu..

Ja jak jeszcze łowiłem i chciałem to puszczałem..I dotyczy to każdej ryby, sandacza też.

Z obserwacji nad wodą mogę powiedzieć że raczej łowienie na żywca kończy się każdą rybą w worku.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja oprócz przypadków kiedy to wspólnie łowiłem z kimś z forum nie widziałem aby ktoś kiedykolwiek wypuścił wymiarową rybę.Nie ważne czy spinningista czy grunt - zawsze w łeb.Najczęściej pada wtedy stwierdzenie typu "wypuszczam , ale tym razem mam zamówienie od żony" czy inna bajka.A już największe zdziwiwnie mnie dopadło kiedy to (tożsamość osoby zachowam dla siebie) wielki orędownik i fanatyk C&R z ... naszego forum w realu okazał się zwykłym pałkarzem walącym w łeb wszystko jak leci i popadnie.Rozumiem raz na jakiś czas zabrać coś do domu , to normalne ale generalnie panuje tu cholerne zakłamanie.

• Like 7

Cześć, chyba jednak dość często się zdarza , że ryba jest wypuszczana. Ja dość rzadko tu łowię, ale jak wypuszczałem rybę to zbyt dużego zdziwienia na sąsiednich łódkach nie było

Jak ja wypuszczałem swojego największego szczupaka na ZS to myślałem że dziad z łódki obok mi go z rąk wyrwie.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft
  • Like 1

Cześć. Mam do was takie pytanie i prośbę w jednym. Chciałbym się wybrać na łódkę na ZS z kimś tutaj z forum (wiem o istnieniu działu "Na ryby" niestety nie zadziałało) Własnej łajby nie posiadam więc jakby ktoś miał wolne miejsce na łodzi to chętnie bym się chciał zabrać. Termin mi obojętny (robotę można osrać;)) Tak więc jak ktoś coś to ja bardzo chętnie. Pisać na priva albo tutaj w temacie. A poza tym to dzieje się coś na Zalewie? Spory czas mnie tam nie było.

Witam .Masa kormoranów na wyspach min w okolicy Zarzęcina , które nalatuja stadami po kiladziesiat sztuk i wyłapuja ryby , do tego duzo czapli białej .Roslinność pod drzewami cała na biało od odchodów - trzeba uważać na niepodziankę z góry . Wczoraj w trollingu za szczupakiem od 7.00 do 16 zero kontaktu z rybą .Spływając zapytałem kilku wedkarzy o wyniki - u jednego np szczupak plus kilka okoni w spiningu , u 2 wedkarzy  jakiś sandaczyk .Coś sie dzieje , duzo łódek na wodzie jak to zawsze w niedzielę . Pozdrawiam.

Olku a skuterowanie nie jest rekreacją (przynajmniej dla tych "macho")?  :D  :D :D 

Każdy ma prawo do rekreacji... choć czasem jej forma bywa uciążliwa dla innych, ale od tego są odpowiednie służby.. 

Na takich dużych zbiornikach moim zdaniem powinna być dopuszczona spalina choćby z powodów bezpiecznego (szybkiego) powrotu do brzegu w razie załamania pogody.  Ale ograniczona mocowo, żeby co niektórych nie ponosiła fantazja..

A dla "macho"  wydzielony odcinek , najlepiej z grającym disco polo brzegiem (gośność też ograniczona mocowo /;-)  

nie ograniczenie mocy silnika wystarczą ograniczenia prędkości np. zakaz falowania i wtedy możesz mieć 200 koni i tak max prędkość 8km/h i egzekwowania prawa przez policje