peekol Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Aleks, tak bym zrobił, ale i tak musze jechać kupić zezwolenie... Przelewem możesz opłacić http://www.pzw.org.pl/40/cms/21531/ezezwolenia_aprokresowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.kowalski1648 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Przelewem możesz opłacić http://www.pzw.org.pl/40/cms/21531/ezezwolenia_aprokresoweI sprawa załatwiona... dzięki wielkie :-D Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxer Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dzieje się coś na zalewie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Mateusz, szkoda czasu.W niedzielę były zawody - około 30 chłopa i UWAGA! wszyscy byli na podium. Jeden gość z jednym szczupakiem 57cm, drugi chłopak z 5 okonkami a na trzecim miejscy wszyscy pozostali - "przyzerowali"!. Szkoda czasu, beznadzieja totalna pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Byłem w sobotę z łódki na małym Zalewie jedno branie spieprzone przeze mnie pod samą łódką (zagadałem się) po za tym nic więcej. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dokładnie o tym piszę. Chłopaki.Posiedzicie cały dzień w nieprzyjaznych już warunkach i będziecie mieć szczęście jak dostaniecie to jedno jedyne branie - oby go tylko nie spieprzyć, bo w przeciwnym wypadku można wędkę na kolanie złamać. Coś nam ta jesień nie do końca w rybkach dała .... Ja owszem ruszam na zakończenie sezonu z łódki, ale chyba tylko po to, aby paliwo ze zbiornika przed zimą wypalić i tyle w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Jeszcze w sobotę wyruszę z łódki ale już zabiorę ze sobą 3 zestawy każdy na inną rybę byle coś złapać [emoji6]Ps. W Fali w Barkowicach łódki mają być do momentu pojawienia się lodu. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Listopada 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Piotrze, zamiast 3 zestawów, zabierz 3 inne rzeczy: 1. flaszkę (aby po wędkowaniu opić kiepski dzień - i pożegnać ten dziwny sezon)2. przynajmniej jedna wędkę, aby nie pić od razu z rozpaczy na łódce3. kierowcę, który odwiezie do domu po spożyciu szlachetnego trunku rozgrzewającego. a tak na serio życzę sukcesu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Piotrze, zamiast 3 zestawów, zabierz 3 inne rzeczy: 1. flaszkę (aby po wędkowaniu opić kiepski dzień - i pożegnać ten dziwny sezon)2. przynajmniej jedna wędkę, aby nie pić od razu z rozpaczy na łódce3. kierowcę, który odwiezie do domu po spożyciu szlachetnego trunku rozgrzewającego. a tak na serio życzę sukcesuJa sezon żegnam dopiero przed Sylwestrem [emoji6]Póki pogoda i warunki pozwolą jestem nad wodą, chociaż te warunki i pogoda czasami bywa bardzo ciężka. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ja rozpoczynam trociami od stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal14 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Czy na Sulejowie ktoś jeszcze spininguje? Czy coś się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Witaj Robercie, a co ma się dziać. Ten sezon raczej zakończony. Nic specjalnego się nie dzieje. Nawet kormorany odpuściły sobie rybki. No chyba, że za sukces postrzegamy dwa/ trzy okonki na cały dzień. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxer Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Spiningowałem ostatnio w niedziele dwa brania na swych przez cały dzień Po pierwszym spioł się sandacz a po drugim wyszedł 33 cm okoń to i na tyle. Jedyne większe efekty to tylko na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Cześć, a poziom wody podobno mocno w dół ? Czy już się wyrównał?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxer Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Woda ponad 1m niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Woda ponad 1m niżejMaxer plywaleś ze stanicy?Biały silnik jonhsona? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam,Jeśli chodzi o poziom wody to rzeczywiście co najmniej 1m poniżej. Jeśli chodzi zaś o aktywność ryb to bardzo słabo, na ostatnie sześć wypadów zdarzały mi się nieliczne rybki. Ryba grupuje się od 7-8 metra i głębiej a i tam ciężko trafić drapieżnika.Pozdrawiam J.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxer Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 pikeft pływam biało-pomarańczowył semperem 440xt z silnikiem suzuki 20 km ostatnio byłem w okolicy Bronisławowa slipowałem u łysego na betonach było za mało wody żebym zrzucił łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 pikeft pływam biało-pomarańczowył semperem 440xt z silnikiem suzuki 20 km ostatnio byłem w okolicy Bronisławowa slipowałem u łysego na betonach było za mało wody żebym zrzucił łódźCzyli pomyliłem cię z kimś innym.Co do poziomu wody mam nadzieję że nie zrobią znów tego co w zeszłym roku,na pogodynce dzisiaj sprawdzałem i tendencja spadkowa cały czas. Wysłane z mojego B3-A40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Jeśli ktoś ma chotę poczuć się panem pięknej dużej wody zapraszam na Sulejów. We wtorek byliśmy wraz z kolegą, jedynym środkiem pływającym na tym zbiorniku. Zero presji ZERO RYB! (nawet dotknięcia).Tylko na betonach feederowcy dłubali jakąś drobny białoryb jednym słowem DRAMAT.Wyniki z zawodów mówią same za siebie, woda piękna ale martwa jest to mega smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Jeśli ktoś ma chotę poczuć się panem pięknej dużej wody zapraszam na Sulejów. We wtorek byliśmy wraz z kolegą, jedynym środkiem pływającym na tym zbiorniku. Zero presji ZERO RYB! (nawet dotknięcia).Tylko na betonach feederowcy dłubali jakąś drobny białoryb jednym słowem DRAMAT.Wyniki z zawodów mówią same za siebie, woda piękna ale martwa jest to mega smutne.A jak mają być okonie kiedy ostatnie sezony jesienno zimowe wielu złodziei z wędkami kradło ryby w odległości poniżej100m od miejsca cumowania łodzi straży rybackiej. Bywały dni, że najlepiej brały pod motorówką. Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) A jak mają być okonie, jak w ubiegłym tygodniu, dwóch gości na Starej Wsi wyciągnęło z wody ponad 60-70 okoni. Tyle można było naliczyć okoni wrzuconych do skrzynki (a ile pasiaków leżało pod nimi trudno było zliczyć. W kolejnych dniach pseudo-wędkarze walili tam w środku nocy, aby zająć to (ponoć) jedyne, magiczne i rybodajne miejsce. Pseudo-wędkarze - to dla mnie tacy, którym limit 15 sztuk nic nie znaczy. Nie mam nic przeciwko pozostałym (żeby było jasne). Sami sobie robimy "koło pióra" i tyle. I myślę, że osoby, które to przeczytają wiedzą o kim piszę. WSTYD Panowie!! Edytowane 7 Grudnia 2017 przez 2703tomi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Panowie Sulejów to wbrew pozorom nie jest łatwa woda - liczy się znajomość miejscówek i pory żerowań o określonej porze roku . I nie liczcie , że ktoś się z wami tymi informacjami podzieli , tym bardziej tutaj publicznie na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Szymon mądrze pisze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Panowie Sulejów to wbrew pozorom nie jest łatwa woda - liczy się znajomość miejscówek i pory żerowań o określonej porze roku . I nie liczcie , że ktoś się z wami tymi informacjami podzieli , tym bardziej tutaj publicznie na forum Kolego z całym szacunkiem, ale jeszcze 10 lat wstecz a nawet 5...nie było takiej kichy jak jest obecnie.Co to za woda na której jest kilka miejsc gdzie są ryby??????Na te 2700 hektarów.To bezrybna woda, nie ma co dorabiać teorii, że trudna,że o określonych porach żerują.Ryb zwyczajnie nie ma.Zostały jakieś pojedyncze niedobitki. I jeśli ZO Piotrków nie wprowadzi przynajmniej na pięć lat zakazu zabierania wszelkich drapieżników z zalewu to nic,ale to nic się nie zmieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi