Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyłka, wiodącym był kolega z innego forum, ja tylko oferowałem swoją pomoc. Niestety kolega odpuścił temat, nie lubię się "wcinać" w cudze inicjatywy, ale jeśli jest słuszna, bardzo chętnie pomogę na tyle ile potrafię.

Kilku zainwestowało w łodzie do nocnego odławiania sandaczy, co niektórzy ze szczytu drabinki zarządczej, nie sądzę że to przejdzie...

Łodzie do nocnego odławiania sandaczy -nikt do tej pory tego ładniej nie nazwał. Trzeba tego stwierdzenia używać powszechnie:-)

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

To czekam na twoją realizację tego projektu z chęcią się podpisze[emoji3]

Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka

Odezwij się do kol PawelZ w temacie http://lodzkiprzewodnikwedkarski.pl/forum/kawiarenka/740-stowarzyszenie#18732

To Paweł był pomysłodawcą i inicjatorem, nie mam zamiaru wchodzić Mu w drogę. :)

Przykro mi, ale to też nie moja inicjatywa, bardzo chętnie włączę się w działania jeśli zostaną podjęte przez Inicjatora projektu. Nie tylko podpiszę się pod petycją - do czego masz Ty zamiar się ograniczyć - ale chętnie, jak deklarowałem wcześniej, podejmę się pracy w grupie inicjatywnej, w miarę mojej wiedzy, możliwości i sił.

Edytowane przez Alexspin

Okonie w porcie "u Łysego" (…)

Czy tam przypadkiem nie ma zakazu wędkowania?

Drugi akwen to okolice "Portu Maruś", na południe od pirsu ograniczającego przystań wzdłuż betonowego umocnienia.

Czuć zimę, skoro wraca odwieczny temat i wałkowanie na sto różnych sposobów. Reasumując: weźmy się za siebie i nie bójmy się reagować na "kolegów wędkarzy" w zależności od sytuacji-osobiście lub tel po Straż Rybacką lub choćby Policje. Nawet bez szans na skutek- ostentacyjnie tez robi robote (prewencyjną)

• Like 1

Olek, napisałem przeca  "w zależności od sytuacji" ;)  Zwykli pseudo wędkarze żerują właśnie na obojętności otoczenia. Czasem warto sie odezwać żeby zawstydzić kolesia. Poza tym w dobie smarkfonów wystarczy czasem zamarkować nagrywanie, żeby się zawineli. Ja czasem tylko z zainteresowaniem się przyglądam holowi i  odhaczaniu i widzę, że normalnie zabrana ryba z duża niechęcią jest wypuszczana..  Oczywiście będąc z kobitą czy solo nie skaczę jak widzę kilku kolesi w dresach po alko jak "łowią przy grillu" śmiecąc czy kłusując niemiarowe ryby. Niech mundurowi się użerają- mają sprzęt i wcześniejszę emeryturę za to ;)

• Like 1

Krzysiu, całkowicie się z Tobą zgadzam, dla tego kupiliśmy z moją Partnerką (wędkujemy razem) pieska (jużak - owczarek krymski), który będzie miał w dorosłości 65cm w kłębie i 40kg żywej wagi. Jak na razie przyzwyczajamy go do wspólnych wyjazdów nad wodę. Za rok już żaden kłusol nam nie podskoczy... :D  :D  :D

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Często tam bywam.Wybierałem się tam w poniedziałek lecz w ostatniej chwili wybrałem inny zbiornik. Bardzo to smutne i tragiczne. Próbuję to zrozumieć jak to możliwe ? Czy brakło wyposażenia kapoków,echo,gps ? Może łódż wadliwa.Ja mam ponton 4.2 n i nie wyobrazam sobie aby zatonął czy się przewrócił. Sztormu chyba też nie było na zalewie.

Piszesz Sławku o drgawicy czyżbyś znał więcej szczegółów ?

W sobotę zapytalem się dziadków czy pomogą łabędzia uwolnić zaplatanego w plecionkę to wyjebka. Zadzwoniłem po straż, przyjechali i wspólnymi siłami udało się uwolnić ptaka.

Co do wypadku na necie piszą ludzie że kłusowali i się w siatkę zaplatali. Ile w tym prawdy nie wnikam.

• Like 1