paawelek83 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 obiło mi się o uszy, że na "dużym Sulejowie" moc do 10KM a na "małym Sulejowie" tylko elektryk.Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Tzw. "małym Zalew" tylko wiosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Czy na Małym Zalewie już coś bierze? Jesienią było wręcz martwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 obiło mi się o uszy, że na "dużym Sulejowie" moc do 10KM a na "małym Sulejowie" tylko elektryk.Czy to prawda?Mi też się obiło jakieś szczegóły? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witam kolegów czy moze juz ktoś ma wiadomości kto teraz będzie dowodził w przystani u lysego ?Czy moze to juz amen z tym obiektem ?Hej były plany, że powstanie tam stanica pzw, ale narazie umarło, sam czekam na rozwój wydarzeń, zobaczymy co czas pokaże. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Hej były plany, że powstanie tam stanica pzw, ale narazie umarło (…)Miałoby to bardzo głęboki sens, bardzo dobra baza wędkarska, tylko chyba olano temat, a przecież z tego ośrodka poprzedni administrator czerpał niemałe zyski. Niestety, PZW, to PZW i mają wszystko w du...żym poważaniu, a zwłaszcza wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Dobrze to nazwałeś wiązało by się to z dużą inwestycją i trzeba było ludzi zatrudnić itp. Więc ich chyba przerosło, póki co nic tam nie ma , pewnie będzie jakiś przetarg, ale kto to weźmie , czas pokaże Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Bardzo ładnie biorą okonie na mormyszkę, takie powyżej 25cm.Polecam szczególnie w okolicy mostu w Sulejowie. :) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Panowie, pamiętacie, że dziś 1 kwietnia :P Biorą na ochotkę, nie ma mormyszkę. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 PZW opiera swoją działalność na pracy społecznej uczestników, a najwyższą władzą jest ich zgromadzenie.. A stowarzyszenie nie są po to, aby świadczyć usługi. Wiem - to jest bardzo trudne do zrozumienia.. dla członków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 wszystkim się o uszy obija , na razie obowiązują ustalania z tamtego roku czyli mały zalew strefa ciszy, do Lubieszowa 4 kw, od Lubieszowa do Tamy bez limitu. I niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 ...dokładnie jest tak jak w ubiegłym roku, ale czy ma tak zostać, hmn, mam inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja też. Moim zdaniem część akwenu od Lubieszowa do tamy również powinna być objęta ograniczeniem do 4kW. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) ...szkoda zaczynać temat od nowa ;-), ale najuniwersalniejszym rozwiązaniem na dziś, kiedy Bronisławowa nie ma, wydaje się dopuszczenie elektryków na małym, a na pozostałym 10kw. To jest prosta reguła, a nie jakieś strefy, których nawet nie potrafili precyzyjnie na wodzie wyznaczyć, a co dopiero egzekwować. Przypomnę, ze w ubiegłym sezonie żółte boje na wysokości Zarzęcina były postawione w nieprawidłowym miejscu. Nie wiem kto to stawiał, ale się nie wysilił. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Bardzo proste rozwiązanie, na całym zbiorniku wyłącznie elektryki, żagle i wiosła - i po problemie. Mniej smrodu, mniej hałasu. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Bardzo proste rozwiązanie, na całym zbiorniku wyłącznie elektryki, żagle i wiosła - i po problemie. Mniej smrodu, mniej hałasu.też kiedyś tak uważałem, ale jak w takim tempie ubywa portów to trochę zmieniam zdanie, bo zasięg spada ;-). A co do smrodu i hałasu to się robi kłopot, bo do 4kw sa bardzo głośnie, głośniejsze niż 10KM 2 cyl, a co do syfu to dłuuuugi temat: 2T, silniki od kos spalinowych, rzygające olejem trupy od Niemca i z Zegrza..... Twój pomysł, jak pamiętasz, funkcjonował wiele długich lat, ale służby "nie radziły sobie" z tak prostym przepisem jak zakaz, nie wiem czy teraz sprostają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 A do tego zakaz łowienia z brzegu, mniej śmieci w krzakach będzie po dendrobenie, żyłkach i innych opakowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Albo całkiem zakazać łowienia,pływania, żeglowania ... aaaa i plaży nudystów. Tego bezwzględnie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 A do tego zakaz łowienia z brzegu, mniej śmieci w krzakach będzie po dendrobenie, żyłkach i innych opakowaniach.A może zakaz spinningu ? Rybostan na pewno by się odrodził ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Z tym na pewno bym nie przesadzał, ale warto spróbować tak na 50 lat zabronić wszystkiego na zalewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja tam na zalewie octowej już nic nie robię..Edit: Poza tym Mateusz, jak na 50 lat to nie doczekamy efektów chyba że medycyna się tak rozwinie że na NFZ zaczną mózgi do młodych klonów przeszczepiać.. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Krzysiek P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cola Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Też uważam, że byłoby lepiej, gdyby powróciły tylko elektryki na całym zbiorniku. Byłoby to z korzyścią dla wielu, również rybostanu. Nie wspomnę o "kłusolach" łowiących w nocy z jachtów i łódek na żywca. Po kilka wędek na pokładzie - powinno to być zabronione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Łodzie do nocnego odławiania sandaczy -nikt do tej pory tego ładniej nie nazwał. Trzeba tego stwierdzenia używać powszechnie:-) Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaTo już było i niedługo będzie ponownie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Po 50 latach bez ingerencji ludzi to z połowy zalewu byłoby bagienko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Na trupa w nocy to łowi się na zalewie od początku jego powstania i nic do tego nie mają spaliny.Najwięcej do gadania mają też Ci co ich nie mają lub jak to bardzo słusznie uzasadniają, że ich nie potrzebują. Latwo też zauważyć, jak ktoś choć trochę się orientuje, że na silniku 4kw można płynąć w ślizgu małą jednostką generując przy tym jakże bardzo upierdliwą dla fanów małej mocy fale, tak samo jak bez problemu da się usłyszeć hałas jaki takie silniczki ( są to w 99% jednocylindrowe "kosiarki" ) tworzą. Moje 115 hp nie da się usłyszeć przy prędkości 10-15 km/h czego nie da się powiedzieć o małych motorkach. Jest jeszcze jedna kwestia.My wędkarze, nie jesteśmy jedyni na wodzie. Są wodniacy, surferzy, żeglarze, turyści na rowerach wodnych itpŁódzkie jest bardzo ubogie w wody więc szanujmy się wszyscy, a będzie dobrze. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi