Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, ZO w Piotrkowie widocznie ma w doopie wędkarzy. "Płacą składki to dobrze, taki ich zasrany obowiązek, a że kłusole odrybiają wodę, to co nas to obchodzi, ważne że jest forsa..." :angry:

• Like 2

Ten drugi jacht bardziej mi wygląda na nastawionego pod sumy . Osobiście nie widzę problemu , pewnie na dwie karty.Znowu daje znać typowe dla forum piętnowanie innych wędkarzy , grunciarze , karpiarze itd... - no zło z piekła rodem :)

Edytowane przez Szymon82

Ten drugi jacht bardziej mi wygląda na nastawionego pod sumy . Osobiście nie widzę problemu , pewnie na dwie karty.Znowu daje znać typowe dla forum piętnowanie innych wędkarzy , grunciarze , karpiarze itd... - no zło z piekła rodem :)

Jak by nie kradli ryb to nikt by się nie czepiał. Chyba nie widziałeś co oni wyprawiają. Ktorki sandacz na mięso ma hak w bebechach i do niczego się nie nadaję.na pewno nie ma mu się na życie.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Jak by nie kradli ryb to nikt by się nie czepiał. Chyba nie widziałeś co oni wyprawiają. Ktorki sandacz na mięso ma hak w bebechach i do niczego się nie nadaję.na pewno nie ma mu się na życie.

Chyba coś ze mną nie teges, bo nie rozumiem tekstu pisanego .

Robercie z Sulejowa,

jestem tego samego zdania co kolega mercoss. Pytasz, czy maja pełne bakisty ryb. Otóż odpowiedź brzmi NIE.

A wiesz dlaczego, jestem dość często dokładnie w tym rejonie, gdzie parkują w nocy te jachty, i wiem to z własnych obserwacji, ze spływają z łowiska, aby zostawić swa zdobycz na lądzie, gdzie mają znajomych w przyczepach/ domkach lub pod namiotami i wracają na łowisko ponownie.

Szczytem bezczelności było dowożenie na ląd ryb małym pontonem z silnikiem elektrycznym, aby ktoś nie stanął na wypatrzonym punkcie.

Taka jest niestety prawda o tych jednostkach i kłusownikach. Ktoś napisał, że cóż w tym dziwnego, goście łowią na trupka z lodzi - wolno

Owszem, niestety tak, ale na łodzi jest czasami jeden gość, a dookoła jachtu cztery wędki wywalone.

Gdyby dostali komplet i spłyneli z owiska , ok, ale nie miseo to mięso.,

Trzeba wracac i zarzynać ryby.

Cała prawda o tej sprawie.

pozdrawiam

• Like 3

Nieee, spiningiści też nie są święci, ale ich "skuteczność i wydajność" w odłowach jest znacznie niższa.

Tak złośliwie i uszczypliwie to niektórych udzielających się w tym temacie  z pewnością ;) 

• Like 1

Tomek 2703tomi Cześć. Napisałeś Robercie z Sulejowa o mnie chodziło? Nie mam 2 konta na jerkbait i nie pisałem tu nic ostatnio.Pozdrawiam.

Robert,

nie widzisz, że nad moim wpisem jest wpis kolegi o imieniu Robert i też z Sulejowa.

To chyba oczywiste, ze kierowałem jakby to do niego. Spoko. Pozdrawiam

Zgłosiłeś gdzie powinieneś ,czy tylko poinformowałeś forum JB . o zdarzeniu ?te same pytanie do 

2703tomi

Witaj,

a co takie zgłoszenie może zrobić. Tu trzeba kontroli "niespodzianek", nie na pokaz, tu trzeba większego zaangażowania i konsekwencji w respektowaniu prawa / regulaminu i karaniu.

Widziałeś kiedyś kontrolę rano o świcie lub nawet w nocy. O godzinie 9.00 czy później to możesz tylko kontrolować, czy gość ma wpis do rejestru lub gaśnicę na pokładzie lub czy naklejka na czapie silnika zgadza się z faktycznym stanem mocy jednostki napędowej.

Kłusole spływają w majestacie prawa wcześniej z łowiska.

Na Zalewie Sulejowskim (i pewno nie tylko) panuje "wolna amerykanka".

Jednak na Twoje pytanie, czy zgłaszałem? Tak owszem kolegom ze straży rybackiej i co z tego? Nic.

Dopóki w mentalności każdego "mięsiarza" nic się nie zmieni, to będzie jak jest. Nikt nie może Tobie zabronić zabrania z łowiska ryby w ramach limitu dziennego i ilościowego. Taki mamy regulamin i koniec, ale totalnym "chamstwem" jest spływanie z łowiska, aby zostawić rybki i powrót na "safari" ponownie.

Pozostawiam to bez dalszego komentarza i tyle....

Natomiast apeluję do każdego strażnika z legitymacją o kontrole nieco wcześniej niż po 9.00 rano.

Często pływam sam lub nawet jeżeli z kumplem, to człowiek po prostu boi się zwrócić uwagę jednemu czy drugiemu i nie chodzi tu o bohaterstwo tylko póki co mam do kogo wracać po rybach, a co takiemu debilowi do głowy wpadnie tego nie wiesz.

Kolego Viking, taka jest cała prawda o tym procederze.

Pozdrawiam

• Like 4