Alexspin Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Kolejne miejscówki diabli biorą https://tomaszowmazowiecki.naszemiasto.pl/trwa-budowa-przystani-w-spale-i-w-smardzewicach-przystan-w/ar/c13-7695499 nie mówiąc o "ucywilizowaniu" przyrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 A jednak uważam, że środowisko jest dla wszystkich, ale najcenniejsi są korzystający z niego i dbający o nie, bo można to pogodzić. Wielu wędkarzy ma swój sposób na jego "cywilizowanie" Zalewu, Pilicy i okolic: https://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/wapienniki-w-sulejowie-turysci-zasypuja-stertami-smieci/ar/c1-7266371 https://www.epiotrkow.pl/news/Nad-Zalewem-wciaz-sterty-smieci,33038 W czasach świetności ośrodków wypoczynkowych nad Pilicą nie było takiego syfu jak jest teraz. Rzuca się w oczy, że miejsca zorganizowane, pod kontrolą, mające gospodarza, są jakoś czystsze, a że Zalew Sulejowski i Pilica nie mają gospodarza, a jedynie stado sępów różnej maści i garstkę fanów, również w "rożnych barwach" to są jakie są......Kiedyś myślałem, że potrzeba zmiany pokolenia żeby się zmieniło, ale to już nie prawda... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Oczywiście, najlepiej wybetonować brzegi, postawić zakazy ruchu, nawet pieszego. Znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby powierzenie opieki odcinków rzek i zbiorników konkretnym gospodarzom, ale na to trzeba pieniędzy, a w PZW pieniądze idą "w powietrze", albo do kieszeni vipów. Gdyby wprowadzono odpowiednie regulaminy i obowiązki dla członków kół opiekujących się wodami i egzekwowano je, to byłoby tak, jak nad Zb. Czarnocin, lub Zb. Kotliny, ale w tej sprawie nie chce się nikomu nawet pierdnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby powierzenie opieki odcinków rzek i zbiorników konkretnym gospodarzom, ale na to trzeba pieniędzy, a w PZW pieniądze idą "w powietrze", albo do kieszeni vipów. Gdyby wprowadzono odpowiednie regulaminy i obowiązki dla członków kół opiekujących się wodami i egzekwowano je, to byłoby tak, jak nad Zb. Czarnocin, lub Zb. Kotliny, ale w tej sprawie nie chce się nikomu nawet pierdnąć a tu sie z Tobą zgadzam :-), ale korzystanie ze środowiska to nie koniecznie betonowanie, no chyba że masz na myśli zabetonowane postawy ludzi. Przywołane przez Ciebie Czarnocin, to również sposób na korzystanie ze środowiska, tyle że zupełnie obcy PZW, bo mądry. Edytowane 11 Maja 2020 przez mercoss 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Kto będzie na Sulejowskim 31-go przyznać się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Jeśli nikt nie jest zainteresowany to fajnie, nie będzie tłoku Od niedzieli 31 maja 2020 r. dozwolony połów z jednostek pływającychAktualności | 2020-05-14 | Publikujący: Okręg PZW w Piotrkowie TrybunalskimInformujemy, że Zarząd Okręgu PZW w Piotrkowie Trybunalskim zezwolił w 2020 r. na prowadzenie połowów ryb z jednostek pływającyh od dnia 31 maja (niedziela). Pozostałe warunki połowów określone w wydanym zezwoleniu uprawnionego do rybactwa nie ulegają zmianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Piątkowe ryby - niestety nie moje ktoś przede mną miał udane polowanie W wodzie maleństwo - kompletnie niezainteresowane Wędkarze od rana - zero brań ale twardo siedzieli z nadzieją 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Woda wysoka, wyglądała obiecująco, niestety wędkowanie bez efektów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Jak wyniki na Sulwjowie? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Byłem raz na początku czerwca, 4 sandacze w tym jeden wymiarowy i wymiarowy szczupak, wciąż pływają prawdopodobnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Mateusz, złowione z łódki, czy z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Sandaczyki z łódki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 https://bip.lodzkie.pl/ogloszenia/komunikaty/item/9885-konsultacje-projektu-uchwa%C5%82y-sejmiku-wojew%C3%B3dztwa-%C5%82%C3%B3dzkiego-zmieniaj%C4%85cej-uchwa%C5%82%C4%99-w-sprawie-sulejowskiego-parku-krajobrazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Dobra wiadomość Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxer Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Dlaczego dobra ? O ktoś ma bul dupy że ktoś zasuwa na 100 km a inny pyrka na 5 kM Żenada i tyle nie h wszystkiego zakażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Nie wiem czy dobrze przeczytałem ale na tzw mały zalew można będzie wpływać na elektryku A do tej pory tylko wiosła... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Czytam skrawki na telefonie jutro na spokojnie przeczytam na monitorze Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxer Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Jest całkowity zakaz spalin powyżej 10 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 To jest dobry krok, przeciwdziałający ostatecznej zegrzyzacji zalewu Sulejowskiego. I nie jest powodowany niczyim bólem doopy, ale skandalicznie niskim poziomem kultury demonstrowanym cała dobę na okrągło przez tzw posiadaczy. Trawestując - miałeś chamie złoty róg! Pilnie potrzebny ze strony okręgu jest też zakaz łowienia z łódek w nocy, na trupka i na żywca, oraz radykalne ograniczenie limitów - odnoszących się do tygodnia albo miesiąca, wreszcie przywrócenie starej opłaty za łowienie z łódki, a może nawet limitowanie dostępu. Nic innego przeciw obyczajom naszych Pigmejów się nie poradzi..Nienażarty przeżyje.. a jak zbędną lodówkę sprzeda - to i tak będzie miał zysk.. Najwięcej zrobiły skargi na skutery.. i dostosowanie naszego prawa do prawa unijnego 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Nie lubię skuterów, a w zasadzie pajacy, którzy na nich pływają. Zawsze podpływają jak najbliżej się da żeby zaszpanować. Jest to irytujące i nie podlega dyskusji, że ich brak na wodzie podnosi komfort pozostałych użytkowników...ale nie zapominajmy, że my wędkarze jesteśmy tylko jednym z kilku użytkowników wody. Jeziora konińskie, mazurskie są pełne motorowodniaków, i co, krzywdę komuś robią? Każdy się dostosował...Poza tym ograniczenie skazuje nas na użytkowanie małych i mniej bezpiecznych jednostek. Z tego co widać na zalewie sporo pływa już większych łodzi wędkarskich, często z silnikami powyżej 20hp.I co? nagle mają sprzedawać silniki i łódki ?Dla mnie to bzdura, nie tędy droga ale wiadomo, że najłatwiej jest sobie poradzić z problemem wprowadzając zakaz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 A wystarczyło by dać więcej patroli na wodzie i kontroli, ale po co lepiej zabronić a i tak najbardziej oberwią niewinni. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Jest całkowity zakaz spalin powyżej 10 kWNie ma i do końca sezonu na 90% nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 To nie jest ostateczna decyzja - wszystko jeszcze być może, włącznie z wycofaniem się urzędu.. Ale faktycznie, można wyjść na zmianie jak Himilsbach na angielskim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Jedno naprawili drugie popsuli niestety. Osobiście bym się mocno zdenerwował gdybym miał większy silnik i nie mógł na nim pływać. Z tym większy bezpieczniejszy nie popadajmy w skrajności to nie morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Panowie szybkie pytanie czy na akwenie są miejsca z zakazem połowu z środków pływających? Jeszcze na sulejowie nigdy nie byłem a mam stosunkowo blisko i tak sobie pomyślałem by wyskoczyć na belly boat w rejon gdzie pilica wpływa do zalewu. Na mapach google fajnie to wygląda jak jest realnie w tym miejscu ktoś potrafi odpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi