Cola Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Po krzakach to chyba tylko kleszcze i komary.Widzę, ze kolega nie kumaty (albo żartowniś) Zdarza się. Osoby wędkujące na Zalewie za sandaczem, wiedzą dobrze o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Niestety, z rybami mizeria. Zarówno spinningiści, jak i gruntowcy, bez specjalnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Niestety, z rybami mizeria. Zarówno spinningiści, jak i gruntowcy, bez specjalnych efektów. W zeszłym tygodniu czy jakoś tak zberetowana metrowka i coś koło 180 cm :-/ Edytowane 10 Lipca 2020 przez pursuit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawiniel Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 oba sumy, czy metrówka sandacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Oba sumy Edytowane 10 Lipca 2020 przez pursuit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawiniel Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 ale się tego namnożyło.eRka pewnie z siebie dumny:-) dużo żarcia to baraszkują w najlepsze, chociaż myślałem, że trolingowcy przetrzebią pogłowie.Jakieś 12-13 lat temu z ręki można było sporo ich dostać, takie kilkadziesiąt centymetrów były normą chociaż takie pomiędzy 100 a 150 4-5 w sezonie zawsze się trafiły. Ciekawe jakie duże są teraz jeśli oczywiscie nie zostały "zberetowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Rybka jest i ma się dobrze, chociaż jak to sandacz bardziej chimeryczny bywa niż własna kobieta Na krzakach wychodzą na jedzonko, jak będziesz wiedział gdzie i o której to możesz być miło zaskoczony , Sumki się tez zaczynają pojawiać i jak to bywa - sandacz wtedy zaczyna spływać z tzw krzaków powodzenia i połamania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawiniel Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 dzięki ars - wybiorę się na pewno, muszę ojca trochę do życia przywrócić a na rybach innym człowiekiem jest. Co prawda wasza nowa nomenklatura typu "krzaki" jest mi zupełnie nieznana (starej daty jestem) ja znam najazdy typu 8-mka, dziesiątka, piątka ogoniasta, waszbret i wiele wiele innych na wielu z nich bywają drzewa, bo krzakami już tego nazwać nie można:-), ale spoko pewnie jakoś damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 dzięki ars - wybiorę się na pewno, muszę ojca trochę do życia przywrócić a na rybach innym człowiekiem jest. Co prawda wasza nowa nomenklatura typu "krzaki" jest mi zupełnie nieznana (starej daty jestem) ja znam najazdy typu 8-mka, dziesiątka, piątka ogoniasta, waszbret i wiele wiele innych na wielu z nich bywają drzewa, bo krzakami już tego nazwać nie można:-), ale spoko pewnie jakoś damy radę.Odezwij się na priv, zostaw namiar a postaram się pomóc silniczek 5 km jakbyś potrzebował na wyprawę to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Dzisiaj pierwszy raz opływałem łódkę z nowym silnikiem , przy stanicy PZW Barkowice Mokre , na echosondzie pokazywało bardzo dużo ryb przy dnie , ale faktycznie koledzy mówili że nie chcą żerować . Miałem plan spory kawał opływać , ale fala spora i pod wiatr trochę zaczeło chlapać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Te bojki w postaci różnorakich butelek na wodzie to do czego na zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Te bojki w postaci różnorakich butelek na wodzie to do czego na zalewie?Manual GPS Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Manual GPS Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka[emoji3][emoji3][emoji3] Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Gdzieniegdzie wygląda to jak wysypisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Płynołem przy tych butelkach i na echosondzie pokazywało sporo rybek , dobre miejscówki koledzy wybrali , a tak na poważnie w tym miejscu idzie koryto , fajnie to wygląda taki łańcuszek i co ważne nikt tych butelek nie niszczy jak to bywa na innych zbiornikach z czystej złośliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Szczególnie tam gdzie jest dostęp autem do brzegu. Zawsze uważałem że powinien być jakiś zorganizowany i uporządkowany dojazd, ale chyba nie w naszym społeczeństwie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Płynołem przy tych butelkach i na echosondzie pokazywało sporo rybek , dobre miejscówki koledzy wybrali , a tak na poważnie w tym miejscu idzie koryto , fajnie to wygląda taki łańcuszek i co ważne nikt tych butelek nie niszczy jak to bywa na innych zbiornikach z czystej złośliwościTo nie jest żadne złośliwe niszczenie tylko sprzątanie po śmieciarzach. To nie koledzy, przynajmniej nie moi, tylko idioci . Nie mam zamiaru tego omijać. To są nęcone miejsca. Tylko stołówka. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Lipca 2020 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Mateusz , ale wysypisko kolorowe i zakotwiczone tak że nie pływa po całej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Z drugiej strony zobacz , z brzegu zawsze staniesz przy tym samym krzaku i nęcisz inaczej ryby nie ściągniesz a na wodzie jest dużo gorzej jak nie zaznaczyłeś dokładnie miejsca to będziesz patrzył jak kolega z boku wyciąga ryby , na GPS tak dokładnie nie staniesz , a kilka metrów robi różnicę o czym sam się przekonałem . Na koniec wędkowania myślę że zabiorą butelki i będzie czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Z drugiej strony zobacz , z brzegu zawsze staniesz przy tym samym krzaku i nęcisz inaczej ryby nie ściągniesz a na wodzie jest dużo gorzej jak nie zaznaczyłeś dokładnie miejsca to będziesz patrzył jak kolega z boku wyciąga ryby , na GPS tak dokładnie nie staniesz , a kilka metrów robi różnicę o czym sam się przekonałem . Na koniec wędkowania myślę że zabiorą butelki i będzie czyściutkoCzytam i nie wierzę!!! Na pewno nie sprzątną po sobie. Poziom akceptacji dewastacji środowiska jest na sulejowie zatrważający. Spiningujac też starasz się znaleźć przeszkodę, krzaki itp i co? Też każdy ma wozić pety i rozstawiać znaczniki żeby trafić prezycyjnie?? Przecież to paranoja co piszesz.Widziałem jednak wędkarzy którzy stawiali markery do nęcenia i po wędkowaniu je zabierali. Szacun dla tych rodzynków. Większość to śmieciarze. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Jak dla mnie to wygląda po prostu źle. Może jak byłyby to naprawdę jakieś bojki a nie butelki i nie 7 szt obok siebie to ok. Gdyby trzeba było wydać hajs i kupić bojke byłyby zabierane a tak nasrane tego. Wiadomo już coś odnośnie silników spalinowych i mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Zobaczcie na brzegu jest mnustwo przyczep w których mieszkają wędkarze od tych butelek i teraz tych 8 będzie się kłucić kto gdzie nęcił i w którym miejscu stał , a tak każdy podpływa do swojej i jest OK . Co do bójek każdy wie że za p......ą taka przypadłość ludzka . To jest moja opinia o tym co widzę na wodzie , oczywiście każdy może mieć inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Te butelki(te same) stoją od wiosny do późnej jesieni. Miejscówki nęcone przez posiadaczy domków nad wodą którzy praktycznie stale(od wiosny do jesieni) łowią na ciężko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Witam,Staram się zawsze żyć w zgodzie z myślą, że woda zalewu sulejowskiego jest dla wszystkich, choć czasami nie jest łatwo . Rozumiem wędkarzy którzy oznaczają sobie miejsca nęcenia, choć chyba nie jest to do końca zgodne z regulaminem wody. Staram się również zrozumieć motorowodniaków na skuterach z tym mam zdecydowany problem, szczególnie dotyczący sposobu ich korzystania z przyjemności szybkiej "jazdy" w moim pobliży. Jednak, buraków, którym łatwiej wyrzucić śmieci z łódki do wody lub na zasadzkę przynieść pełne butle ale puste walnąć w krzaki nawet nie staram się zrozumieć. Problemu z butelkami na lince nie widzę do momentu do kiedy mogę je zauważyć i ominąć, choć kiedy któraś wplącze mi się w śrubę to nie ręczę czy nie wrócę na brzeg z kompletem butelek .Pozdrawiam J.B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Zobaczcie na brzegu jest mnustwo przyczep w których mieszkają wędkarze od tych butelek i teraz tych 8 będzie się kłucić kto gdzie nęcił i w którym miejscu stał , a tak każdy podpływa do swojej i jest OK . Co do bójek każdy wie że za p......ą taka przypadłość ludzka . To jest moja opinia o tym co widzę na wodzie , oczywiście każdy może mieć innąŁomojamatkoboska, kup słownik, albo chociaż włącz "sprawdzajkę"! Aż oczy bolą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi