Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Sześćdziesiąt "wyczynowych" okoni i jeden mizerny szczupaś . 34 łowiących z rybą , 33 bez .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Prawie 70 chłopa i jeden szczupak - nieźle.Wychodzi fajna średnia.Poprzednio też patrzyłem na wyniki innych zawodów i też śmiech na sali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 ale było parę bolków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Z Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Ostatnio nic się nie dzieje... ale mam dla was nowinę z dziedziny technik połowu W ubiegłym tygodniu złowiłem w naszym zalewie jazia na... koguta, haha Generalnie to obawiam sie, ze moze byc tak jak w ubieglym roku, kiedy w lipcu i sierpniu regularnie lowilem rybki, glownie szczupaki, a od wrzesnia do konca roku (plywalem jeszcze w grudniu) nie bylo totalnie wynikow. Nie ograniczalem sie do danego regionu zalewu, szukalem wszedzie. Jakie sa wasze relacje z ubieglej jesieni/zimy? Edytowane 1 Września 2014 przez Michal Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Jednak zawody wędkarskie , na spustoszonych gruntownie wodach - to jest kwintesencja grabowszczyzny . Beznadziejna głupawka a formuła krajowych "zawodów" to niestety obciach w choooy . Dudar - nie idź tą drogą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Ja w ubiegła jesień/zima połowiłem ryb na slidera 10 i savage gear 12 cm, oraz....blachę.W tym roku rzeczywiście od 3 tygodni bardzo ciężko złapać szczupaka lub sandacza powyżej wymiaru. Trafiają się natomiast drapieżniki do 40 cm. Co dobrze rokuje na przyszłe lata, zakładając oczywiście, że nie zostaną zabrane przez kłusowników.Co do okoni to brały przeweżnie takie po ok 30 cm. Jeśli ktoś lubi i potrafi je łowić a przede wszystkim wie na co, to zabawa gwarantowana.Co do szczupaka i sandacza, zgłodnieje i zacznie rzerować jak poczuje zimno.....przynajmniej mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasso Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Na ZS duża presja-mizerne efekty. Łódek Sporo mało kto łapie jak już złapie to bez wymiaru, Okonek sie trochę ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Z Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam, myślał ktoś może żeby zorganizować sprzątanie Zalewu? Posprzątać brzegi, jak również pozwozić śmieci z wysp pontonami, łódkami. Chociaż Małe posprzątać. Pewnie udało by się zorganizować odbiór śmieci ze stanicy lub spod Róży Wiatrów w Barkowicach. Z tego co poznałem właściciela Róży Wiatrów, to jest facet na poziomie i przypuszczam, że mógłby być zainteresowany pomocą w takiej akcji.A swoją drogą ciekawi mnie czy można jakoś wpłynąć na Strażników żeby dawali mandaty za wędkowanie na zaśmieconym łowisku. Podstawy w regulaminie do tego typu działań są, jednak coś mi się wydaje, że mandaty z tego tytułu nie są wystawiane. A szkoda, bo łowiłem na wielu zbiornikach w całej Polsce i Z. Sulejowski jest jednym z bardziej urokliwych. Gdyby nie te śmieci, które jednak są to by była absolutna bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Śmiecenie na łowisku to problem ogólnopolski,nie tylko Z.Sulejowskiego.Mandaty mogą to zmienić w niewielkim stopniu.My sami musimy się zmienić.A do tego jeszcze daleko,daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Odświeżam kotleta. Dzieję się coś nad wodą ?? Może jakieś wieści z ostatniego tygodnia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Taaa... Lada moment biedni żeglarze puszczą trola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Taaa... Lada moment biedni żeglarze puszczą trola...Kamil, to może czas żaglówkę zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kamil, to może czas żaglówkę zakupić? ...i wtedy uziemiony na jednym zbiorniku . Lubie zwiedzać więc raczej nie . Wracając do tematu żeglarzy to kolejna luka w przepisach. Wykorzystują to, że do czerwca nie ma kto ich skontrolować i napierd...ą ryby jak tylko chcą, a głównie w trolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnopiura Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Byłem rok w Barkowicach Mokrych w naszej stanicy wedkarskiej (1997r) z przyczepą kempingową i jako były komendant SSR powiem Wam .że sinica w zalewie Sulejowskim zrobiła spustoszenie w rybostanie a kłusole robia swoja,bo zadna straż wędkarska ich nie wytępi,bo Polskie przepisy są tak sprecyzowane,ze rece opadają.a zbieranie smieci przeważnie sie odbywa przed sezonem,ale jest coraz mniej chętnych,a debili smiciarzy coraz wiecej.Nasze Stowarzyszenie Wędkarzy w MIkołajkach zbiera smieci przed sezonem na Tłtach,Mikołajskim i na Bełdanach.Potem jest losowanie 4-ch licencji sezonowych darmowych(dwie +dwóch) i ciepła zagrych i jest wilk syty i owca cała.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Spustoszenie robi gospodarz, jak w większości przypadków, a nie jakaś sinica. Niech Pan "zerknie" jak wygląda Turawa w czasie zakwitu i porówna rybostan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Kolejny wymysł - sinica, brak prawdziwego gospodarza , który by się zajął tym pięknym zbiornikiem. Kłusownicy , tak , ale na wszystko znajdzie się sposób jeśli tylko się chce.Dobry gospodarz poradzi sobie ze wszystkim, jeżeli tylko będzie chciał.@Kamil popieram, a co do silników to uważam że 5 wystarczy w zupełności na ten akwen, a tego , że żaglówki dla bezpieczeństwa mogą pływać na spalinie, a wędkarze nie , to k........wa nikt mi nie jest w stanie przetłumaczyć. Czym się moje życie różni od życia gościa na żaglówce. Może ja czegoś nie rozumiem.Jeżeli ktoś to rozumie , proszę o wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ppieniądze i tak jest w tym przypadku. Pomijam oczywiście herezje wiecznie niezadowolonych i zawiścią pałających... Edytowane 6 Marca 2015 przez kotwitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorman Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Czy ktoś wybiera się nad zalew rozpocząć sezon i poganiać za szczupakiem? Pojadę najprawdopodobniej w okolice barkowic pobrodzić trochę może ktoś się dołączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Czy ktoś wybiera się nad zalew rozpocząć sezon i poganiać za szczupakiem? Pojadę najprawdopodobniej w okolice barkowic pobrodzić trochę może ktoś się dołączy?Na Zalewie można łazić za szczupłym od 1 maja???? Tylko połów z łódki od 1 czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 W regulaminie nie ma zakazu, jest informacja że z łódki wolno od 1 czerwca i do października wolno przez całą dobę. Reszta zgodnie z RAPR więc sądzę że wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorman Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pewnie że wolno Inaczej bym nie pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Czerwca 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dowaliło wczoraj mocno deszczem w okolicy więc stan na zbiorniku jest wysoki.Oby wstrzymali się w tym tygodniu z zrzutem wody i dali połowić na Pilicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Czerwca 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 już puścili - zerknij na stację Spała http://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Wisla_od_Sanu_do_NarwiJak mawiał wąsaty generał "naród dobry tylko ludzie kur**", bo nic innego nie przychodzi mi na myśl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi