elmo Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Czerwca 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Kolejny wymysł - sinica, brak prawdziwego gospodarza , który by się zajął tym pięknym zbiornikiem. Kłusownicy , tak , ale na wszystko znajdzie się sposób jeśli tylko się chce.Dobry gospodarz poradzi sobie ze wszystkim, jeżeli tylko będzie chciał.@Kamil popieram, a co do silników to uważam że 5 wystarczy w zupełności na ten akwen, a tego , że żaglówki dla bezpieczeństwa mogą pływać na spalinie, a wędkarze nie , to k........wa nikt mi nie jest w stanie przetłumaczyć. Czym się moje życie różni od życia gościa na żaglówce. Może ja czegoś nie rozumiem.Jeżeli ktoś to rozumie , proszę o wytłumaczenie.Twoje się tym różni, że nie pływasz żaglówką. Zarejestruj żaglówkę w starostwie i możesz śmigać na spalinie . Sam się kiedyś nad tym mocno zastanawiałem bo mam podobny problem na swoim zbiorniku a posiadam łódkę co jak żaglówka wygląda. Żagiel i maszt z demobilu bym byle jak przykręcił i już by było wytłumaczenie. Niestety polska nędza i głupota zmusza do alpejskich kombinacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metrówa Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czy ktoś wybiera się nad zalew rozpocząć sezon i poganiać za szczupakiem? Pojadę najprawdopodobniej w okolice barkowic pobrodzić trochę może ktoś się dołączy?Miałem jechać z synem na jakąś zasiadke ale chyba z racji kiepskiej pogody pojadę sam. I właśnie pobrodzic po plytkim na Barkowicach. Priv PzdrBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Aktualne wieści z ZS można znaleść na Łódzkim Przewodniku Wędkarskim. Chłopaki dają info praktycznie codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Niestety ale na Sulejowie musimy czekać do 1 czerwca na połów z łódki. Czy na innych zbiornikach w Polsce rownież są tak durne przepisy. Sam sie zastanawiam kto i po co wprowadził takie przepisy na Sulekowie. Wymówka ze ze względu na połów sandacza do mnie nie dociera. To można w łatwy sposób skontrolować na wodzie przez odpowiednie służby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Ten zakaz łowienia z łodzi do pierwszego czerwca to chyba tylko po to żeby rybacy zdążyli sie nachapać zanim wędkarze wypłyną na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Na sulejowie nie ma rybaków, a przepis nie jest głupi. Większość wedkujacych okupowała gniazda w maju.Natomiast jeśli chodzi o kontrolę to chyba jest jak wszędzie. Kolesie i tak robią co chcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Nie łączył bym tego zakazu z okresem ochronnym sandacza. Znam wiele jezior gdzie zakaz obowiązuje, sandacza nigdy nie było a rybacy oczywiście są. Edytowane 9 Maja 2015 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Na sulejowie nie ma rybaków, a przepis nie jest głupi. Większość wedkujacych okupowała gniazda w maju.Natomiast jeśli chodzi o kontrolę to chyba jest jak wszędzie. Kolesie i tak robią co chcą... Dokładnie i również uważam ze bardzo dobrze że go wprowadzono. Zapewne i nie jednego wędkującego z łódki jak by tego zakazu nie było znalazł by sandacza w maju w łódce "bo kurde przyłów był i się głęboko zaciął, pewnie i tak by nie przeżył to go dobije". Wreszcie zrobili na Sulejowie porządek, zero sieci rybackich i odłowów sieciami, sztywny regulamin dla mięsiarzy i teraz wypadało by to tylko dobrze zarybiać i uważnie kontrolować zarówno wędkarzy i wodę czy nie stoją sieci kłusoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Czerwca 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Lepiej napiszcie jak otwarcie sezonu sandaczowego na Sulejowskim. Czy tez bardziej szczupaki na małym gryzły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Lepiej napisz relację ze Szweda. A na Sulejowskim być może razem się umówimy. Połamania chłopaki u Szweda!!!! Trzymam za Was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Damy radę. Ja w tym roku tylko mały ćwiczę na Sulejowie. Tylko szczupak. Nie lubie łowienia sandaczy i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Andrzej, nie dygaj. Łowienie sandaczy jest dla prawdziwego spiningisty/castingowca bardzo ambitnym i walecznym wyzwaniem. Wszystkie swoje pamiętam, warte są tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie jak w skrócie sytuacja na Zalewie ? Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Znacie może miejsce gdzie na Małym mogę zwodować ponton i bezpiecznie zostawić samochód? Idzie ochłodzenie małe,Jaki stan wody na Małym ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie bardzo. Na stanicy zostaw samochód. Najbezpieczniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Tylko kawał płynąć. A jak ze stanicy będę płynął to łódkę zabiorę.A jak woda? Może nad Wigry łódkę byś zaciągnął? Dużych zębaczy w trollu można poszukać. Okonie też ładne hasają. Edytowane 14 Lipca 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Jaki stan wody na małym?Wybieram się jutro. Łódka z Barkowic. Cel: troll szczupako/sandaczowo/sumowy. Będe gotowy na każdego z tych osobników. Ewentualnie troche jerkowania w zaroślach.Dalsze testy nowego Garmina z SI. Edytowane 14 Lipca 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Też dzisiaj wieczorem lub jutro powinienem się pokazać na małym , nawet z okonka będę szczęśliwy - nie jestem tym razem wymagający. Edytowane 15 Lipca 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Słabo poszło.Jutro zawody. Napiszcie jak było. Z innej beczki - doszły mnie niepokojące słuchy że od tej soboty będzie można pływć po Sulejowskim na spalinach i to bez ograniczenia mocy silników.Tak twiedził pracownik stanicy w Barkowicach. Ale w PZW Piotrków nic nie wiedzą. Tak więc kaczka pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Po ubiegłorocznym plebiscycie gmin przylegających do zalewu, silniki odpadły razem z całym pomysłem. Oprotestował i odwołał się do sądu od wyniku jeden z zainteresowanych zainstalowaniem szkółki motorowodnej.Jego z kolei zawetował RDOŚ.. Nie pływamy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 W zeszłym roku , widziałem jak gość odpalił swoją rakietę na Zalewie - wszyscy w stanicy patrzyli ze zdumieniem na jego wyczyny.Sprzęt miał konkretny , wyobraźmy sobie teraz kilku takich gości na legalu zapierdzielających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 I jak jest z tymi spalinami na Sulejowie? Ktoś wie ? Bo kaczek dziennikarskich mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Pływamy jednak bez zadnych graniczeń Wyjaśniło się ..Wykładnia urzedu marszałkowskiego, wydana po uprawomocnieniu się wyroku sądu ws SPK jest jednoznaczna. Wszystkie parkowe nakazy i zakazy wydane bodaj po 1991 są martwe .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi