Mekamil Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Też preferuję lipiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Odnośnie sumów dużo słyszałem od wędkarzy którzy łowią regularnie. Ponoć zaczyna się taki okres kiedy będzie ich naprawdę dużo , a ile w tym prawdy zobaczymy. Na takie dłuższe wędkowanie chętnie się piszę ale najlepiej przedostatni ewentualnie ostatni weekend lipca. Może się uda wyruszyć większą ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Panowie sprawozdanie z niedzieli:Woda opadła o jakieś 0,5 metra - nic dobrago to nie wróży.Godz 2.45 - wypłynięcie (ciemno jak w ....oraz mgła widoczność ok 100 metrów)Godz 2.55 - troling wobler SALMO szukamy życiowej metrówkiGodz 3.20 - branie....stwierdzam zaczepGodz 3.21 - łodka płynie do tyłu....raczej nie zaczepGodz ok 3.35 - po raz pierwszy widzimy go ok 1,5 m SumaGodz ok 3.40 - za 4 razem ląduje na łodzi długość 1,3 m;Jak na przełów to fajna rybka była. Godz 5 - (mgła jeszcze nie opadła) 1 szczupak ok 55 cm SliderGodz 5.20 (mgła opada) 1 szupak ok 55 cm Godz 5.30 mgła opada kończą się brania - doszło 5 szczpupaczków do 40 cm i 1 okoń ok 30 cm. Wypad zaliczyliśmy do udanych, ale w przyszły weekend będziemy szukać zębatych w innych miejscach jak stan wody się nie zwiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Odnośnie sumów dużo słyszałem od wędkarzy którzy łowią regularnie. Ponoć zaczyna się taki okres kiedy będzie ich naprawdę dużo , a ile w tym prawdy zobaczymy. Na takie dłuższe wędkowanie chętnie się piszę ale najlepiej przedostatni ewentualnie ostatni weekend lipca. Może się uda wyruszyć większą ekipą To dobrze słyszałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Panowie sprawozdanie z niedzieli:Woda opadła o jakieś 0,5 metra - nic dobrago to nie wróży.Godz 2.45 - wypłynięcie (ciemno jak w ....oraz mgła widoczność ok 100 metrów)Godz 2.55 - troling wobler SALMO szukamy życiowej metrówkiGodz 3.20 - branie....stwierdzam zaczepGodz 3.21 - łodka płynie do tyłu....raczej nie zaczepGodz ok 3.35 - po raz pierwszy widzimy go ok 1,5 m SumaGodz ok 3.40 - za 4 razem ląduje na łodzi długość 1,3 m;Jak na przełów to fajna rybka była. Godz 5 - (mgła jeszcze nie opadła) 1 szczupak ok 55 cm SliderGodz 5.20 (mgła opada) 1 szupak ok 55 cm Godz 5.30 mgła opada kończą się brania - doszło 5 szczpupaczków do 40 cm i 1 okoń ok 30 cm. Wypad zaliczyliśmy do udanych, ale w przyszły weekend będziemy szukać zębatych w innych miejscach jak stan wody się nie zwiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Gratuluję.To nie jest tak, że każdy wypływa i regularnie łowi, jak by się mogło wydawać z tego wątku.Cześciej się zdarzają sytuacje, spłynięć o kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Darsio masz rację. Złapać szczupaka w maju i czerwcu nie jest sztuką. Przełowy sumów w czerwcu i lipcu też nic nowego. Od lipca-sierpnia zacznie się żmudne szukanie tych ryb. No i trzeba dodać że w Sulejowie ciężko jest znaleść metrowe zębacze, 90 % tych osobników ma ok 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Odnośnie spływania o kiju wiadomo jak jest. Ryby są ale raz biorą , raz nie. Mi ogólnie szczęście dopisywało i zawsze coś fajnego się uwiesiło. Odnośnie tych sumów trzeba poczekac do lipca,a co do szczupaków fakt jest takie ze na 10 szczupaków to były maluchy 40-50 cm, większe też się czepiają ale już dużo bardziej sporadycznie. Może rzeczywiście dało by się zorganizować jakiś konkretny termin i wspólnie wypaść na rybki. Jak już pisałem dla mnie osobiście bardzo dobrym terminem byłby ostatni weekend lipca. Jest to odległy termin i myślę ,że ktoś z Was zarezerwował by sobie czas i wszystko można by zaplanować. Czy byłby ktoś chętny na wspólne wędkowanie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 co powiecie Panowie na 24, 25 lipiec . Widze ze grubsza impreza nam sie szykuje haha do tego czasu zawsze mozna sie ustawic na rybki dla tych co bywaja tam czesciej i gesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Może być koniec lipca.Wędkarsko termin moim zdaniem średni, nie lubię tego tłoku na zalewie ( żaglówki, łódki, grunciarze)Otwarty jestem na inne wcześniejsze terminy, może być bardziej kameralnie, również w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 O, też by mi się podobała opcja dni roboczych. W weekendy ryby słabiej biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 to w takim razie niech kazdy pisze kiedy sie wybiera nad zalew wtedy komu bedzie pasowalo to sie dołaczy . Ja osobiscie wybieram sie we wtorek pod wieczor czwartek z samego rana nie wiem jeszcze jak mi sie weekend potoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 11 lipca zawody spinningowe na Barkowicach Mokrych zapisy w sklepie u Dudara liczba uczestników ograniczona do 30 os. ja wpisałem sie jako 27 wiec spieszyc sie panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Stan wody bardzo niski.Na mały zalew nie zdecydowałem się wypłynąć.W sobotę i niedzielę zawody, czyli na łódki ze stanicy do południa nie ma co liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam kolegów Nie byłem w ten weekend ale od kolegów dowiedziałem się, że na dzień dzisiejszy na małym zalewie łódkę sie pcha a nie płynie. Po małym zalewie można chodzić. Dobre wyniki są wokół małych wysp. Odnośnie terminu mi pasuje każdy weekend.Ps Darsio ma racje. Od połowy lipca do końca sierpnia jest straszny tłok na zalewie (żaglówki,łódki,grunciarze całodobowo).Połowić mozna w godzinach 3 - 7 potem jest straszny tłok. Ja wybieram się 4 lipca może ma ktoś ochotę popływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 moze ktos wybiera sie w czwartkowy poranek nad zalew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Był ktoś panowie na Sulejowie - słyszałem, że Szczupak i Leszcz dobrze żeruje. Moze ktoś potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Bonus daj znać jak poszły zawody na Sulejowie. Życzę miejsca na pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadulski Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam wszystkich. Próbował ktoś popływać za sandaczem ze spiningiem ewentualnie żywcem? Widziałem ciekawe wyniki w czerwcu - jak wam poszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Czyżbyście koledzy moi mili , środkowopolscy , ujawniając tutaj osobiste preferencje , albo może tylko skłonności do rzutu sprężyną z rozbiegu , leszczyzmu , karasizmu , albo i innych popularnych form wędkarskich samołówek , z choćby najpiękniejszą nawet słonecznicą , próbowali pokątnie poszerzyć niepisany , ale powszechnie respektowany profil tego portalu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czyżbyście koledzy moi mili , środkowopolscy , ujawniając tutaj osobiste preferencje , albo może tylko skłonności do rzutu sprężyną z rozbiegu , leszczyzmu , karasizmu , albo i innych popularnych form wędkarskich samołówek , z choćby najpiękniejszą nawet słonecznicą , próbowali pokątnie poszerzyć niepisany , ale powszechnie respektowany profil tego portalu ?? Sulejów=sprężyna, im dalej zarzucona lub wywieziona tym lepiej:)Dlatego nie ma jak spokojne łowy od września do grudnia.Nie wiem jak sandacz, ale sum był aktywny, a ostatnio nawet bolenie dawały się złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadulski Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Byłem nad tym prześlicznym zbiornikiem odwaliłem 3 noce za sandaczem z łodzi i smutek - jedno branie ryba nie zacięta - gdzie jesteście sandacze gdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 WitamBył ktoś ostatnio na ZS?Czy warto wypływać na mały zalew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ja chwilowo obławiam Cieszanowice. Polecam panowie. Mimo małego zbiornika jest więcej zębatych. A jak one nie dopisują to zawsze zostają okonie, których jest sporawo. Napiszcie czy ktoś był na ZS: jaki jest stan wody i jakie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 sporo łowiłem w pierwszej połowie września.Stan wody niski, ryba w miarę aktywna głównie pistolety, trochę takich 50-60cm.Łowiłem w okolicach Bronisławowa i tamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi