Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie sumów dużo słyszałem od wędkarzy którzy łowią regularnie. Ponoć zaczyna się taki okres kiedy będzie ich naprawdę dużo , a ile w tym prawdy zobaczymy. Na takie dłuższe wędkowanie chętnie się piszę ale najlepiej przedostatni ewentualnie ostatni weekend lipca. Może się uda wyruszyć większą ekipą :D

Panowie sprawozdanie z niedzieli:

Woda opadła o jakieś 0,5 metra - nic dobrago to nie wróży.

Godz 2.45 - wypłynięcie (ciemno jak w ....oraz mgła widoczność ok 100 metrów)

Godz 2.55 - troling wobler SALMO szukamy życiowej metrówki

Godz 3.20 - branie....stwierdzam zaczep

Godz 3.21 - łodka płynie do tyłu....raczej nie zaczep

Godz ok 3.35 - po raz pierwszy widzimy go ok 1,5 m Suma

Godz ok 3.40 - za 4 razem ląduje na łodzi długość 1,3 m;

Jak na przełów to fajna rybka była.

Godz 5 - (mgła jeszcze nie opadła) 1 szczupak ok 55 cm Slider

Godz 5.20 (mgła opada) 1 szupak ok 55 cm

Godz 5.30 mgła opada kończą się brania - doszło 5 szczpupaczków do 40 cm i 1 okoń ok 30 cm.

Wypad zaliczyliśmy do udanych, ale w przyszły weekend będziemy szukać zębatych w innych miejscach jak stan wody się nie zwiększy.

Odnośnie sumów dużo słyszałem od wędkarzy którzy łowią regularnie. Ponoć zaczyna się taki okres kiedy będzie ich naprawdę dużo , a ile w tym prawdy zobaczymy. Na takie dłuższe wędkowanie chętnie się piszę ale najlepiej przedostatni ewentualnie ostatni weekend lipca. Może się uda wyruszyć większą ekipą :D

To dobrze słyszałeś :D

Panowie sprawozdanie z niedzieli:

Woda opadła o jakieś 0,5 metra - nic dobrago to nie wróży.

Godz 2.45 - wypłynięcie (ciemno jak w ....oraz mgła widoczność ok 100 metrów)

Godz 2.55 - troling wobler SALMO szukamy życiowej metrówki

Godz 3.20 - branie....stwierdzam zaczep

Godz 3.21 - łodka płynie do tyłu....raczej nie zaczep

Godz ok 3.35 - po raz pierwszy widzimy go ok 1,5 m Suma

Godz ok 3.40 - za 4 razem ląduje na łodzi długość 1,3 m;

Jak na przełów to fajna rybka była.

Godz 5 - (mgła jeszcze nie opadła) 1 szczupak ok 55 cm Slider

Godz 5.20 (mgła opada) 1 szupak ok 55 cm

Godz 5.30 mgła opada kończą się brania - doszło 5 szczpupaczków do 40 cm i 1 okoń ok 30 cm.

Wypad zaliczyliśmy do udanych, ale w przyszły weekend będziemy szukać zębatych w innych miejscach jak stan wody się nie zwiększy.

Darsio masz rację.

Złapać szczupaka w maju i czerwcu nie jest sztuką. Przełowy sumów w czerwcu i lipcu też nic nowego. Od lipca-sierpnia zacznie się żmudne szukanie tych ryb. No i trzeba dodać że w Sulejowie ciężko jest znaleść metrowe zębacze, 90 % tych osobników ma ok 60 cm.

Odnośnie spływania o kiju wiadomo jak jest. Ryby są ale raz biorą , raz nie. Mi ogólnie szczęście dopisywało i zawsze coś fajnego się uwiesiło. Odnośnie tych sumów trzeba poczekac do lipca,a co do szczupaków fakt jest takie ze na 10 szczupaków to były maluchy 40-50 cm, większe też się czepiają ale już dużo bardziej sporadycznie. Może rzeczywiście dało by się zorganizować jakiś konkretny termin i wspólnie wypaść na rybki. Jak już pisałem dla mnie osobiście bardzo dobrym terminem byłby ostatni weekend lipca. Jest to odległy termin i myślę ,że ktoś z Was zarezerwował by sobie czas i wszystko można by zaplanować. Czy byłby ktoś chętny na wspólne wędkowanie???? ;) ;) B)

Witam kolegów

Nie byłem w ten weekend ale od kolegów dowiedziałem się, że na dzień dzisiejszy na małym zalewie łódkę sie pcha a nie płynie. Po małym zalewie można chodzić. Dobre wyniki są wokół małych wysp. Odnośnie terminu mi pasuje każdy weekend.

Ps Darsio ma racje. Od połowy lipca do końca sierpnia jest straszny tłok na zalewie (żaglówki,łódki,grunciarze całodobowo).

Połowić mozna w godzinach 3 - 7 potem jest straszny tłok.

Ja wybieram się 4 lipca może ma ktoś ochotę popływać.

• 1 miesiąc temu...

Czyżbyście koledzy moi mili , środkowopolscy , ujawniając tutaj osobiste preferencje , albo może tylko skłonności do rzutu sprężyną z rozbiegu , leszczyzmu , karasizmu , albo i innych popularnych form wędkarskich samołówek , z choćby najpiękniejszą nawet słonecznicą , próbowali pokątnie poszerzyć niepisany , ale powszechnie respektowany profil tego portalu ?? :D

Czyżbyście koledzy moi mili , środkowopolscy , ujawniając tutaj osobiste preferencje , albo może tylko skłonności do rzutu sprężyną z rozbiegu , leszczyzmu , karasizmu , albo i innych popularnych form wędkarskich samołówek , z choćby najpiękniejszą nawet słonecznicą , próbowali pokątnie poszerzyć niepisany , ale powszechnie respektowany profil tego portalu ?? :D

Sulejów=sprężyna, im dalej zarzucona lub wywieziona tym lepiej:)

Dlatego nie ma jak spokojne łowy od września do grudnia.

Nie wiem jak sandacz, ale sum był aktywny, a ostatnio nawet bolenie dawały się złowić

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja chwilowo obławiam Cieszanowice. Polecam panowie. Mimo małego zbiornika jest więcej zębatych. A jak one nie dopisują to zawsze zostają okonie, których jest sporawo.

Napiszcie czy ktoś był na ZS: jaki jest stan wody i jakie wyniki.