Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie kolegów z okolic Piotrkowa.

Wiem, że jest dopiero koniec lutego, ale u mnie przygotowania do nowego sezonu idą pełną parą. Pomyślałem sobie, że może w końcu spotkamy się wspólnie nad wodą i zrobimy oficjalne otwarcie 1 maja (niedziela) z brzegu, bądz 15 maja (niedziela) na stanicy Barkowice Mokre z łódki. Co wy na to ???

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nie słuszałem jeszcze od wędkarzy o kradzierzy auta lub sprzętu audio nad Sulejowem. Aczkolwiek sam zawsze zostawiam auto na stanicy.

Daj znać jak wyniki. Dochodzą mie słuchy, że jest totalne bezrybie. Ze względu na skręcony staw skokowy nie jestem w stanie tego sam sprawdzić.

Dzwoniłem do Stanicy i podobno z rybą kiepsko. Zawody się odbyły praktycznie bez udziału ryb, Dzwoniłem też przed przed chwilą do znajomego który jest na zawodach w Przeczycach (Narew) i też mówi że nic. Muszę przemyśleć jutrzejszy wyjazd.

Na zalewem byłem wiele lat temu. Jest jakaś dopłata za wędkowanie ze środków pływających?

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...

Jak już zacząłeś ten wątek napisz kilka słów jak wygląda dziś zalew. Wybieram się w gości na czwartek do niedzieli zwiedziłbym rozlewiska. Tylko ostatnio jak byłem to brodziłem w spodniobutach i wody było po kolana. Leszcze się tylko tarły na płyciznach a drapieżnika ani śladu.

Myślę tez odwiedzić Luciażę w poszukiwaniu klenia. Słyszałem że woda bardzo niska.

Więc sprawa wygląda następująco.Łowię w okolicach Tamy i wypływam max.do Karolinowa.Terenów rozlewiskowych i Luciąży nie znam.Woda w Zalewie bardzo wysoka i powiem Ci kolego że wieczorami wszystko ożywa.W godz.19-21 drapieżniki dostają szału.Często staję łódką naprawdę na płytkiej wodzie i penetruję obszary porośniętę roślinami która u nas zaczyna już wychodzić z wody.Ostatnio dostałem 9 szybkich szczupaków na 1,4 głębokości.Łowię wówczas na obrotówki i gumy soft4play,jednak te ostatnie trzeba jakoś dozbroić bo przy 13 cm.są puste pobicia.

Nie wiem co miałeś na myśli ale jeśli kłusowników to właśnie w czwartek miałem przygodę. Podczas spiningowania zauważyłem pod trzcinami jak kilka razy waliła ryba - sądząc że to szczupak zacząłem tam rzucać. Łapię zaczep. Podchodzę a wobler siedzi w sieci. Sieć pełna leszczy, okoni i szczupaków. MASAKRA. Pociąłem całą sieć, uwolniłem ryby a resztę sieci wywaliłem 500metrów dalej w krzaki. Zadzwoniłem na policję .... ale niestety nie byli zainteresowani. :(

Ryby trochę się odwdzięczyły bo złapałem potem 8 ładnych okonków:)

Bardziej miałem na myśli spuszczanie wody ze zbiornika po tarle leszczy- ikra usycha...

Co do kłusowników- na szczęście nie spotkałem się tam z siatami ale było już kilka artykułów, że straż złapała paru kłusowników z siatami (wiosna).

Bardzo dobrze zrobiłeś z tą siatką :D