psielka Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam ponownie kolegów z okolic Piotrkowa. Wiem, że jest dopiero koniec lutego, ale u mnie przygotowania do nowego sezonu idą pełną parą. Pomyślałem sobie, że może w końcu spotkamy się wspólnie nad wodą i zrobimy oficjalne otwarcie 1 maja (niedziela) z brzegu, bądz 15 maja (niedziela) na stanicy Barkowice Mokre z łódki. Co wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Panowie, jak sytuacja na Sulejowie. Był ktoś może w ostatnich dniach?? Mam zamiar wybrać się w niedziele i poświęcić czas na szczupłe. Ciekawe czy gryzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 U mnie bardzo słabo na jerki 10 - 12 cm nie chce się nic grubszego uwiesić. Przy 7 wieszają się całe 30 cm zębacze. Od maja jeden +50. Więc gdzie się podziały nasze zębacze z tamtych wspaniałych szalonych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 A mi na jerki same bolki walą. Szczupak uwiesił się jeden i to na troczka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Wybieram się tam jutro. Czy naprzeciwko Barkowic jest miejsce gdzie można zwodować ponton i zostawić bezpiecznie samochód? Np. w Piaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Nie słuszałem jeszcze od wędkarzy o kradzierzy auta lub sprzętu audio nad Sulejowem. Aczkolwiek sam zawsze zostawiam auto na stanicy. Daj znać jak wyniki. Dochodzą mie słuchy, że jest totalne bezrybie. Ze względu na skręcony staw skokowy nie jestem w stanie tego sam sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Dzwoniłem do Stanicy i podobno z rybą kiepsko. Zawody się odbyły praktycznie bez udziału ryb, Dzwoniłem też przed przed chwilą do znajomego który jest na zawodach w Przeczycach (Narew) i też mówi że nic. Muszę przemyśleć jutrzejszy wyjazd.Na zalewem byłem wiele lat temu. Jest jakaś dopłata za wędkowanie ze środków pływających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Koledzy, jak się teraz przedstawia sytuacja na zalewie? Gryzie coś? Może ktoś wie czy i skąd można zdobyć mapę batymetryczną tego zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam byłem w sobotę ze znajomym ale z brzegu bez rewelacji bynajmniej u nas dwa krótkie szczupaczki i małe okonki po za tym pięknie żerowały bolenie ale nie dostępne z brzegu, woda wysoka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Koledzy, jak się teraz przedstawia sytuacja na zalewie? Gryzie coś? Może ktoś wie czy i skąd można zdobyć mapę batymetryczną tego zbiornika? priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja będę łódką pływał więc bolenie będą w zasięgu <_< Dzięki Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Mario, a z tą mapą to mógłbyś też jakiś priv podrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Od 15 maja zacząłem pływać 16-ty rok po Sulejowie i powiem Wam że tak dobrego początku sezonu jeszcze nie miałem.Byłem sześć razy i dorwałem 32 szczupaki.Więcej niż przez cały ubiegły sezon.Rekordów na razie nie było ale zabawa przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak już zacząłeś ten wątek napisz kilka słów jak wygląda dziś zalew. Wybieram się w gości na czwartek do niedzieli zwiedziłbym rozlewiska. Tylko ostatnio jak byłem to brodziłem w spodniobutach i wody było po kolana. Leszcze się tylko tarły na płyciznach a drapieżnika ani śladu. Myślę tez odwiedzić Luciażę w poszukiwaniu klenia. Słyszałem że woda bardzo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Więc sprawa wygląda następująco.Łowię w okolicach Tamy i wypływam max.do Karolinowa.Terenów rozlewiskowych i Luciąży nie znam.Woda w Zalewie bardzo wysoka i powiem Ci kolego że wieczorami wszystko ożywa.W godz.19-21 drapieżniki dostają szału.Często staję łódką naprawdę na płytkiej wodzie i penetruję obszary porośniętę roślinami która u nas zaczyna już wychodzić z wody.Ostatnio dostałem 9 szybkich szczupaków na 1,4 głębokości.Łowię wówczas na obrotówki i gumy soft4play,jednak te ostatnie trzeba jakoś dozbroić bo przy 13 cm.są puste pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak możesz to podaj do siebie tel. na priv. To najbliżej odemnie położony duży zbiornik wodny i warto tam by było zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Piękny jest Zalew Sulejowski i bardzo duży. Słynie też z dużych sandaczy i boleni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 ...ale to co robią po tarle leszczy to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nie wiem co miałeś na myśli ale jeśli kłusowników to właśnie w czwartek miałem przygodę. Podczas spiningowania zauważyłem pod trzcinami jak kilka razy waliła ryba - sądząc że to szczupak zacząłem tam rzucać. Łapię zaczep. Podchodzę a wobler siedzi w sieci. Sieć pełna leszczy, okoni i szczupaków. MASAKRA. Pociąłem całą sieć, uwolniłem ryby a resztę sieci wywaliłem 500metrów dalej w krzaki. Zadzwoniłem na policję .... ale niestety nie byli zainteresowani. Ryby trochę się odwdzięczyły bo złapałem potem 8 ładnych okonków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Bardziej miałem na myśli spuszczanie wody ze zbiornika po tarle leszczy- ikra usycha...Co do kłusowników- na szczęście nie spotkałem się tam z siatami ale było już kilka artykułów, że straż złapała paru kłusowników z siatami (wiosna). Bardzo dobrze zrobiłeś z tą siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Panowie może powiecie jak na Sulejowie z wodowaniem łódki gdzie najlepiej i co z pływaniem na spalinówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Możesz zwodować w Barkowicach Mokrych (stanica PZW)- okolice małego zalewu,Bronisławów (ośrodek u Łysego), pewnie można też w kilku innych miejscach,Spalinówki zabronione, tylko elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dzięki chętnie zabrał bym kogoś znającego zbiornik który zrobił by małe wprowadzenie służę miejscem na łódce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Wypożyczenie łódki na 10h w Barkowicach to koszt 20zł, na 24h- 40zł.Nie wiem czy jest sens ciągnięcia własnej łajby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dzięki no to szukam kompana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi