Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w pondz.wybieram sie na Sulejów popływać pontonem ze spinem,gdzie kupie dopłatę na zbiornik jedno-dniową,jaka cena,jakieś namiary,itp.?Gdzie zwoduje ponton okolice zapory z możliwością zostawienia auta na parkingu blisko wody bez mandatu?Dozwolony jest tam trolling?

• 3 tygodnie później...

Planuję wypad nad zalew ze znajomymi.

Może ktoś doradzić gdzie są jakieś fajne noclegi? Coś fajnego, niekoniecznie najtańszego. Oczywiście nad wodą..:D

W Barkowicach Mokrych jest stanica PZW, można wypożyczyć łódke tanio i jest tam pole campingowe, można spokojnie wynająć jakiś camping (o ile bedzie wolny). Jeśli nie to jakies 100m przed zjazdem do stanicy jest agroturystyka i jakiś pokoik się napewno znajdzie. To znam i moge polecić, ale jedynie jako miejsce do przenocowania bo do wody jest ok kilkuset metrów.

• 3 tygodnie później...

Troszkę podniosę temat do góry bo się zapadł pod wodę

Lipiec był dla mnie i kolegów z innych łódek raczej kiepski.Pojedynczy okoń (drobny) i w 99% złowiony w trolu.Z ręki fatalnie.Szczupaki milczą a sandacze jak to w każdy lipiec na Sulejowie mają pyski pozaklejane.Ostatnio kilka razy ponocowałem z trupkami ale bez oszałamiających efektów.

Sierpień natomiast zaczyna powoli przynosić sandacze.Łowię tylko z łódki więc nie wiem co się dzieje na brzegach.Białej rybie dałem odpust całkowity gdyż stwierdziłem że wolę mieć jedno puste pobicie z opadu niż targać krąpie i podleszczaki.

Pozdrawiam

Podobno ok.19 sierpnia mają być na Sulejowie mistrzostwa Polski...Czarno to widzę.

Na zdjęciu kolor wody w okolicach tamy przy zachodnich wiatrach.

post-6578-1348917574,8678_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Wyniki:

http://www.pzw.org.pl/40/wiadomosci/66085/60/wyniki_viii_klu bowych_mistrzostw_polski_w_dyscyplinie_spinningow

Organizacja dno i wodorosty. Proponuję nagłośnić tą edycję zawodów, aby organizatorzy zapamiętali, że wpisowych nie wkłada się do kieszeni, a robi się za ich pomocą fajną imprezę.

• 1 miesiąc temu...

Byłem w zeszłą sobotę i dzisiaj. Po 3 niewymiarki. Prawie wszystko na jerki pływające. Woda 1-2 metry. Tonącymi nie da sie prawie łowić

W sumie nigdy wczesniej tam nie byłem ( raz przed laty)

Nie odpuszczam. Może pojadę w środę.

Pytanie do częstych bywalców- o tej porze roku lepiej od Barkowic w stronę tamy czy odwrotnie?

Trochę szczupaka jest. Widziałem kilka efektownych ataków z wyskokiem. O tej porze roku to nieczęsty widok.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Na zalewie bardzo niski stan wody. Jeśli wybierasz się na łowienie z brzegu możesz się rozczarować.

Łowiłem ostatnio z brzegu i tylko małe okonki na troka. Większa ryba gdzieś w korycie więc polecam wynająć łódkę.

Możesz ją wynająć w stanicy barkowice/mokre. Niewielkie koszty.

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale przyjechać oczywiście można, czy do Barkowic, czy do Bronisławowa, łódki są.

Inna sprawa to zezwolenia, w poprzednich latach można było wykupić w Barkowicach, w tym roku już nie ( przynajmniej latem nie mieli i twierdzili, że w tym roku mieć nie będą)