Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów czy moze juz ktoś ma wiadomości kto teraz będzie dowodził w przystani u lysego ?Czy moze to juz amen z tym obiektem ?

Hej były plany, że powstanie tam stanica pzw, ale narazie umarło, sam czekam na rozwój wydarzeń, zobaczymy co czas pokaże.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Hej były plany, że powstanie tam stanica pzw, ale narazie umarło (…)

Miałoby to bardzo głęboki sens, bardzo dobra baza wędkarska, tylko chyba olano temat, a przecież z tego ośrodka poprzedni administrator czerpał niemałe zyski. Niestety, PZW, to PZW i mają wszystko w du...żym poważaniu, a zwłaszcza wędkarzy. :(

Dobrze to nazwałeś wiązało by się to z dużą inwestycją i trzeba było ludzi zatrudnić itp. Więc ich chyba przerosło, póki co nic tam nie ma , pewnie będzie jakiś przetarg, ale kto to weźmie , czas pokaże

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

PZW opiera swoją działalność na pracy społecznej uczestników, a najwyższą władzą jest ich zgromadzenie.. A stowarzyszenie nie są po to,  aby świadczyć usługi. Wiem - to jest bardzo trudne do zrozumienia.. dla członków.. :)

...szkoda zaczynać temat od nowa ;-), ale najuniwersalniejszym rozwiązaniem na dziś, kiedy Bronisławowa nie ma, wydaje się dopuszczenie elektryków na małym, a na pozostałym 10kw. To jest prosta reguła,  a nie jakieś strefy, których nawet nie potrafili precyzyjnie na wodzie wyznaczyć, a co dopiero egzekwować. Przypomnę, ze w ubiegłym sezonie żółte boje na wysokości Zarzęcina były postawione w nieprawidłowym miejscu. Nie wiem kto to stawiał, ale się nie wysilił.

Edytowane przez mercoss

Bardzo proste rozwiązanie, na całym zbiorniku wyłącznie elektryki, żagle i wiosła - i po problemie. Mniej smrodu, mniej hałasu.

też kiedyś tak uważałem, ale jak w takim tempie ubywa portów to trochę zmieniam zdanie, bo zasięg spada ;-). A co do smrodu i hałasu to się robi kłopot, bo do 4kw sa bardzo głośnie, głośniejsze niż 10KM 2 cyl, a co do syfu to dłuuuugi temat: 2T, silniki od kos spalinowych, rzygające olejem trupy od Niemca i z Zegrza.....

Twój pomysł, jak pamiętasz, funkcjonował wiele długich lat, ale służby "nie radziły sobie" z tak prostym przepisem jak zakaz, nie wiem czy teraz sprostają.

• Like 1

Ja tam na zalewie octowej już nic nie robię..
Edit: Poza tym Mateusz, jak na 50 lat to nie doczekamy efektów chyba że medycyna się tak rozwinie że na NFZ zaczną mózgi do młodych klonów przeszczepiać..

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 1

Też uważam, że byłoby lepiej, gdyby powróciły tylko elektryki na całym zbiorniku. Byłoby to z korzyścią dla wielu, również rybostanu. Nie wspomnę o "kłusolach" łowiących w nocy z jachtów i łódek na żywca. Po kilka wędek na pokładzie - powinno to być zabronione.

• Like 1

Na trupa w nocy to łowi się na zalewie od początku jego powstania i nic do tego nie mają spaliny.

Najwięcej do gadania mają też Ci co ich nie mają lub jak to bardzo słusznie :D uzasadniają, że ich nie potrzebują.

Latwo też zauważyć, jak ktoś choć trochę się orientuje, że na silniku 4kw można płynąć w ślizgu małą jednostką generując przy tym jakże bardzo upierdliwą dla fanów małej mocy :D fale, tak samo jak bez problemu da się usłyszeć hałas jaki takie silniczki ( są to w 99% jednocylindrowe "kosiarki" ) tworzą.

Moje 115 hp nie da się usłyszeć przy prędkości 10-15 km/h czego nie da się powiedzieć o małych motorkach.

Jest jeszcze jedna kwestia.

My wędkarze, nie jesteśmy jedyni na wodzie. Są wodniacy, surferzy, żeglarze, turyści na rowerach wodnych itp

Łódzkie jest bardzo ubogie w wody więc szanujmy się wszyscy, a będzie dobrze.

• Like 6