Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Panowie , koledzy i nieprzyjaciele .. Tak się składa że w najbliższym czasie , w wyjątkowo krótkim czasie będziemy mieli w pakiecie : uniwersalistyczna Wielkanoc ,  zmianę czasu , dyngus oraz prima aprillis . Należy to rozróżniać , a kto nie potrafi , temu wiadro wody poza kolejnością .. :)

• 2 tygodnie później...

Wkrótce rusza sezon. Wybieram się tam po 15 maja. Może zbierze sie nas kilku i wspólnie pobiczujemy? Ja to głównie jerki na płytkiej w okolicach ujścia pilicy do zalewu.

Ja się kiedyś odezwę (czyt. bliżej czerwca) :-)

Jestem zainteresowany, ale pod kątem sandacza. Nigdy tam nie łowiłem i będę szukał chętnych do wspólnej wyprawy. Martwi mnie trochę ta strefa ciszy bo nie mam elektryka (choc z drugiej strony to oczywiście duży plus).

• 4 tygodnie później...

Ja zaczynam pływać 18 maja. Szczupaki obecnie nie żerują. Trafiają się pojedyncze sztuki na obrotówki .Na rozpoczęcie sezonu w Mokrych na kilkunastu spinningistów nikt nie złowił wymiarowego, a zawody w Barkowicach wygrały dwa małe okonki. Leszcz trze się przy brzegach. Nie tak dawno na Pilicy można było przy wysokim stanie wody zaobserwować tarło jazia na płyciznach. Teraz nie ma tam wody, a złożona ikra wyschła na brzegu...

Miałem okazję być na jednych zawodach i potwierdzam że była żenada, zawody wygrane jednym okoniem :)

Dwa dni później złaziłem się w spodniobutach po rozlewiskach - nie było nawet brania - nawet okonka na obrotówkę. Jakby ryby ufo zabrało. Jedyny przyłów to grubaśny leszcz zaczepiony za grzbiet, był nakrokopkowany więc odbywał tarło.