Areq Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Niestety na koniec zawodów ok 15 ktoś uszkodził moją nową łódkę, szkoda że nikt się poczuł do odpowiedzialności ( łódka zacumowana a potem z buta droga pod ogrodzenie i powrót autem z przyczepką nie wiem ok 15min) i nagle 15 łodzi więcej bez odbojów itp...wszyscy jakoś nerwowi ... ja nie barem udziału w zwodach . na szczęście go pro pracowało cały czas ....sprawa zgłoszona do organówszkoda że nie szanujemy cudzego sperzetujutro wyjeżdżam do Szwecji ..... szkoda dodatkowe koszty i niepotrzebne nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Niestety na koniec zawodów ok 15 ktoś uszkodził moją nową łódkę, szkoda że nikt się poczuł do odpowiedzialności ( łódka zacumowana a potem z buta droga pod ogrodzenie i powrót autem z przyczepką nie wiem ok 15min) i nagle 15 łodzi więcej bez odbojów itp...wszyscy jakoś nerwowi ... ja nie barem udziału w zwodach . na szczęście go pro pracowało cały czas ....sprawa zgłoszona do organówszkoda że nie szanujemy cudzego sperzetujutro wyjeżdżam do Szwecji ..... szkoda dodatkowe koszty i niepotrzebne nerwyNa stanicy podobno jest jakiś monitoring, jak będą chcieli to Ci pomogą, pytanie tylko czy będą chcieli. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Niestety na koniec zawodów ok 15 ktoś uszkodził moją nową łódkę, szkoda że nikt się poczuł do odpowiedzialności ( łódka zacumowana a potem z buta droga pod ogrodzenie i powrót autem z przyczepką nie wiem ok 15min) i nagle 15 łodzi więcej bez odbojów itp...wszyscy jakoś nerwowi ... ja nie barem udziału w zwodach . na szczęście go pro pracowało cały czas ....sprawa zgłoszona do organówszkoda że nie szanujemy cudzego sperzetujutro wyjeżdżam do Szwecji ..... szkoda dodatkowe koszty i niepotrzebne nerwyCześć Kolego w białym sweterku, podeślij nagranie to szybko ustalimy co tam się wydarzyło, chociaż mówiąc szczerze miałem okazje przyglądać się Twoim poczynaniom jak ściągałeś łódkę na przyczepkę i głowa mnie rozbolała - patrząc co robisz, może to nerwy bo łódka nowa a może po prostu brak doświadczenia … Z mojego wniosku przyglądając się co wyprawiasz, obstawiam raczej to drugie . Zostawiłeś auto z przyczepka pod slipem u góry na łuku, pomimo ze slip był wolny, zacząłeś nosić wędki do auta, ba zacząłeś je nawet rozkładać przy przyczepce a slip nadal wolny . Ale to co wyprawialiscie wciągając łódkę na przyczepkę - o matko nie wiem czy to nie trwało około 20-25 min po wyciągnięciu łódki stanąłeś na środku wyjazdowej drogi blokując wszystko, na szczęście grzecznie zjechałeś kiedy Cię o to poprosiłem - było widać ze jesteś spięty i zestresowany ta sytuacja . Zestaw fajny nowy , ale trzeba poćwiczyć slipowanie a przede wszystkim zgrać sobie wszystko organizacyjnie w głowie, żeby zajmowało to jak najmniej czasu. Slip na ZS przy stanicy jest kiepski, mało miejsca do przycumowania łódek a Ty trafiłeś jeszcze na koniec zawodów, jak wszyscy spływali . Życzę powodzenia w Szwecji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Doświadczenie przychodzi z czasem ale dobra uwaga że trzeba wczesniej sobie w głowie wszystko poukładać. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Koledzy dzięki temat już załatwiony, udało się porozmawiać z kolegą i załatwić sprawę. Tak, stres nie jest dobrym doradcą i brak wprawy też nie pomaga ;-) ale jeszcze kilka prób i będzie git, dodatkowo zmienię rolki na tyle przyczepy bo przy obecnych kółkach przestawienie łodzi o 1cm skasza łódkę i trzeba ją znowu spychać i wciągać. Jeszce raz dzięki - Wraca wiara w ludzi ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Koledzy dzięki temat już załatwiony, udało się porozmawiać z kolegą i załatwić sprawę. Tak, stres nie jest dobrym doradcą i brak wprawy też nie pomaga ;-) ale jeszcze kilka prób i będzie git, dodatkowo zmienię rolki na tyle przyczepy bo przy obecnych kółkach przestawienie łodzi o 1cm skasza łódkę i trzeba ją znowu spychać i wciągać. Jeszce raz dzięki - Wraca wiara w ludzi ;-)to dobrze, że wszystko się wyjaśniło / dopracuj sobie slipowanie, a pozostanie się tylko cieszyć z zestawu i w dobrym humorze będziesz mógł zaczynać i kończyć wędkowanie Powodzenia i dużych okazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Witam,czy w opinii kolegów łowiących ma ZS wszystko jest ok że zdrowiem ryb...? Zapytanie zrodziło się po kontakcie z rybami, które praktycznie wszystkie są z objawami różnych chorób tj.plamy, przebarwienia, nienaturalny kształt, a niekiedy wręcz smród... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Wystarczy ich nie jeść, żywe nie śmierdzą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Złośliwe uwagi są już normą na forum, więc jeśli Panie Kogut wszystko co złowiłes było ok to gratuluję... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Hmm.. Wiedza o rybim rybim życiu, non stop pozostaje dla wędkarskiego świata wiedzą tajemną. Fundamentem wiedzy jest, czym i jak trzaskać.. od 01.01 do 31.12. Ewentualnie plus długość, bo długość ma znaczenie.. Ryby po tarle albo w trakcie tarła, mogą nosić różne znamiona typowe dla tej fazy życiowej. I mogą się człowiekom z wędką nie podobać - nad czym szczerze boleją Tak było zawsze i tak pozostanie.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Sławku,to tak jak niektóre kobiety po,, tarle,,,(ostrym sexie). Ale , żeby od razu śmierdziała (ryba), póki żywa?...... Nie rozumiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Ryba zawsze śmierdzi rybą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 (edytowane) Panowie,od kilku dni parking na końcu "betonów"jest odpłatny. Chodzą słuchy że slip również ma być odpłatny. Stara Wieś. Edytowane 24 Czerwca 2022 przez brt3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Jeśli to gminne, znaczy że gmina ledwo zipie finansowo i postanowiła doić wędkarzy i żeglarzy. Normalne w obecnej sytuacji politycznej i gospodarczej... Jeśli to prywatne, to wcale się nie dziwię, też pobierałbym opłaty. Niestety, za darmo to można w mordę dostać, a i to nie zawsze... Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Do niedawna, tzn do czasów reorganizacji i zmiany zarzadzania wodą i lądowymi przyległościami gminy znad zalewu robiły za przysłowiowego frajera chcący niechcący "sponsorując" nader sprytnych dorobkiewiczów.. latami monetyzujących na nie swoim. Nawet złowione ryby było gdzie sprzedać! I było gites und tenteges, aż nastały reżimowe Wody Polskie Napiszmy przeciw nim petycję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Cześć! Mam pytanie! Gdzie przy obecnym stanie wody mogę zeslipować łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Zobacz kamerki na żywo Zalew Sulejowski jest kamerka przy tamie w porcie widać że jeszcze tam można zjechać bo jest długi slip . Wczoraj widziałem jak się pięknie leszcze spławiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzynek Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 I musisz się spieszyć, bo od 1 listopada będzie zakaz połowu ze środków pływających, że względu na poziom wody. https://tomaszowmazowiecki.naszemiasto.pl/ograniczenia-dla-wedkarzy-na-zalewie-sulejowskim-ma-to/ar/c1-9016161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Po dnie, dojeżdżamy do samej wody. Suchy piasek omijaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Cześć. Macie jakieś wyniki z GPP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 http://www.xtramarlin.pl/squads.php?competition=372&round=allhttp://www.xtramarlin.pl/squads.php?competition=373&round=allKlikając na końcu w ryby mamy podany gatunek i długość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Bardzo Ci dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Umarł Zdzisiek Jakubowski, powszechnie znany jako Łysy - do niedawna właściciel portu i ośrodka w Bronisławowie. Bardzo przyjazny wędkarzom.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Kawał historii sulejowskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Powiedziałbym nawet, że część zalewu. Pierwsza cywilizowana wypożyczalnia łódek, i prawdziwy bar tuż przy wodzie. Wracałem z małego zalewu i prawie zawsze skręcałem tam na zimne piwo o smaku piwa, z nalewaka. W cieniu, ze szklanki albo kufla.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi