Skocz do zawartości

Zalew Sulejowski (Sulejów)

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety na koniec zawodów ok 15 ktoś uszkodził moją nową łódkę, szkoda że nikt się poczuł do odpowiedzialności ( łódka zacumowana a potem  z buta droga pod ogrodzenie i powrót autem z przyczepką nie wiem ok 15min) i nagle 15 łodzi więcej bez odbojów itp...

wszyscy jakoś nerwowi ... ja nie barem udziału w zwodach . na szczęście go pro pracowało cały czas ....

sprawa zgłoszona do organów

szkoda że nie szanujemy cudzego sperzetu

jutro wyjeżdżam do Szwecji ..... szkoda dodatkowe koszty i niepotrzebne nerwy

Niestety na koniec zawodów ok 15 ktoś uszkodził moją nową łódkę, szkoda że nikt się poczuł do odpowiedzialności ( łódka zacumowana a potem z buta droga pod ogrodzenie i powrót autem z przyczepką nie wiem ok 15min) i nagle 15 łodzi więcej bez odbojów itp...

wszyscy jakoś nerwowi ... ja nie barem udziału w zwodach . na szczęście go pro pracowało cały czas ....

Na stanicy podobno jest jakiś monitoring, jak będą chcieli to Ci pomogą, pytanie tylko czy będą chcieli.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Niestety na koniec zawodów ok 15 ktoś uszkodził moją nową łódkę, szkoda że nikt się poczuł do odpowiedzialności ( łódka zacumowana a potem  z buta droga pod ogrodzenie i powrót autem z przyczepką nie wiem ok 15min) i nagle 15 łodzi więcej bez odbojów itp...

Cześć Kolego w białym sweterku, podeślij nagranie to szybko ustalimy co tam się wydarzyło, chociaż mówiąc szczerze miałem okazje przyglądać się Twoim poczynaniom jak ściągałeś łódkę na przyczepkę i głowa mnie rozbolała - patrząc co robisz, może to nerwy bo łódka nowa a może po prostu brak doświadczenia … Z mojego wniosku przyglądając się co wyprawiasz, obstawiam raczej to drugie .

Zostawiłeś auto z przyczepka pod slipem u góry na łuku, pomimo ze slip był wolny, zacząłeś nosić wędki do auta, ba zacząłeś je nawet rozkładać przy przyczepce a slip nadal wolny . Ale to co wyprawialiscie wciągając łódkę na przyczepkę - o matko nie wiem czy to nie trwało około 20-25 min po wyciągnięciu łódki stanąłeś na środku wyjazdowej drogi blokując wszystko, na szczęście grzecznie zjechałeś kiedy Cię o to poprosiłem - było widać ze jesteś spięty i zestresowany ta sytuacja . Zestaw fajny nowy , ale trzeba poćwiczyć slipowanie a przede wszystkim zgrać sobie wszystko organizacyjnie w głowie, żeby zajmowało to jak najmniej czasu. Slip na ZS przy stanicy jest kiepski, mało miejsca do przycumowania łódek a Ty trafiłeś jeszcze na koniec zawodów, jak wszyscy spływali . Życzę powodzenia w Szwecji

• Like 1

Koledzy dzięki temat już załatwiony, udało się porozmawiać z kolegą i załatwić sprawę.

Tak, stres nie jest dobrym doradcą i brak wprawy też nie pomaga ;-) ale jeszcze kilka prób i będzie git, dodatkowo zmienię rolki na tyle przyczepy bo przy obecnych kółkach przestawienie łodzi o 1cm skasza łódkę i trzeba ją znowu spychać i wciągać.

Jeszce raz dzięki - Wraca wiara w ludzi ;-)

• Like 3

Koledzy dzięki temat już załatwiony, udało się porozmawiać z kolegą i załatwić sprawę.

Tak, stres nie jest dobrym doradcą i brak wprawy też nie pomaga ;-) ale jeszcze kilka prób i będzie git, dodatkowo zmienię rolki na tyle przyczepy bo przy obecnych kółkach przestawienie łodzi o 1cm skasza łódkę i trzeba ją znowu spychać i wciągać.

Jeszce raz dzięki - Wraca wiara w ludzi ;-)

to dobrze, że wszystko się wyjaśniło / dopracuj sobie slipowanie, a pozostanie się tylko cieszyć z zestawu i w dobrym humorze będziesz mógł zaczynać i kończyć wędkowanie ;) Powodzenia i dużych okazów 

• 8 miesięcy temu...

Hmm.. Wiedza o rybim rybim życiu, non stop  pozostaje dla wędkarskiego świata wiedzą tajemną. Fundamentem wiedzy jest, czym i jak trzaskać.. od 01.01 do 31.12.  Ewentualnie plus długość, bo długość ma znaczenie..

Ryby po tarle albo w trakcie tarła, mogą nosić różne znamiona typowe dla tej fazy życiowej. I mogą się człowiekom z wędką nie podobać - nad czym szczerze boleją  :) Tak było zawsze i tak pozostanie.. 

• Like 3

Jeśli to gminne, znaczy że gmina ledwo zipie finansowo i postanowiła doić wędkarzy i żeglarzy. Normalne w obecnej sytuacji politycznej i gospodarczej... :angry:

Jeśli to prywatne, to wcale się nie dziwię, też pobierałbym opłaty.

Niestety, za darmo to można w mordę dostać, a i to nie zawsze...

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Do niedawna, tzn do czasów reorganizacji i zmiany zarzadzania wodą i lądowymi przyległościami gminy znad zalewu robiły za przysłowiowego frajera chcący niechcący "sponsorując" nader sprytnych dorobkiewiczów.. latami monetyzujących na nie swoim. Nawet złowione ryby było gdzie sprzedać! I było gites und tenteges, aż nastały reżimowe Wody Polskie  :D Napiszmy przeciw nim petycję.. 

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...

Powiedziałbym nawet, że część zalewu. Pierwsza cywilizowana wypożyczalnia łódek, i prawdziwy  bar tuż przy wodzie. Wracałem z małego zalewu i prawie zawsze skręcałem tam na zimne piwo o smaku piwa, z nalewaka. W cieniu, ze szklanki albo kufla.. 

• Like 3