Szymon82 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Też mam fajne wspomnienia z tego miejsca , smutna wiadomość. [*] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Historia kołem się toczy. Odchodzą najlepsi. Też mam niezapomniane chwile związane z portem "U Łysego". Już to nie wróci. Wielka szkoda zarówno dla turystyki żeglarskiej, jak i wędkarstwa. Edytowane 15 Grudnia 2024 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Przez Łysego dobra przewinął się kwiat polskiego spinningu. Na doroczną imprezę organizowaną przez Darka Dudara zjeżdżała tłumnie krajowa śmietana, a w hotelowcu koczowały zloty wszystkich chyba portali. Jerkbait też tam był 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zagdza sie, w 2007 jeśli pamięć nie myli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Nieistniejące już WCWI też tam było. Sam z kumplem organizowałem ten zlot. Było fajnie i przaśno. Jeszcze wtedy funkcjonowały przyczepy niewiadowskie na stanicy wędkarskiej w Barkowicach Mokrych. Wynajęliśmy wszystkie. Edytowane 15 Grudnia 2024 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Słyszałem od lokalnego rezydenta Wód Polskich, że od roku trwają przymiarki do tego ugrzanego miejsca po Łysym, z planami imperialnymi. Jeśli wypali, to schlag trafi kawałek w miarę spokojnego miejsca między Bronisławowem a Borkami.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Słyszałem od lokalnego rezydenta Wód Polskich, że od roku trwają przymiarki do tego ugrzanego miejsca po Łysym, z planami imperialnymi. Jeśli wypali, to schlag trafi kawałek w miarę spokojnego miejsca między Bronisławowem a Borkami..Miło się czyta Wasze wspomnienia.. Chroń Nas Panie przed dobrodziejstwem "cywilzacji" w nowym wydaniu..???? Takie miejsca to skarb. Albo nic... i na piwo nie spłyniesz... albo majonezy... a majonezom mówimy stanowcze nie ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Presja na zalew, w ogóle na wodę, jest gigantyczna. Nie tylko łowiących - praktycznie wszystkich miłośników, bo to nie tylko jest przepiękna woda, ale i jedyna taka w centrum Polski. Jesteśmy straszliwie ubodzy w takie akweny. Jeziorsko nie jest takie przyjazne i udomowione..Co rodzi całe mnóstwo problemów; tłok, hałas, dyskomforty powodowane rozbieżnymi potrzebami.. i straszliwie niskim poziomem osobistej kultury. Po "umotorowodnieniu" zalewu jest zdecydowanie mniej przyjemnie - z tych samych co wyżej powodów. Teraz to motodrom nowobogackich - quady i motory w lesie, na wodzie skutery i wędkarskie ścigacze.. Nie wiem czy pamiętacie książkę dla dzieci pt "O czym szumią wierzby", ale tam jest wspaniały cytat o staromodnej wodnej włóczędze, i go przytoczę.. Płynąć łodzią... lub choćby w niej siedzieć — ciągnął dalej spokojnie z miłym uśmiechem. — Płynąć łodzią, albo obok niej, wszystko jedno. Doprawdy, nic nas wówczas nie obchodzi i to właśnie stanowi cały urok. Czy wyruszysz w drogę czy nie wyruszysz, czy dotrzesz do miejsca przeznaczenia, czy całkiem gdzie indziej, czy może nigdzie w ogóle nie dojedziesz, wciąż jesteś zajęty, chociaż nie robisz nic określonego. A kiedy skończysz swoją pracę, znajdzie się inne zajęcie; możesz się do niego zabrać, jeśli chcesz, ale lepiej nic nie robić. Wiesz co! O ile naprawdę nie masz dziś innego projektu, może byśmy popłynęli w dół rzeki na cały długi dzień? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi