Skocz do zawartości
  • 0

Jeszcze nie, jeszcze nie, jeszcze nie… - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

... Oficjalne otwarcie sezonu pstrągowego nastąpiło dla nas w niedzielę. Jak pisałem na forum, musieliśmy pocieszyć się tęczakami z komercyjnego łowiska Loch Insch, bo kropkowańce z River Deveron całkiem nas olały. Urlop rozpocząłem w środę, jednak pogoda pokrzyżowała mi plany i dopiero w czwartek zameldowałem się nad River Isla (dopływ River Deveron).... O swoich wiosennych przygodach z wędką opowiada Lukomat. Zapraszam zatem serdecznie na wiosenną podróż do Szkocji.

Pozdrawiam

Remek

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@remek, oczywiscie ze bedzie fotka z zyciowka, a takze sporo zdjec z innymi mniejszymi kropkowancami i zboczencami ktorzy sie za nimi uganiali niezaleznie od pogody <_< Musze tylko zrobic porzadek w pracy, bo balagan nieziemski zastal mnie po urlopie :angry:

• 0

@jerry juz knuje jakby tu sie wyrwac w dlugi likend i zeby moja nieobecnosc w domu nie zostala zauwazona. Zboczency to oczywiscie my <_<

@orion, ten odcinek jest polozony oklo 30mil od morza, ale lososie lapie sie przez caly sezon, oczywiscie z roznymi wynikami. Najlepszy okres to wrzesien/pazdziernik no i oczywiscie po kazdym solidnym sztormie i podwyzszonej wodzie.

• 0

@orion tak do konca to nie wiem czy to jest tarlisko, czy tylko sa tam przelotem, ale z tego co mi powiedzieli znajomi, to loski lowi sie na calej dlugosci rzeki i chyba nie ma specjalnego problemu z namierzaniem. Rok temu Scott Park - nasz mentor i guru, zlapal 12 loskow po czym odpuscil sobie juz, pomimo tego, ze byla dopiero polowa dnia, ale bolaly go juz rece, a hol na muchowce to zupelnie co innego niz na spinning. Domyslam sie, ze musial trafic na jakis dobry dzien, bo to nie jest norma...

• 0

Wynik niesamowity.

Patrząc na zdjecia tej rzeki to wyglada na niewielką.

I jeżeli jest to około 30 km od ujścia to chyba nie może być za daleko też do tarlisk.

B)

A z namierzaniem ryb zawsze jest łatwiej jeżeli jest to niewielka i do tego krótka rzeka.

Rafał B)