ledar Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) dzięki Darek za posta, dużo wyjaśnia a z tymi skosami to nie wiedziałem, czym tniesz blank ?i jeszcze jedna prośba, o rysunek poglądowy jak robisz wklejkiNa początku artykułu jest opisane naprawa.wklejek moje serwisowe wklejki. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wszystko ładnie opisane i pokazane na zdjęciach.Ale mi brakuje najważniejszego zdjecia. Jak to wygląda na gotowo po naprawie i jak się wtedy kijek ugina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam Blank CD EXT dolnik , na omotce spigota pojawiło sie od dołu małe pękniecie lakieru i od góry troszku większe . Poza tym poniżej omotki na dł ok 6 cm widać dwie krechy ( wyszły na foto , wcześniej nie zauważyłem ) , jedna wyglada na łączenie mat a druga ryska wychodzi w miejscu gdzie jest dolne pęknięcie lakieru na omotce i tak jakby schodzi się z tą od łączenia mat . Przyznam , że przy rzucie ( którymś z kolei ) słyszałem takie wyraźniejsze klik . Zastanawiam się teraz czy przypadkiem pod omotką blank nie strzelił lub na całej długości tzn omotka plus te ok 6 cm Za opinie i wskazówki dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Moim zdaniem na spigocie widać łączenie mat ale na blanku jest pęknięcie blanku. Trochę dziwne żeby blank pękł w takim miejscu tym bardziej, że spigot jest oryginalnie montowany w fabryce i w takim miejscu teoretycznie on wzmacnia blank a nie go osłabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Na drugiej fotce tej jaśniejszej , ryska idzie po linii światła ( lampy ) a druga z prawej strony to chyba też łączenie mat ( ale to mało ważne). Czy w tym wypadku uda sie uratować kijek bez szczególnie drażniącego przesztywnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Tak to jest z fabrycznymi wędkami ja jak montuje spigot to buduje go minimum z trzech tuleji węglowych między ściankami tulejek jest żywica i omotki na początku i końcu spigota wklejonego w dolnik lub przelotka na drugiej omotce nie do zniszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Szkurna Panie Matt a kiedy to zrobiłeś?Trochę nie ciekawie to wygląda szczerze powiedziawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wszystko ładnie opisane i pokazane na zdjęciach.Ale mi brakuje najważniejszego zdjecia. Jak to wygląda na gotowo po naprawie i jak się wtedy kijek ugina ;)jak ma się pojęcie to jest wszystko super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wyglada na to że jednak blank dupną niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Miałem podobne zdarzenie z kijem karpiowym, "sekcja" wykazała że fabrycznie montowany spigot wchodził w dolnik tylko 3cm. Strzeliło trochę mocniej jak u Ciebie, ale wymiana spigota i omotkowanie całości zdało egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Wszystko ładnie opisane i pokazane na zdjęciach.Ale mi brakuje najważniejszego zdjecia. Jak to wygląda na gotowo po naprawie i jak się wtedy kijek ugina ;)jak ma się pojęcie to jest wszystko super A ja bym chciał to "super" zobaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Najprawdopodobniej dolnik pękł wzdłużnie na całej długości wklejonego spigota (na pierwszym zdjęciu to widać wyraźnie).Jedynie omotka trzyma całość w kupie.Radzę zdjąć omotkę,odciąć pęknięty kawałek a nawet z centymetr niżej. Można odzyskać spigot i próbować go wkleić na nowo ale może być już trochę za luźny ,więc trzeba będzię dorobić nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 I zobaczysz szykuje do sprzedaży dancera 2.4 m.z zielonej serji z dwoma szczytówkami jedna z nich to wklejanka na zielonej wklejce koreańskiej od zandera do 15 gr kij wymiata.jeszcze zostało trochę szczytówek i elementów z dawnych dobrych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A chętnie zobaczę efekt końcowy. A taką kupę chrustu też nam może nawet większą Tylko co to ma do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja takiej kupy nie mam ale by mi się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja takiej kupy nie mam ale by mi się przydała to jest jedna dzieśąta w domu to mam całą piwnicę części ale starszych w 1998 roku kupiłem cały serwis silstara we wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Czy jest ktoś kto podejmie sie naprawy tego ? Jakby co to muszę teraz zmykać , odezwę się późno w nocy lub jutro.Dzieki za diagnozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 to jest jedna dzieśąta w domu to mam całą piwnicę części ale starszych w 1998 roku kupiłem cały serwis silstara we wrocławiu.No to płot byłby extra . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 No to płot byłby extra .Różnie to bywa ale są ludzie,którzy chcą orginalne części nawet sprzed 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 No to płot byłby extra .I robiłby za piorunochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Nie każdego stać jest na spining z pracowni za kilka stówek mowa o w miarę niskiej półceale wędka sama nie łowi Edytowane 30 Stycznia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Najprawdopodobniej puścił klej trzymający spigot i to spowodowało przeciążenie i pęknięcie dolnika przy wyrzucie,miałem b.podobny przypadek z kijem muchowym (na blanku winstona lub sage) już nie pamiętam,ale blank był za grubą kasę... Jeżeli nie odzyskasz oryginalnego spigota,to możesz np. zamówić spigot na wymiar w Fishing-Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Szymon:. Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Miałem podobny problem przy wędce Dragon Express Spinn 4-20g 275cm.I powiem że miałem też przygodę z mostem ...Mianowicie moja ulubiona miejscówka znajduje się pod mostem (duże klenie do 50cm) i gdy raz się zamachnąłem uderzyłem szczytówką o most Złamała się około 15cm od końca i odciąłem ten odcinek do następnej przelotki i nie czuje różnicy podczas rzutów ani holu.Tylko tak jak już mówiłem moja wędka ma cw do 20g a twoja to 60 więc może się z tego zrobić sztywny badyl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 kolego ile Ty masz kont?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 kolego ile Ty masz kont?? Za dnia inne , w nocy inne jak na nick przystało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi