zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Może ktoś z rodziny wilka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Szymon:. Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 kolego ile Ty masz kont?? Jedno! Reszta jest usunięta pisałem już że miałem problemy 1.Nie przyszedł mi kod aktywacyjny na Gmail'a2.Forum zostało zablokowane3.Dostałem wiadomość na priv od moderatora i już wszystko jest wyjaśnione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Siemka zeby nie zakładac nowego tematu podczepie swoj problem poniewaz ja sam sobie zepsulem kija...otoz mam kija mistall cw 5-18 2.7m miał ale postanowilem go skrócić o 2 przelotki w dol czyli teraz ma ok 2.4m ale zrobil sie sztywny ogolnie ten kij to klucha byla dopoki go nie skróciłem. Chciałbym to naprawic poniewaz rzucanie wobkami ok 3 cm to nie lada wyzwanie. Jak to najprosciej naprawici fajnie by bylo zeby on sie zrobil cw do 15 gram max. Czy dokleic stary kawalek czy nowy kawalem szczytowki szukac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Kup nowy kij... gra niewarta swieczki...a jak juz bardzo chcesz to kup wklejke i wklej w srodek...na forum jest temat jak to zrobic..<br />Tak z ciekawosci zapytam co ci strzelilo do głowy żeby wędkę tak obciąć (zepsuć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 no wlasnie byl zbytnio kluchowaty na pstragi (słaba moc zacięcia na rzece) i tam mi strzelilo do glowy. Fakt kij teraz jest fajny na kropki ale juz lipnie sie miota wobkami ;/ piszac kup wklejke chodzi ci o szczytowke do wklejanek i ja domocowac do czesci ucietej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Może Cię zainteresuje wątek z instrukcją stworzenia wklejki. http://jerkbait.pl/topic/20082-jak-zrobi%C4%87-wklejk%C4%99-ze-z%C5%82amanej-w%C4%99dki/ Edytowane 16 Lutego 2014 przez apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Witam,Jestem tu od nie dawna, ale mam dość duży kłopot...Dzisiaj doszła do mnie używana wędeczka Konger IRI Lucky 3-10, 275cm. Przygiąłem lekko szczytówkę, a ona pękła...może była uszkodzona, teraz już tego nie sprawdzę, ani nic... Pęknięcie jest 50 cm od szczytowej przelotki. I teraz pytanie, czy naprawiać? Jeśli tak to gdzie i jak( jestem z Gdańska), jeśli nie to może dokupić samą szczytówkę? Jaki koszt? Gdzie szukać? Chyba, że ktoś posiada szczytową część i chce się jej pozbyć za opłatą Złamana część ma dokładnie 56,5 cm. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Sicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Naprawić się nie da raczej. Serwis to zakup szczytówki i około 50% wartości nowego kija. Albo alledrogo i obserwacja tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Naprawić się nie da raczej. Serwis to zakup szczytówki i około 50% wartości nowego kija. Albo alledrogo i obserwacja tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Jest w Krakowie taki gośc co by Ci to zrobił, wygląd jak nowa, ale wiadomo wytrzymałośc to juz nie to co oryginał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Zadawałem podobne pytanie jednemu z forumowych rodbuilderów odnośnie podobnego uszkodzenia waśnie w tym modeli wędki. Z tym że w tamtej wędce złamanie miało miejsce ok 15cm od przelotki szczytowej. W jego ocenia koszty naprawy wahałyby się w granicach 50-70zł a sama naprawa miałaby polegać na wstawieniu jakiejś wklejki (nie znam się i dokładnie nie pamiętam jak to nazwał). Szukaj, pytaj, może coś jeszcze z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) @PePe a koszt?@MichałM troszke długa wklejka 50 cm...a skracać wędki nie chcę bo szukałem 275 - 300 cm, a ta jest 275 cm. Pamiętasz jego nick? No i może jeszcze jedno pytanie...czy jest sens się w to bawić( czy jest to opłacalne), skoro tą wędkę można kupić nową za 250 zł( jestem studentem na nadwyżkę finansową nie cierpię). Edytowane 20 Lutego 2014 przez Sicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 ja za podobną naprawę zapłaciłem 30 lub 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Sicu raczej nie ma sensu się bawić w naprawy, koszt nowej na all to 175zł, a tak musisz poszukać kogoś kto to zrobi ,następnie koszty wysyłki jeżeli nie jest z twojego miasta no i nie masz pewności co do wytrzymałości po remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Przedmówca dobrze mówi, nie ma sensu naprawy. Ja bym na Twoim miejscu szukał całej szczytówki, po dogadaniu w sklepie można dokupić za 50% ceny kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki Panowie za odpowiedzi, dzwonię po sklepach w takim razie. Nie udało mi się w 2 największych sklepach w gdańsku, konger nie prowadzi już dystrybucji tej serii... Pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2014 przez Sicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionking Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 miałem kiedyś bardzo podobny problem, też złamana szczyówka, szukałem pomocy wśród znajomych wędkarzy i rozwiązań było kilka: - wklejenie pełnego włókna w środek złamanych części tak aby nie było luzów lecz wiąże się to ze zmianą akcji kija- wklejenie szcztówki i uzbrojenie jej w przelotki (wklejanka)podobnie jak w twoim przypadku model wędki która mi sie złamała był już dawno wycofany, lecz szkoda mi było samego dolnika, poszedłem z tym problemem do sklepu wędkarskiego a tam dowiedziałem sie że jest mozliwość wysłania samego dolnika do producenta gdzie może dobiorą mi szczytówkę od nowszego modelu. w moim przpadku to się udało- kosztowało mnie to ok 60zł, może warto spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionking Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 pierwszy ze sposobów http://jerkbait.pl/topic/35014-naprawa-z%C5%82amanej-szczyt%C3%B3wki-dolnika/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Widziałem ten "artykuł" dzięki;) hmm opcja z dopasowaniem innej szczytówki jest kusząca, warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 miałem kiedyś bardzo podobny problem, też złamana szczyówka, szukałem pomocy wśród znajomych wędkarzy i rozwiązań było kilka: - wklejenie pełnego włókna w środek złamanych części tak aby nie było luzów lecz wiąże się to ze zmianą akcji kija Dokładnie o tym mówił rodbuilder z którym rozmawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mam pytanie: wklejkę wklejasz przekładając ją przez blank (od srodka), czy rozwiercasz i pakujesz od "góry" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 nic nie rozwiercam wklejkę szlifuje na tokarce robiąc w górnej części szlifu mały stożek a w blanku frezem wklęsły stożek całość kleję, pużniej szlifuję owijam matą węglową przesączoną żywicą suszę szlifuje pużniej omotka z przelotką lakier i gotowe czas całej pracy dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ok.dzięki za naświetlenie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam złamanego talona VI+ pod 6 przelotką licząc od szczytowej (ok. 65cm) da radę naprawić?(edit) wymieniona szczytówka przez Z. Kawalca i wedka chodzi jak brzytwa Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez tomaszpachalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) można skleić na rękaw węglowy dobrać klar transparentny burgund i gotowe Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez ledar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi