save87 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy można jeszcze uratować tego kijaszka, jaki ewentualny koszt naprawy, ewentualnie jestem w stanie sprzedać ten egzemplarz jeżeli ktoś chciałby się nim zaopiekować. Wędka dokładnie opisana pod linkiem : http://jerkbait.pl/topic/17296-artyku%C5%82-rodbuilderzy-prezentuj%C4%85-%E2%80%93-w%C4%99dki-okoniowe-cz-i/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Żeby dowiedzieć się czy da się naprawić itd., fajnie jakbyś wrzucił zdjęcie uszkodzenia lub chociaż napisał cóż się wędce stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ale jak i gdzie złamany?Bo to zasadnicza różnica czy złamany jest pomiędzy korkiem a pierwsza przelotką czy złamany jest np zaraz przy przelotce szczytowej czy może na złączu.Na pewno jest to stara seria zielona czy już może już nowsza szara ... do której mzona dokupic element.Więcej szczegółów,dokładniejszy opis i ewentualnie jakies fotki.I się ktoś wypowie .. kto sie na tym zna ... bo teraz to wiesz ..albo za darmo Ci go ktoś naprawi ,,jak to tylko przełożenie szczytowej przelotki ..albo trzeba dokupić element i wtedy koszty idą w góre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Heh... Tak to jest jak człowiek robi jedno a myśli o drugim. A zdjęcia były przygotowane tylko zapomniałem dodać Już się poprawiam. Wędka z dwiema szczytówkami z tym że jedna (wklejka jest w Norge) z resztą też pęknięta w podobnym miejscu za sprawą próby wyszarpnięcia przynęty z zielska. Druga na zdjęciu została uderzona główką która wystrzeliła również z zaczepu roślinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Wg mnie max 50pln, znajdź kogoś z okolic Gdańska - są tam koledzy montujacy kije.Przesunie dwie przelotki, zamontuje te samą ktora się złamała na szczyciei róznicy w akcji kija nawet za bardzo nie poczujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 róznicy w akcji kija nawet za bardzo nie poczujesz.Miałem kilkanaście lat wcześniej garbolino feeling skrócony o ok. 5 cm. diametralna różnica, całowicie inna praca, dobrze przeanalizuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Coś ten dragon jakiś kruchy, drugi wypad na bolenia i strzelił na łączeniu przy normalnym rzucaniu 12 gramową boleniówką. Doradźcie koledzy czy coś się da z tym zrobić czy pozbyć się tego co zostało i szukać czegoś mniej kruchego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dziwna rzecz. Połączenie się pewnie zluzowało. Może nie do końca docisnąłeś. Pamiętaj też że wysoko modułowe blanki nie można "skręcać"!!!Fakt że HM69 to wysoki moduł więc i kruche, ale żeby na wyrzucie strzelił na łączu!!!!! Naprawdę dziwne. Rozłóż to co ci zostało i wrzuć fotki. Staraj się nie uszkodzić tej "męskiej" części łącza która została w szczytówce! Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Pierwsza fotka to gorna czesc dolnego skladu ( w szczytowce nic nie zostalo) przy wyrzucie gorna poleciala do wody i do tego mam cala gorna czesc ktorej nic sie nie stalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Prawdopodobnie dolnik był gdzieś wcześniej uderzony itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Pierwsza fotka to gorna czesc dolnego skladu ( w szczytowce nic nie zostalo) przy wyrzucie gorna poleciala do wody i do tego mam cala gorna czesc ktorej nic sie nie stalo. No to teraz kij do wyrzucenia lub "pokrojenia" jako dawca, choć pamiętam że szczyt w nim też uszkodziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Szczyt ma cały jak wcześniej pisał kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Szczyt ma cały jak wcześniej pisał kolega. A no tak. Wymienił w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 A nie można tego wyrównać i dorobić łączenie typu spigot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Spigot zrobisz jak przetniesz blank "jak nożem". Jeżeli brakuje ci kawałka to dooopa totalna. Olej tego kija. I tak już przepłacasz na nim cały czas a efekt ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 i tak tez zrobie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Możesz dorobić spigot ale to zabawy dużo. Rurka z pełnego grafitu o średnicy pasującej do szczytowki... dół "docierasz" papierem ściernym do średnicy montażowej dolnika.... wklejasz i może być .... Pytanie czy chcesz tak "wyjątkowy" kij ☺ Edytowane 4 Maja 2016 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teamdragonpl Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) MH 69 to bardzo dobre kije musiało coś być albo uderzone i był osłabiony albo jak pisał kolega wcześniej za słabo włożony poluzował się i dlatego nastąpiło uszkodzenie .Jak był by dobrze włożony po złamaniu powinna druga część zostać w części szczytowej . Stało się i koniec tak bywa . Naprawa to jakieś 250 zł i 2 lata gwarancji na tą część bo będzie prawie nowa . Kosztów wysyłki nie ma, widzę że kolega mieszka nie daleko .Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2016 przez Piotr.teamdragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 D...a nie dobre!!!!!! mi tak samo strzelił dolnik końcówka w p...u do wody poleciała,wędka była na gwarancji to wymienili dolnik ale bez awantury się nie obyło a w karcie serwisowej wpisali że uszkodzenie powstało z mojej winy(nigdy nie była puknięta,nadepnięta itp i miałem ją od nowości,przynęta lunatic bodajże 8,5cm i 8gr główka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Obchodzilem sie z nim jak z innymi kijami z ktorymi nigdy czegos podobnego nie mialem uderzony i zle wlozony tez raczej nie. Ale z tego co poczytalem troche to nie tylko mi ten model strzelil. Teraz bede szukal czegos o podbnym cw ale nie tak kruchego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Nie ma fotek wiec ja coś podrzucę. Kolega @Tomek88 zapomniał. Wczoraj przyjechał do mnie Dragon HM62 fly 2.90m 5/6 Nymph. Ma niby być zrobiony do soboty bo Pan wyjeżdża i chce wrócić do domu z kijem. Stan jak na fotkach. Uderzenie szczytówką o drzewo podczas przemieszczania sie po krzakach. Na fotkach rownież sposób naprawy (w skrócie). Końcowy efekt jutro lub pojutrze, chyba że nie zdążę wykończyć w sposób mnie zadowalający. Wtedy też opiszę wrażenia co do tego konkretnie blanku. A są złe. Troche chaos z fotkami ale wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Rowing wyschnięty, przeszlifowany, odtłuszczony acetonem. Teraz lakier i finito. Aaaaaaa. Te fotki z postu wyżej i kawałki blanków z drewnianą miarką to niestety nie od tego kija. Mówiłem że bałagan w fotkach. Moderator moze je usunąć jak chce bo ja już nie "posprzątam". Edytowane 30 Września 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 WitamW spinningu zgniotłem złącze z dolnika, wkleiłem od środka kawałek rurki z włókna węglowego za pomocą żywicy, złącze działa dobrze ale na złączu pozostały "rowki" po odłamanych fragmentach włókien. Czym mogę to wyrównać/zaszpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Żywica epoksydowa (najlepiej przezroczysta) plus pył ze startych szczotek węglowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Że też musiało to akurat teraz.W każdym razie szukam na gwałt kogoś, kto ogarnie naprawę (Warszawa) - pytanie czy sens (koszty), czy lepiej za "nowym" się rozejrzeć.Złamanie powyżej łączenia. Ktoś coś? To był mój jedyny kij więc wicie, rozumicie...Szczegóły na priv lub w wątku jak kto chce. Pajhivo Ps A właśnie miałem pisać kto mi ogarnie skrócenie dolnika (za łokieć mi wystaje) Edytowane 19 Października 2016 przez pajhivo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi