Pavko Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Drogi doktorze przede wszystkim to kij seryjny czy castom? Jak seryjny to uderz do producenta/sklepu, w którym kupiłeś i sprawdź dostępność. Jak castom to do pracowni czy mają dostępne elementy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Seryjny, o sklepie nie pomyślałem nawet taki wqr...y jestem. Napisałem na forum z myślę, że może ktoś się podejmie naprawy albo zasugeruje pracownię z W-wy. Zaraz będę grzebał po forum i pisał privy Najgorsze, że z synem byłem i mu tłukłem cały czas - "uważaj, patrz za siebie coby nic nie zahaczyć", po czym wziąłem kija, chciałem mu zaprezentować jak daleko lata ołówek RH i jeb ... zgarnąłem podbierak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Po zdjęciach złącza widać, że swoje już przeżył. Czas na NOWE !!!!!!!!!!! Po sklejeniu, lub skróceniu to już i tak będzie zupełnie inny patyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Po zdjęciach złącza widać, że swoje już przeżył. Czas na NOWE !!!!!!!!!!! Po sklejeniu, lub skróceniu to już i tak będzie zupełnie inny patyk . że porysowane?Fakt, dość często kijek składam i rozkładam (a mazidła żadnego nie stosowałem). Ale czasowo to ma ze trzy miesiące. Pękło nad mocowaniem więc nie miało to wpływu na uszkodzenie.A czy po naprawie będzie Inny nie inny - na razie jest jedyny, wcale nie idealny - nawet mnie wkurzał czasami ale lepszy taki niż żaden. Pytanie oczywiście o koszty - sprawa z dzisiejszego późnego południa więc nawet nie mam pojęcia ile naprawa (lub nowy segment) kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo~ Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 że porysowane?Fakt, dość często kijek składam i rozkładam (a mazidła żadnego nie stosowałem). Ale czasowo to ma ze trzy miesiące.Masz gwarancję na kij? Spróbuj oddać na gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Masz gwarancję na kij? Spróbuj oddać na gwarancję. Ja tam jednak z natury uczciwy jestem (czasem mi ludziska mówią żem "gupi" jest po prostu, okazji do oszukania innych nie wykorzystując) i średnio bym się czuł naciągając na gwarancję wiedząc że moja wina jest ewidentna więc o tym rozwiązaniu nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jeżeli jest to "świeże"wędzisko, to idź do sklepu w którym je kupiłeś i zapytaj o dostępność. Cena nowego elementu to 1/2 ceny wędki. Jeżeli to jakieś "markowe"to jeszcze lepiej-większą szansa na dostępność części.Klejenie to ostateczność nie dająca gwarancji . Poza tym po takim zabiegu charakterystyka wędki drastycznie się zmieni na niekorzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Finał akcji taki, że ku mojemu zdziwieniu producent uznał gwarancję (a gotów byłem ponieść koszt uszkodzonego elementu) Edytowane 5 Lutego 2017 przez pajhivo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 I gra! Pochwal się jeszcze co to za patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Nie wiem czy jest się czym chwalić Pezon&Michel Redoutable Micromaster 2,7 10-35 g (wklejka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Hej.Panowie może pomozecie.kij przytrzasniety w drzwiach. uległa uszkodzeniu część rezoansowa, blank spekany na całej długości.podczas rzutu tzn ladowania kij trzeszczy i się rozwarstwia. W środku jest pusty-jest opcja naprawić to?jakis oplot i żywica?prosze o pomoc. podgladowe zdjęcia jednak słabo obrazujaPozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Uchkodzniu uległ tylko blank pomiędzy zakończeniem kija a uchwytem.reszta pewnie sie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Kontaktuj się z @fisler Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Marca 2018 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archix Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) myślę że jest po zawodach, pod dużym obciążeniem w trakcje holu ryby pęknięcie będzie się powiększać, z mojej autopsji to już chrust. ewentualnie możesz go skrócić o ten element (część uszkodzoną dolnika) i od nowa uzbroić, wtedy będzie miało to ręce i nogi Edytowane 11 Marca 2018 przez archix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 A jakas mata z włókna?okręcić to i zalakierowac? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Raczej w środek pręt węglowy i omotka w kilku miejscach , jeśli pod uchwytem kołowrotka nie popier...lilo blanku, kij jest raczej lightem więc tam przeciążeń dużych pewnie nie przewidujesz. Niech fachowcy się wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 tylko jak ten wklad węglowy umieścić w środku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 zaznaczylem miejsce uszkodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 zaznaczylem miejsce uszkodzenia 546507036_5_644x461_dragon-guide-select-veltica-260m-7-28g-lodzkie.jpgOd tył wsadz w środek rurkę węglowa ( że starej wędki) tak aby pasowała na wcisk w miejscu gdzie jest połamane... Na żywicy rzecz jasna... Trzeba tylko dostać się do blanku od "dupy strony" czyli zapewne ściągnąć butt cap Pozdrawiam, Tomasz eS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) DobrzeTomek prawi ! Eh, wracają wspomnienia i pierwsze domowe naprawy szklanych teleskopów, szukanie rurek ameliniowych, omotki wzmacniające po 20cm , pinć razy lakier.. Edytowane 11 Marca 2018 przez Krzysiek P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Generalnie to nie ma tragedii zerwałeś tylko włókna poprzeczne,wzdłużne trzymają...jak zrobisz zaplatankę to ona będzie trzymać elipsę która tworzy się podczas gięcia rurki.Wkłady niewiele pomogą mniejsza średnica-utrta wytrzymałości,brak spasowania-szczeliny wypełnione klejem itd.Przeanalizuj ew pogadaj z jakimś doświadczonym technologiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Moje zdanie to pokleić jak Tomek pisał ale dodatkowo zrobić rękojeść w całości i zero śladu po klejeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Jednak zdecyduje się to zawieźć Panu Zbyszkowi Kawalcowi.nie będę sam tego rzezbil szkoda kija na takie domowe zabiegi.Dzięki Panowie za sugestie i podpowiedzi.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Poza tym ciekawe, czy walnięty jest blank, czy tylko rura rezonansowa, bo to, co widać, to nie jest chyba blank. Acz mogę się mylić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Michał,tam nie ma żadnej rury rezonansowej, rękojeść rezonansowa wg dragona to dwa aluminiowe pierścienie, jeden nad a drugi pod uchwytem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi