szpiegu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Może ktoś z kolegów jest mocny w temacie szukam kleju do pontonu z PVC to co dostałem w zestawie naprawczym jest stare zaschnięte i raczej się nie nadaje próbowałem na niego złapać łatkę ale niezbyt trzyma jest coś godnego uwagi na polskim rynku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nie łatwiej napisać do Tokarexu, jaki klej polecają i czy można nabyć i za ile. I jak kwota nie pasuje, można szukać wtedy samemu. Ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 dostalem informacje od firmy ktora mi sprzedala ponton ze butapren jest ok ale jakos nie przemawia to do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 A jakiego rodzaju masz to uszkodzenie, jak duże i w jakim miejscu? To chyba podstawa do wniosku, czym można skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 dostalem informacje od firmy ktora mi sprzedala ponton ze butapren jest ok ale jakos nie przemawia to do mnie Obawiam się, że była to tzw. odpowiedź wymijająca Mój klej z zestawu wgląda, pachnie i klei zupełnie inaczej niż butapren... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ja kleiłem rolkę do kotwicy tym klejem z zestawu i trzyma bardzo dobrze, trzeba tylko nałożyć kilka warstw z przerwami kilkunastominutowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 monk wszystko by bylo ok ale moj klej z zestawu po prostu zastygl w tubce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Wypowiedzi z innego forum, może Ci pomogą http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jezeli ta informacja jest niedostepna u producenta to zadalbym szzcegolowe pytanie tutaj. Klej nie pracujacy razem z materialem pontonu (kamien) to nie najlepsze rozwiazanie.Z tymi cyjanopanami tez mam mieszane odczucie aczkolwiek kiedys skleilem tym PVC z dobrym skutkiem. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 chlopaki z tokarexa rozwiazali problem klej plus przesylka 60 zl kleili juz nim takie plywadla jak moje wiec jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 czyli wysylasz ponton do nich ? nie latwiej wyslac klej do Ciebie? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 klej z przesyłką do mnie kleju 60 zł nie no bez jaj paczka 40 kilo przecież pani w okienko pocztowe nie wcisnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 klej z przesyłką do mnie kleju 60 zł nie no bez jaj paczka 40 kilo przecież pani w okienko pocztowe nie wcisnę to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 mniejsze dziury z powodzeniem kleje klejem do painek nurkowych do dostania w kazdym sklepie ze sprzetem nurkowym nazywa sie to to Aquasure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Odświeżę kotleta, bo nie ma sensu zakładać nowego tematu.Kolega ma ponton Zodiak Solid 260(z twardą podłogą i pawężą). Ponton otrzymał w spadku od znajomego(więc ma kilka lat) i niestety zostawił go w zeszłym tygodniu napompowany na słońcu dnem do góry.W piątek, gdy chciałem pożyczyć okazało się, że dno praktycznie całkowicie się odkleiło.I tu pojawia się pytanie: jak to ustrojstwo skleić. Sam klej nie jest problemem, bo dzwoniłem do Tokarexu i jest dostępny w cenie 40PLN za 100ml. Doradzono mi zakup dwóch opakowań, gdyż jedno nie wystarczy na całość.Pozostaje kwestia samej technologii klejenia. Rozumiem, że powierzchnię wcześniej standardowo odtłuścić, ale czy ją jeszcze zmatowić drobnym papierem ściernym i czy dodatkowo powierzchnię styku jakoś dociskać do siebie?Może miał ktoś podobny problem i sobie z nim poradził.Ewentualnie jeśli macie namiar na kogoś, kto w rozsądnych pieniądzach byłby w stanie podjąć się takiego zadania i zrobił to porządnie, to też byłoby jakieś wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgodnie z instrukcją:- oczyścić,- odtłuścić,- nanieść warstwę kleju,- odczekać 5-10 minut,- nanieść warstwę kleju,- odczekać 5-10 minut,- nanieść warstwę kleju,- odczekać 10-15 minut,- docisnąć, przytrzymać – w tym wypadku przydałby się wałek. Na małych pow. działa, z dużymi nie mam doświadczenia. Matowienie powierzchni pewnie nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Witam... po ostatnim wypadzie a raczej w jego trakcie (w pewnym momencie zauważyliśmy ze dziur jest coraz niżej ) uszkodzeniu uległ mój ponton. Dziura a raczej rozcięcie łatwe do lokalizacji . Jest długie na około 1 cm... tylko w trochę nietypowym miejscu ponieważ tuż przy łączeniu komór co widać na zdjęciu poniżej .... I teraz pytanie do tych co już to robili .... jak się za to zabrać żeby było dobrze ?? Dodam że zestaw naprawczy posiadam standardowy plus klej montażowy do akcesoriów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 łatka min 1 cm od końca rozcięcia z każdej strony , umyć okolice rozcięcia , wysuszyć , odtłuścić ( używam benzyny ekstrakcyjnej ) , poczeka chwilę. z taśmy samoprzylepnej wyciąć otwór wielkości łatki , obkleić dziurę na pontonie ( nie ubrudzisz pontonu naddatkiem kleju ), posmarować łatkę ( i otwór w taśmie jeżeli będziesz korzystał z taśmy ) i okolice przyklejenia łatki na pontonie klejem, poczekać kilka chwil by klej odparował ( min , dwie ). Nałożyć łatkę na dziurę , mocno przycisnąć , od środka dziury ( przebicia ) do zewnątrz za pomocą ( tu wola twórcza , używam trzonka noża stołowego) usunąć nadmiar kleju . Odkleić taśmę poczekać do wyschnięcia , miń 12 godz w ciepłym pomieszczeniu. Napompować , za pomocą wody z mydłem i pedzelka sprawdzić szczelność. Jak ok to na rybki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Nie będzie przeszkadzało to ze w okolicy jest "łączenie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ottsego Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Nie będzie przeszkadzało to ze w okolicy jest "łączenie"?Jak dobrze dociśniesz łatkę to nie będzie przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Mi kiedyś myszy wygryzły dziurę ok 5x5cm przy samym łączeniu. Nie dało się tego w żaden sposób kleić. Podjechałem do firmy zajmujacej się naprawą plandek. Panowie dobrali mi taki sam kolor materiału i przygrzali łatę na gorąco. 6lat i ponton dalej lata. Edytowane 30 Września 2015 przez urasenty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bander Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Tak jak pisze @maveric. Dodatkowo przeszlifowałbym (zmatowił) miejsce klejenia papierem wodnym. Moooocno docisnąć na czas schnięcia kleju ze względu na "łączenie".Będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Brambor Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dzięki za rady ... ponton sklejony ... nie schodzi powietrze ... jest dobrze ...Wykonane metodą kolegi Maweric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dms Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Brambor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Znalazłem takie filmiki na you tube. https://www.youtube.com/channel/UCzPWvIa_HqMKpijj_A-fsEA/videos Edytowane 16 Stycznia 2016 przez Brambor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
Może ktoś z kolegów jest mocny w temacie szukam kleju do pontonu z PVC to co dostałem w zestawie naprawczym jest stare zaschnięte i raczej się nie nadaje próbowałem na niego złapać łatkę ale niezbyt trzyma jest coś godnego uwagi na polskim rynku ??
Top użytkownicy dla tego pytania
5
5
3
3
Popularne dni
30 Sie
13
30 Wrz
7
25 Maj
4
25 Lut
3
Top użytkownicy dla tego pytania
szpiegu 5 odpowiedzi
amstaf358 5 odpowiedzi
zetika16 3 odpowiedzi
Kozi 3 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2010
13 odpowiedzi
30 Wrz 2015
7 odpowiedzi
25 Maj 2020
4 odpowiedzi
25 Lut 2019
3 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
łatka min 1 cm od końca rozcięcia z każdej strony , umyć okolice rozcięcia , wysuszyć , odtłuścić ( używam benzyny ekstrakcyjnej ) , poczeka chwilę. z taśmy samoprzylepnej wyciąć otwór wielkości łatki
urasenty
Mi kiedyś myszy wygryzły dziurę ok 5x5cm przy samym łączeniu. Nie dało się tego w żaden sposób kleić. Podjechałem do firmy zajmujacej się naprawą plandek. Panowie dobrali mi taki sam kolor materiału i
Brambor
Znalazłem takie filmiki na you tube. https://www.youtube.com/channel/UCzPWvIa_HqMKpijj_A-fsEA/videos
Opublikowane grafiki
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi