szpiegu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Może ktoś z kolegów jest mocny w temacie szukam kleju do pontonu z PVC to co dostałem w zestawie naprawczym jest stare zaschnięte i raczej się nie nadaje próbowałem na niego złapać łatkę ale niezbyt trzyma jest coś godnego uwagi na polskim rynku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maro12345 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam. Posiadam ponton Stomil Osa, który rozszczelnił mi się na szwie. Jest możliwość poradzenia sobie samemu z problemem? Jeśli tak to co polecacie do sklejenia? Czy raczej oddać do specjalisty? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Dziki Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Znalazłem takie filmiki na you tube. https://www.youtube.com/channel/UCzPWvIa_HqMKpijj_A-fsEA/videos Sprawdziłem ten produkt, kolega dawniej sprowadzał zza wschodniej granicy, a teraz jest dostępny w Polsce pod nazwą liquid patch. Jego największą zaletą jest to, że jest to płynne pcv, a więc ten sam materiał co ponton, po nałożeniu tworzy się elastyczna łatka, która dobrze wtapia się w materiał. A jak jeszcze dobierze się odpowiedni kolor i zaaplikuje przy użyciu taśmy klejącej to całkiem porządnie to wygląda. Edytowane 19 Września 2017 przez Marcin Dziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 https://youtu.be/OXW7mybmH5QMoże się komuś przyda w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Sprawdziłem ten produkt, kolega dawniej sprowadzał zza wschodniej granicy, a teraz jest dostępny w Polsce pod nazwą liquid patch. Jego największą zaletą jest to, że jest to płynne pcv, a więc ten sam materiał co ponton, po nałożeniu tworzy się elastyczna łatka, która dobrze wtapia się w materiał. A jak jeszcze dobierze się odpowiedni kolor i zaaplikuje przy użyciu taśmy klejącej to całkiem porządnie to wygląda. To nie jest ten sam materiał co ponton - ponton zrobiony jest z materiału PVC wzmacnianego siatką ( siatka, tkanina jak go zwał tak zwał ), ta siatka zalana jest z dwóch stron PVC przeważnie dwukrotnie z każdej strony plus jedna warstwa wierzchnia.Przy niskim ciśnieniu roboczym pontonu 0,15 bar , i małej dziurce zda egzamin , natomiast przy większej dziurze lub rozdarciu nić nie zastąpi normalnej łaty z PVC .Należy pamiętać , że przy dziurze powyżej 5 cm dajemy łatę od spodu i z góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Panowie może doradzicie..zaznaczyłem na foto kilka Dziurek z których uchodzi powietrze -miejsce nietypowe na late-czym to podkleic?popularny jest ten liquie patch-czy ktoś to stosowal-myślałem żeby taka fazke jak sylikonem zrobić po długości tych rantow.czy trzeba jednak late?Z góry dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Panie i panowwie ,mam pytanie do was! Gdzie mozna kupic i jaki to ma byc klej do pontonu( BARK). Rozeszlo sie laczenie burty z podloga! Na mniej wiecej 60cm. I czy mozna to samemu skleic !? Czy lepiej oddac do jakiegos servisu !?Dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Witam ja również będę kleił ponton, a w zasadzie do pontonu dodatkowe elementy. Dzwoniłem do Proscan Marine i rozmawiałem z gościem z serwisu, który polecił mi klej dwuskladowy, a jeśli bym zdecydował się na zakup u nich w sklepie, to polecił Krakena z wszystkich, które maja w ofercie jest najmocniejszy. Na youtube jest film instruktażowy, co i jak go używać, aktywuje się go na ciepło po nałożeniu i przeschnięciu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Własnie skonczyłem klejenie knagi zaciskowej oraz rolki prowadzącej do liny kotwicznej,na moim Ellingu,poprzednio miałem na dziobie ale tam siedzi zwykle moja pani i to ona musiała obsługiwać kotwicę,teraz przykleiłem klejem dwuskładnikowym po podgrzaniu suszarką ,na burcie pontonu blisko pawęży.... gdzie mam zamontowany fotelik.....klej kupiłem w w sklepie amur.....i powinno być ok.https://allegro.pl/oferta/klej-poliuretanowy-utwardzacz-do-pvc-100ml-ponton-7483531516?snapshot=MjAxOS0wMi0yMFQwNzoxOToxMC45ODhaO2J1eWVyOzQxZjZkMDRmZWNkZmZhNzlmMmUwMGYyYTFjZjQxM2NkMWYyYzI2ZmFlZTZkNjc5MzVkZDIzZjllZDAzYzFkZjc%3D pokazał bym to na fotce ale za groma mi nie wychodzi bo zaduży format zdjęć,a ja nie potrafie z tym nic zrobić......jakiś nie kumaty jestem.. Edytowane 25 Lutego 2019 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Łowisz w wodzie płynącej czy stojącej? Wydaje mi się że Twoje miejsce zamocowania knagi to jedno z gorszych... Bardziej mi chodzi o rzeki. Takie umiejscowienie sprawi, że ponton będzie "tańczył" na kotwicy. Woda nie będzie mogła swobodnie opływać pompona. Edytowane 26 Lutego 2019 przez fred88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Łowie na stojącej wodzie i rzece Odra.......i za pomocą TYLKO dziobowej knagi ,ponton kotwiczył bez problemu w nurcie Odry...teraz zobaczę jak będzie na bocznej,,a jesli trzeba to rzucę obydwie ale... nie będzie trzeba,,,,ponton stawia minimalny opór,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Panowie czym kleić ponton? Jaki polecacia klej typowo do pvc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gromadzki Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Panowie czym kleić ponton? Jaki polecacia klej typowo do pvc? Kol Maveric z naszego forum ma dobry klej, a nawet bardzo dobry testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Delux- na jednej desce nie gibiesz się za bardzo ??? Mam ten sam fotel i myślę jeszcze nad montażem. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 podkładam pod fotel jeszcze jedną ławkę z tyłu ,dopiero na dwóch jest w miarę stabilnie ale myslę na zamocowaniu w miejsce ławki odkręcanej od podłogi metalowej nogi z przymocowanym fotelem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Chciałbym sie poradzić w jaki sposób skleić takie "cudo". Ponton to Bush i ma swoje lata...W zeszłym roku nakleilem płynna Kate jednak teraz rozszczelnienie jest już zbyt duże. Zamówiłem klej Kraken PVC. Z tego co wiem ten klej bardzo szybko chwyta więc myślę docisnąć miejsce łączenia drewnianym wałkiem i parę razy "zrolować". Edytowane 25 Maja 2020 przez Kozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Chciałbym sie poradzić w jaki sposób skleić takie "cudo". Ponton to Bush i ma swoje lata...W zeszłym roku nakleilem płynna Kate jednak teraz rozszczelnienie jest już zbyt duże. Zamówiłem klej Kraken PVC. Z tego co wiem ten klej bardzo szybko chwyta więc myślę docisnąć miejsce łączenia drewnianym wałkiem i parę razy "zrolować".1. Zerwać stare powłoki klejowe2. Zmatowić papierem ściernym3. Użyć kleju zgodnie z instrukcją- preferowany z utwardzaczem. Nie widzę gdzie te uszkodzenie- w sensie lokacji na balonie, ale można od zewnątrz nakleić łatkę dla wzmocnienia. Skądinąd jestem ciekaw czy ten krakenowski klej to nie jest konfekcjonowany przez nich multibond... Edytowane 25 Maja 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Możliwe, że to ten sam klej. Uszkodzenie jest na przodzie pontonu. Po napompowaniu pontonu ten element jest okrągły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Weź klej od @Maverica . Właśnie jestem po naprawie zerwanego uchwytu i jestem mega zadowolony bo efekty spełniły wszystkie moje oczekiwania a robiłem to pierwszy raz . 1. Przetrzeć papierem ,odrysować kształty 2. Odtłuścić ( u mnie benzyna ekstrakcyjna ) 3. Posmarować obie powierzchnie i odczekać 15 min.4. Powtórzyć punkt 3 5 Podgrzać opalarka ( gorąco ale z wyczuciem) obie powierzchnie 6 . Docisnąć do siebie obie powierzchnie ( ja docisnąłem i jeszcze używałem drewnianej łyżki żeby mocniej docisnąć i rozprowadzić na gorącym ) 7. Odczekać do pełnego wystygnięcia . Ja miałem po drodze stare pvc które nie zeszło ze starym uchwytem a bałem się bardziej grzać żeby je zaciągnąć + listwę odbojowa + nie spuszczalem powietrza za co cześć mnie przeklnie ale nie chciało mi się zdejmować gumiaka z przyczepy i spuszczać . Wyszło jak z fabryki aż jestem zdziwiony Kozi przy poważniejszych rozszczelnieniach tak jak u Ciebie sugerowane jest klejenie z wewnątrz i zewnątrz gumiaka . Edytowane 25 Maja 2020 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 https://youtu.be/3P-602HLLVQJestem ciekaw, czy nadal tak się produkuje pontony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Tu bardziej aktualny film 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 mam ponton zodiac 2.50 w ktorym odkleila sie podloga na odcinku okolo 50cm. Jaki obecnie jest "najlepszy" dostepny klej na rynku aby to bezpiecznie skleic? dodatkowo zamierzam dno pontonu w miejscach klejenia z balonem wzmocnic gumowymi listwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 mam ponton zodiac 2.50 w ktorym odkleila sie podloga na odcinku okolo 50cm. Jaki obecnie jest "najlepszy" dostepny klej na rynku aby to bezpiecznie skleic? dodatkowo zamierzam dno pontonu w miejscach klejenia z balonem wzmocnic gumowymi listwami.Kleiłem ponton klejem z Anmura , klejem od @Mawerik , i raz awaryjnie klejem jakiegoś wiodącego producenta kupionym w Castoramie (taki do miękkiego PVC) i nie zauważyłem żadnej różnicy. Wszystkie świetnie trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filser Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Witam szukam osoby lub Namiaru na firmę do naprawy pontonu tj. Wklejenie na nowo pawęży najlepiej mazowieckie lub lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
Może ktoś z kolegów jest mocny w temacie szukam kleju do pontonu z PVC to co dostałem w zestawie naprawczym jest stare zaschnięte i raczej się nie nadaje próbowałem na niego złapać łatkę ale niezbyt trzyma jest coś godnego uwagi na polskim rynku ??
Top użytkownicy dla tego pytania
5
5
3
3
Popularne dni
30 Sie
13
30 Wrz
7
25 Maj
4
25 Lut
3
Top użytkownicy dla tego pytania
szpiegu 5 odpowiedzi
amstaf358 5 odpowiedzi
zetika16 3 odpowiedzi
Kozi 3 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2010
13 odpowiedzi
30 Wrz 2015
7 odpowiedzi
25 Maj 2020
4 odpowiedzi
25 Lut 2019
3 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
łatka min 1 cm od końca rozcięcia z każdej strony , umyć okolice rozcięcia , wysuszyć , odtłuścić ( używam benzyny ekstrakcyjnej ) , poczeka chwilę. z taśmy samoprzylepnej wyciąć otwór wielkości łatki
urasenty
Mi kiedyś myszy wygryzły dziurę ok 5x5cm przy samym łączeniu. Nie dało się tego w żaden sposób kleić. Podjechałem do firmy zajmujacej się naprawą plandek. Panowie dobrali mi taki sam kolor materiału i
Brambor
Znalazłem takie filmiki na you tube. https://www.youtube.com/channel/UCzPWvIa_HqMKpijj_A-fsEA/videos
Opublikowane grafiki
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi