Kamil_Be Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Cześć. Użytkowałem przez dłuższy czas Tatule z magnetykiem, który działał bez zarzutu gdyż wyczuwalnie siła hamowania zmieniała się w zależności od ustawienia. Multik sprzedałem i kupiłem Caldie gdyż zachciało mi się korby i pojawił się problem. Magnetyk ponoć nie działa... Podczas eksploatacji multik nie upadł na ziemię, nie był moczony w wodzie czy nawet nie był używany na deszczu. Czy MagForce może ot tak sam się popsuć? Nie ruszałem też w ogóle panelu bocznego gdyż nie wymieniłem żadnego elementu z panela. Ktoś ma pomysł co może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 jeśli zdejmiesz panel i w trakcie zmian ustawień magnes się przesuwa, to nie bardzo wiem jak to się może zepsuć, sprawdź tez pierścień indukcyjny na szpuli (sprężynka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Problem w tym, że multik jest u nowego właściciela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) no wiesz, to internet , nikt nie pomoże na odległość, jak nic nie możesz sprawdzić przy ustawieniu na 20 magnesy powinny wyglądać tak : i zewnętrzy powinien się obrać w czasie zmiany ustwień pierścień indukcyjny jest na sprężynce, w zależności od prędkości obrotowej szpuli pozwala ona na jego wysunięcie/wsunięcie w magnesy i oddziaływanie z nimi Edytowane 30 Września 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ok, to wiem. Zakładam, że między pokrętłem i magnesem jest jakaś śruba czy coś co pcha magnes w górę lub chowa w dół. Wątpię by coś takiego się ot tak posypało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Pierwsze co mi przychodzi na myśl to jakie doświadczenie z baitcastingiem ma nowy właściel Jeśli jest na forum i ma tyle odwagi to niech się rzetelnie wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Raczej nie ma go tutaj, gdyż zakup był przez jego kolegę. Najwyżej niech prześle go do mnie i sam go sprawdzę, a musi działać gdyż wiem co miałem i jestem tego pewien. Edytowane 30 Września 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 samo się na pewno nie popsiuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Tym bardziej coś takiego.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Może zakup nie podszedł, albo metoda nie przemówiła do nowego właściciela?Powiedz żeby sprawdził i porównał czas kręcenia się szpulki z magnetykiem ustawionym na maksa i na minimum. Powinna być bardzo duża różnica... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Może niech może nowy właściciel zrobi prosty test - odkręci hamulec magnetyczny na 0, założy lekką przynete np. blaszkę 5-10g. Następnie skoryguje napięcie szpuli by przynęta powoli zjeżdżała kilka cm/sek. Finalnie, trzymając wędkę poziomo, zwolni szpule i w czasie opadania przynęty i niech dokręca hamulec magnetyczny. Przynęta powinna zwalniać w opadaniu albo może się zatrzymać. To oznacza że magnetyk działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Multik po wielu testach. Magnes przybliża się i oddala więc powinien działać. Magnes też przyciąga (czuć że przyciąga jakiś dowolny metalowy przedmiot trzymany w ręku). Jakieś pomysły bo ja kompletnie nie rozumiem o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Skoro nie działa mimo "mechanicznego działania mechanizmu hamulca" to może rotor na szpulce się popsuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Sprężynka na szpuli a jak i to działa niech prześle Ci go obrzucaj i wtedy napisz co jest - bo tak na odległość to wrozenie z fusów:) może niech skręci docisk bo jak odkrecony na Maksa to i magnetyk nie pomoże Edytowane 1 Października 2015 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 "Multik po wielu testach", ale jakich testach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nowy właściciel regulował co się da, sprawdzał z przynętami, kręcił i obserwował magnes czy się porusza, rzucał też jego kolega co ma steezy i ponoć zna się na temacie itd... Było wspomniane o sprężynce rotora szpuli - ma ktoś tego foto? Od czego mogło to się zepsuć? Jeśli popsute to jak naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 może coś podeszło i się nie rusza na trzpieniu, nie może się wysunąć i mocniej oddziaływać z magnesami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nowy właściciel regulował co się da, sprawdzał z przynętami, kręcił i obserwował magnes czy się porusza, rzucał też jego kolega co ma steezy i ponoć zna się na temacie itd... Było wspomniane o sprężynce rotora szpuli - ma ktoś tego foto? Od czego mogło to się zepsuć? Jeśli popsute to jak naprawić? na tym filmiku widać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 https://www.youtube.com/watch?v=cWapUri0wlU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 na tym filmiku widać co i jakO kurde Gość ma dwa kciuki w jednej dłoni Może jednym hamować szpulę a drugim regulować hamulec walki Sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 i co z tą tatulla w końcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wraca do mnie. Sam ją oblukam ale raczej rotor szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Magnesy się przesuwają, sprężyna rotora działa jak trzeba, wszystko czyste i ok. W wolnej chwili testy rzutowe. Na sucho przy włączonym spuście i skrajnych ustawieniach szpulka kręci się dłużej na 0 niż na 20 i jest to zauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Czyli wszystko wporzo ?"Tatula" się dobrze kula :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 W mojej ocenie tak. Jeszcze zabiorę ją nad wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi