Skocz do zawartości

Magnetyk w Tatuli - czy przestał działać?

Kamil_Be

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy właściciel regulował co się da, sprawdzał z przynętami, kręcił i obserwował magnes czy się porusza, rzucał też jego kolega co ma steezy i ponoć zna się na temacie itd...

Było wspomniane o sprężynce rotora szpuli - ma ktoś tego foto? :D Od czego mogło to się zepsuć? Jeśli popsute to jak naprawić?

Kamil wybacz ale jak widac posiadanie steeza chyba nie osadza znajomość obsługi multika :D

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Więc tak: kij to WS86MF2 w spinie bo nie mam już castingów a przynęta to relax 3" na 12G ołowiu.

Magnetyk na zero, silny wymach i od razu brodacz. Ale to oczywiste ;) Aha, lekko wieje wiatr z z przodu.

Skręcam maga na 20 rzut na około 20m i zero brody. Hamuje skutecznie a przynęta wpada do wody i wtedy szpulka staje w miejscu. Podobnie przy 16, 14 i 10, z tym że odległość wzrasta do około 35 - 40m. Poniżej 10 linka lekko puchnie na szpuli i trzeba delikatnie kontrolować palcem szpule, ale to chyba normalne. Znajomy ma MB Is-a i ma podobnie... :D

Nie jestem zajebiaszczy w caście więc zchodze do 5 a poniżej mam brody. Ale wiadomo, nie mam Steeza i krótko łowie.

Drugi zarzut to brak reakcji hamulca na wolny bieg bez wyrzutu tylko opuszczanie przynęty. Ok, za to odpowiada docisk szpuli, który działa.

Odsyłam więc multik jako pełno sprawny. Tylko na info, że jest klient na Tatule i słowa, że działa obecny właściciel twierdzi że chętnie bo sprzeda daje do myślenia... Chyba nagram film jak ja rzucam, bo zaraz zostanę nazwany oszustem :D

Edytowane przez Kamil_Be