Skocz do zawartości

Mięsiarz Polski

Darecki

Rekomendowane odpowiedzi

Czytajta:

Sądziłem, że takich zawodów się już w Najjaśniejszej nie organizuje, ale gdzie tam, każdy zamiast miarki ma wiaderko.

Tragedia.

Nie widzę powodów publikowania takich linków na naszym forum, tylko ich strona na tym korzysta

Może korzysta, może nie.

Ale pewnych zachowań nie sposób zostawić bez komentarza, bądź co najmniej wytknięcia palcem.

Edytowane przez Darecki
  • Like 3

Nie zobaczyłem, nie zdążyłem, ale nie żałuję. Piętnuj, ale bez linku. Opisz, zacytuj, potępiaj. Mod ma rację, niechaj nikt tego nie ogląda.  :angry:

Wybacz Bartek, ale nie zgadzam się. Raklama Decathlonu z ubitym szczupakiem na pomoście mogła wisieć na forum ponad dobę, ale link z rybami "zberetowanymi" na zawodach to już nie ???? Jak kto woli.....Możemy zamykać oczy na wszystko co nam nie pasuje tylko lekko to infantylne.
  • Like 12

No promują widzę się... Uśmiech do zdjęcia z wiadrem mikro okoni... Ale komisja jeszcze "starej daty" to i format zawodów po staremu.... A odpowiedz redakcji na komentarz... Hehhe ... Ciekawe czy mi odpisza

Edytowane przez Tomasz eS

Robercie, nie wszystko modowie wychwycą natychmiast, nie ma ich non stop. Oni też mają swoje życie, a tutaj pracują społecznie.

A jeśli chodzi o zdjęcie, na portalu nie pokazuje się zdjęć z rybkami w zlewie, wannie i na tle kafelków, więc czemu miałyby być w wiadrze? Administracja jest konsekwentna i tyle. Jak napisał @Darecki, można znaleźć w sieci, ale ja nie jestem ciekaw.  :(

• Like 2

Można szukać, ale po co? Ja znalazłem i...kotu pokazałem, bo na nikim innym wrażenia by te "połowy" nie zrobiły.

Nawet tak daleko nie trzeba szukać , niestety takie widoki są powszechna na wszystkich kanałach późną jesienią. Kiedy gumofilce siedzą na wiaderkach i na "zboka" łowią całą populację okonka.

Więc faktycznie nie rozpowszechniajmy takich linków bo nabijamy im tylko licznik i tym sposobem przyczyniamy się do publikacji kolejnych artykułów podobnej treści .

• Like 1

nie znalazłem linku o którym mowa powyżej ale ostatnio na stronie PZW jednego z kół była relacja z zawodów spiningowych dla członków koła i jak widać po zdjęciach na martwej rybie. Rozbroił mnie jednak tekst "Tym razem organizatorzy postanowili punktować tylko ryby wymiarowe" - no przecież nie idzie nawet tego komentować i nie dziw, że na 22 osoby na zawodach tylko 6 coś złowiło skoro dotychczas łowili nawet niewymiarowe.

Edytowane przez wuran
  • Like 2

Odpowiedź "redakcji"

Ustalanie wymiaru ochronnego, jak dla okonia, na poziomie 15 lub 18 cm sprawia, że zabieramy z wody ryby potencjalnie najsilniejsze – czytaj: pozostawiamy małe. Efekt, populacja karłowacieje, staje się liczniejsza i wyżera sobie pokarm, co jest kolejnym przyczynkiem do degradacji.

Ustalanie wymiarów ochronnych powinno się odbywać bo badaniu akwenu w zasobność gatunków je zamieszkujących i bazy żywieniowej dla nich. A u nas jak u bolszewików „wsio rawno i po wsiech” i tak to zostało w niektórych głowach utrwalone, że bez zastanowienia powielają ten pogląd.

Identycznie z łowieniem dla wypuszczania, Owczy pęd bez chwili zadumy nad swoim sadystycznym instynktem – najpierw się poznęcać, dla własnej przyjemności, a później wypuścić.

Wiem co Pan woli, ale też wiem kim Pan jest.

Wiesław Dębicki

Ale debilizm się szerzy.  Dobrze, że jako gazeta padł. Przynajmniej w mniejszym zakresie promuje takie podejście do wędkarstwa.

Edytowane przez bigrafi
  • Like 5

Odpowiedź redakcji odzwierciedla poziom umysłowy i zakres wiedzy wielu wędkarzy.  Przykre to  :(

Niestety pewien odsetek ludzi zagląda tam regularnie a takie opinie i przekonania jak Pana Redaktora, głoszone na głównej stronie,

utrwalają tylko przekonanie, że ryba to powinna pływać ale w occie :angry:

Odpowiedź "redakcji"

Ustalanie wymiaru ochronnego, jak dla okonia, na poziomie 15 lub 18 cm sprawia, że zabieramy z wody ryby potencjalnie najsilniejsze – czytaj: pozostawiamy małe. Efekt, populacja karłowacieje, staje się liczniejsza i wyżera sobie pokarm, co jest kolejnym przyczynkiem do degradacji.

Ustalanie wymiarów ochronnych powinno się odbywać bo badaniu akwenu w zasobność gatunków je zamieszkujących i bazy żywieniowej dla nich. A u nas jak u bolszewików „wsio rawno i po wsiech” i tak to zostało w niektórych głowach utrwalone, że bez zastanowienia powielają ten pogląd.

Identycznie z łowieniem dla wypuszczania, Owczy pęd bez chwili zadumy nad swoim sadystycznym instynktem – najpierw się poznęcać, dla własnej przyjemności, a później wypuścić.

Wiem co Pan woli, ale też wiem kim Pan jest.

Wiesław Dębicki

Ale debilizm się szerzy.  Dobrze, że jako gazeta padł. Przynajmniej w mniejszym zakresie promuje takie podejście do wędkarstwa.

Ja tego nie rozumiem... niech mi ktoś proszę to przetłumaczy na polski.... bo ja to rozumiem tak... są ,małe, zabieramy... zabieramy są jeszcze mniejsze... jak zabieramy mniejsze to będą jeszcze mniejsze... czy ja jestem gupi... ? 

• Like 5

Zatkało mnie jak przeczytałem odpowiedź pana Dębickiego. Wpisałem go sobie w wyszukiwarkę, włączyłem grafikę i wyszedł ... mięsiarz polski.

Wg. informacji z głównej strony WP wydawnictwo zbankrutowało w wyniku malwersacji finansowych, które bada teraz prokuratura. Niby trochę szkoda gazety z 20-letnią tradycją, ale przez postawę redaktora to w sumie nie ma czego żałować. 

"... przez postawę redaktora to w sumie nie ma czego żałować. "

SOB - wojna klonów, imperium kontratakuje ;) Kolejny zły pan redaktor :) Sorry za wyrwanie z kontekstu, ale nie mogłem się powstrzymać  :lol:

Ale summa summarum, powiało umysłową impotencją od pana rednacza... 

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...