andras Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Koledzy czy ktoś uzywa okoniówki CAT'S CLAW 2,45m 1-10gr firmy Perfekt z Sulechowa ?proszę o opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Waga 180 gram uwazam za przesade. Zabierze cala zabawe z maluchami za pomoca maluchow. Poza tym proponuje przeszukac forum i sprawdzic co koledzy polecaja do takiej zabawy. Edytowane 30 Września 2015 przez Kizior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Czyli jak rozumiem jest za ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Miałem i przez pewien czas użytkowałem z łodzi. Jest to wklejka, nie zauważyłem aby ten spining był zbyt ciężki. Łowiłem nim głównie okonie na gumki z główkami do 10 gram i generalnie nie mam większych zastrzeżeń. Jedynie szczytowa przelotka- słychać było szum i tarcie żyłki w trakcie zwijania kołowrotkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Miałem ten kijek tylko 2,75m,powiem tak kijek nie warty kompletnie swojej ceny (220-250zł),wykonanie kompletna porażka (tona lakieru na przelotkach i blanku),przelotki ''ustawione'' na wędzisku chaotycznie zwłaszcza na części szczytowej,na której brakuje co najmniej 2,aby kijek jako tako się uginał.Ciężki bo dolnik jest przedłużony kawałkiem szklanej rury.Można znaleźć kijki dużo bardziej dopracowane w tej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jeśli chodzi o cenę ta ja mogę kupić za 140 zł ( nie używany ) dlatego myślałem że warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Kolego z takim budzetem i do takich rybek polecam wedke D.A.M. Neo Salt Weightless 1,95m i 5-15 gram cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Do 150zł najlepszy będzie Mikado Lexus Sapphire nie ma lepszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kristo Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Mam właśnie tą wersję 2.45m. Kij wygrany gdzieś na zawodach - używam go w miarę często, bo po prostu jest fartowny No ale przesądny jestem. Przynęty do 10 gram, ale wtedy zapomnij o agresywnym podbiciu. Łowię głownie jaskółkami i gumkami do 3 cali na 3- 6 gramowych główkach. Poławiane ryby to okonie i szczupakowe bonusy (na razie do ok 65 cm). Największy przyłów to bolek 71 cm. Przelotki wysokie, rzuca się dość komfortowo i daleko, ale faktycznie przelotki szumią - i to chyba największa wada tego kijka. Korek na razie nie odpadł Na znanym portalu aukcyjnym widziałem go od 100 zł i cenowo wygląda to dość korzystnie. Pytanie do czego ma służyć i jaki masz maksymalny budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Budżet to właśnie ok 150 zł , a obsługa małych gumek max 2" , główki do 8g , oraz boczny trok z ciężarkiem 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_poz Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Polecam jak kolega wyzej mikado lexus do 13 gr..super kijek i cenowo bardzo atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Czy to mikado dobrze pracuje na malutkich gumkach i główkach 2g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 A wierzysz w czary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Niektórzy wierzą w kołowrotki w klasie Certate za "stówkę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ja w czary nie wierzę ale może troszkę konkretniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Aby czytała 2g główki to trzeba parę stów dołożyć, nie znam takiej, opisanej do 13g. Te opisane do 5g, które miałem, też nie czytają 2g. Edytowane 4 Października 2015 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Mikros nie czyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Mikros normalnie "czyta" 2,5g.Przy idealnej, bezwietrznej, pogodzie i tyci, tyci plecioneczce nawet 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ale chodzi Ci o wskazanie opadu na szczytówce, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dokładnie to, pozostałe parametry są raczej drugorzędne choć lubię Mikrosa za to, że dodatkowo kopie w łokieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 To wskazywanie opadu na szczycie to dla mnie kwestia wtórna. Zależy od grubości linki, rodzaju przynęty, podłoża itd itd. Ale kijaszek baaaardzo przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Co raz bardziej się do niego przekonuję i chyba go wezmę , chciałbym wiedzieć tylko czy górne CW można nieznacznie przekroczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Ja czasami zakładam do niego lekką boleniówkę a główki nawet 10g ale....komfort to już żaden. Górny CW to rzeczywisty max tego kija. W zasadzie do łowienia od 4g w górę używam innego kija. Edytowane 5 Października 2015 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Czyli już nawet 10 g nie za bardzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Zawsze dziwił mnie połów okoni wyłącznie z opadu... Jest masa lepszych technik na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi