Skocz do zawartości

OKONIÓWKA CAT'S CLAW 2,45m 1-10gr - opinie poszukiwane

andras

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem i przez pewien czas użytkowałem z łodzi. Jest to wklejka, nie zauważyłem aby ten spining był zbyt ciężki. Łowiłem nim głównie okonie na gumki z główkami do 10 gram i generalnie nie mam większych zastrzeżeń. Jedynie szczytowa przelotka- słychać było szum i tarcie żyłki w trakcie zwijania kołowrotkiem...

Miałem ten kijek tylko  2,75m,powiem tak kijek nie warty kompletnie swojej ceny (220-250zł),wykonanie kompletna porażka (tona lakieru na przelotkach i blanku),przelotki ''ustawione'' na wędzisku chaotycznie zwłaszcza na części szczytowej,na której brakuje co najmniej 2,aby kijek jako tako się uginał.Ciężki bo dolnik jest przedłużony kawałkiem szklanej rury.Można znaleźć kijki dużo bardziej dopracowane w tej cenie.

• Like 1

Mam właśnie tą wersję 2.45m. Kij wygrany gdzieś na zawodach - używam go w miarę często, bo po prostu jest fartowny ;) No ale przesądny jestem. Przynęty do 10 gram, ale wtedy zapomnij o agresywnym podbiciu. Łowię głownie jaskółkami i gumkami do 3 cali na 3- 6 gramowych główkach. Poławiane ryby to okonie i szczupakowe bonusy (na razie do ok 65 cm). Największy przyłów to bolek 71 cm. Przelotki wysokie, rzuca się dość komfortowo i daleko, ale faktycznie przelotki szumią - i to chyba największa wada tego kijka. Korek na razie nie odpadł ;) Na znanym portalu aukcyjnym widziałem go od 100 zł i cenowo wygląda to dość korzystnie. Pytanie do czego ma służyć  i jaki masz maksymalny budżet.