Skocz do zawartości

CD Blue Rapid 230cm 6-12lb 5-21g - alternatywa

Żbiku

Rekomendowane odpowiedzi

Talon Trout to witka...

Talon w porównaniu do tego co Żbiku szuka czyli BR 2.3 do 21g to będzie delikatniejszy trochę ? Szukam czegoś pod kropy a to czego szukam jest nieosiągalne niestety , muszę znaleźć jakąś alternatywę więc . Sorry Żbiku , że się wcinam w temat  ;) 

Talon w porównaniu do tego co Żbiku szuka czyli BR 2.3 do 21g to będzie delikatniejszy trochę ? Szukam czegoś pod kropy a to czego szukam jest nieosiągalne niestety , muszę znaleźć jakąś alternatywę więc . Sorry Żbiku , że się wcinam w temat  ;)

A coz takiego nieosiagalnego Mat szukasz?

Kuba szukasz świętego graala, to ja Ci go pokażę :) .

7-30gpost-45918-0-68983700-1443895323_thumb.jpg

Uchwyt w moim stylupost-45918-0-38569900-1443895384_thumb.jpg

Łowię główką od 5g po 20g z gumkami od 5cm do 12cm. Kij ma ok 17lb mocy ale jest nieprzeciętnie elastyczny, już 30cm sandaczyk go nieźle  ugina, pod rybą pracuje wzorcowo. Czucie brań - diabelne. Jest to jeszcze oryginalny blank monstera z Japonii- o cenę kija nie pytaj ;) .

Jak widzę Wasze męki w poszukiwaniu uniwersału to przypominam sobie siebie kilka lat temu :lol:  :lol: .

Nic innego mi nie potrzeba, raczej do tej pory nikt lepszego nie wymyślił.

• Like 1

Kuba szukasz świętego graala, to ja Ci go pokażę :) .

7-30gattachicon.gifDSCF0275.JPG

Uchwyt w moim styluattachicon.gifDSCF0276.JPG

Łowię główką od 5g po 20g z gumkami od 5cm do 12cm. Kij ma ok 17lb mocy ale jest nieprzeciętnie elastyczny, już 30cm sandaczyk go nieźle ugina, pod rybą pracuje wzorcowo. Czucie brań - diabelne. Jest to jeszcze oryginalny blank monstera z Japonii- o cenę kija nie pytaj ;) .

Jak widzę Wasze męki w poszukiwaniu uniwersału to przypominam sobie siebie kilka lat temu :lol: :lol: .

Blank i kijek piękny i kultowy ale w sumie to tez nie to ;) Dolny zakres ok, nie będę używał główek niżej niz 5g + guma. Górny zakres nie jest mi potrzebny większy niz 15g główka + guma 4". Wyżej wchodzę juz na 17lb BR 7-28g.

Jedyna nadzieja w Tomku i Panu Stasiu ;) Jak sie nie uda to zamówię u Krzysztofa Blaasa 10lb wzmocnionego do 12-13lb i po sprawie ;)

Edytowane przez Żbiku

Blank i kijek piękny i kultowy ale w sumie to tez nie to ;) Dolny zakres ok, nie będę używał główek niżej niz 5g + guma. Górny zakres nie jest mi potrzebny większy niz 15g główka + guma 4". Wyżej wchodzę juz na 17lb BR 7-28g.

Nie rozumiesz, ten kij spełnia 2w 1.Nie muszę brać 10-12lb bo mam w nim moc od 8-20lb.

• Like 1

Kuba szukasz świętego graala, to ja Ci go pokażę :) .

7-30gattachicon.gifDSCF0275.JPG

Uchwyt w moim styluattachicon.gifDSCF0276.JPG

Łowię główką od 5g po 20g z gumkami od 5cm do 12cm. Kij ma ok 17lb mocy ale jest nieprzeciętnie elastyczny, już 30cm sandaczyk go nieźle ugina, pod rybą pracuje wzorcowo. Czucie brań - diabelne. Jest to jeszcze oryginalny blank monstera z Japonii- o cenę kija nie pytaj ;) .

Jak widzę Wasze męki w poszukiwaniu uniwersału to przypominam sobie siebie kilka lat temu [emoji38] [emoji38] .

Józek ale i tak masz 50 innych wędek. O i tak to jest z tymi uniwersalnymi wędkami :D hehe

Ale boron fajny

Edytowane przez Tomasz eS

Nie rozumiesz, ten kij spełnia 2w 1.Nie muszę brać 10-12lb bo mam w nim moc od 8-20lb.

No ale sam napisałeś, ze lowisz główkami od 5-20g. A co wyżej? 25g i 4" to juz dobrze ponad 30g...

Wydaje mi sie, ze bezpieczniej mieć na lodzi 2 kije, jeden do główek 5-15g i drugi do 12-30g i wtedy masz pełny zakres możliwości. A ten Rastaffine chyba nie ogarnie tak dużego zakresu gramatur?

Ten Rastek jest piękny, mega mi sie podoba. Nigdy nie lowilem boronem, jednak cena blanku mnie mocno przerasta i raczej nie pozwolę sobie na takie "szaleństwo"...