Marceli Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Rzeczywiście mało widziałem Takie sytuacje jakie opisujesz to mogą mieć miejsce w taczce na budowie, a nie w samochodzie przy dużych prędkościach. Gdyby doszło do takiej sytuacji niechybnie momentalnie urwałoby się koło. muszę Cię zmartwić to nie łożysko trzyma koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 przyczyna banalna tłoczek cięzko chodzi nie odbija do konca i trzyma klocka, nie ma luzu i klocek trze o tarcze i piszczy, rózne klocki różne piski. Miałem to samo dziwne ze mechanik nie rozruszał tłoczka i nie sprawdził jak chodzi tylko 2 razy naciągnął ciebie na koszta. Czasem jeszcze moze być tak ze tarcza jest krzywa bo sie skrzywiła od wody i wtedy popiskuje ale też czuc przy hamowaniu jak kierownicą telepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam, dziś na trasie zapaliła mi się kontrolka silnika z komunikatem ,,depollution system faulty". Nie zauważyłem żadnych spadków mocy czy niecodziennej pracy i zastanawiam się co jest grane. Auto to peugeot 407 sw 2.0 z 2005r. zagazowany 2 tygodnie temu. Macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) W swoim Peugocie 307, 1.6 po zagazowaniu wyskoczył błąd "antipollution fault" - prawdopodobnie sondzie nie "zgadza" się skład spalin i w Twoim przypadku na 99% będzie to samo. Ja tak jeżdżę 10 lat i do tej kontrolki przywykłem. Moi "spece" od gazu nie poradzili sobie z tym błędem. Sprawdź czy jeżdżąc na paliwie błąd sam się "skasuje"....Jeśli po kilkudziesięciu kilometrach błąd zgaśnie , będziesz miał winowajcę .... Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez cys82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Podjedź do mechanika z kompem niech szczyta błędy. Zapewne coś z podciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Kiedyś w lancerze zrobił się mały przedmuch pod uszczelką i dostawało się więcej powietrza do komory silnika. Stał w aso komputer nic nie wykazał mechanicy bezradni. Auto jeździło tak ze 2 lata mechaników w miedzy czasie kilku go widziało i zaden tego nie zlokalizował. Na gazie błąd się pojawiał na benzynie gasł, później trafił do speca od aut sportowych(jakiś kierowca rajdowy) i on to znalazł. Silnik nie uzyskał dawnej sprawnosci.Było to auto z 1996 lub 98 1,8 2 walki rozrządu kręcił do 8 tyś Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Pugi mają kiepskie kompy i liche oprogramowanie byle coś nie teges i juz info o błedzie mam już czwartego Peugeota to juz się przyzwyczaiłem sam błedy kasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Tak konkretnie to raczej kwestia podłączenia gazu. Jak znajdę to wrzucę zrzuty z kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Pugi mają kiepskie kompy i liche oprogramowanie byle coś nie teges i juz info o błedzie mam już czwartego Peugeota to juz się przyzwyczaiłem sam błedy kasujeTo raczej jak ze współczesnymi kołowrotkami: jak się trafi.Od nowego mam Pb 307 (2004r)i od siedmiu diesla 807 (tyle że ze znaczkiem Lancii) i nie wiem co to jakikolwiek alarm, a nawet żarówki wymieniałem raz na wszelki wypadek a nie jak w opinii internetowej piszą: co miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 To cud bo w pugu są H7 i palą się namiętnie , miałem 1.6hdi w 307 po 180 tys turbo zdechło a tak bez awarii no i zdechł EGR, teraz mam 5008 2.0hdi jak na razie 205tys i bez problemu /poza filtrem FAP który wywaliłem jak zdechł/, komunikat wyskakuje co jakiś czas bład silnika i gasnie jak nie gasnie to rest robie ale wiem co jest przyczyą zawieszaja się - nie zmieniaja geometrii łopatki turbiny trza wyczyscic ale ja sie na tym nie znam komunikat wyskakuje pow 150 km/h wiec olewam bo tyle nie pomykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 przejechałem się do gazownika i wygląda na to, że błąd wyskoczył bo czujniki wysyłały sprzeczne informacje, ten od wtrysków - że silnik pali jak mały smok a ten od baku - że stan paliwa jest bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Pływak się powiesił? Może syf w paliwie. Vpower 99+ i bucior. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Chyba raczej chodzi o to, że poziom paliwa nie zmienia się względem przejechanych km.W nie których autach jest tak ,że jeżdżąc na gazie wskazówka od paliwa też opada.Ot ,taki urok jazdy na gazie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Chyba raczej chodzi o to, że poziom paliwa nie zmienia się względem przejechanych km.W nie których autach jest tak ,że jeżdżąc na gazie wskazówka od paliwa też opada.Ot ,taki urok jazdy na gazie. Kwestia ustawień, a jak marne to właśnie tak się dzieje. Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Szukając przyczyny jeszcze przed wizytą u mechanika natknąłem się kilkukrotnie na stwierdzenie, że pozorne spalanie benzyny przy instalacjach gazowych to ,,urok" francuzów. W praktyce działa to tak, że po przejechaniu 100+ km i ponownym włączeniu silnika wskazówka wraca na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam ponownie z kolejnym pytaniem Muszę sobie zorganizować chłodnicę płynu wspomagania do peugeota 407 sw. Problem w tym, że mam benzynę a wszystkie chłodnice które znalazłem pochodzą z HDI, stąd pytanie - mógłby ktoś zweryfikować czy ta część pasuje do obu wersji silnikowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Znajdź taką na aledrogo i zadzwoń do sprzedawcy z pytaniem lub porównaj po numerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A tak nawiasem Nowa nie powinna być droga i masz pewniaka ( do klimy nówka oryginał kupowałem dwa miesiące temu ok ponad 400 zł pug 308 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jak się nie boisz to dawaj vin. Sprawdzę to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Tak z ciekawości zapytam, co ma vin wspólnego z chłodnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Tak z ciekawości zapytam, co ma vin wspólnego z chłodnicą?hmmm... Vin powie wszystko o aucie, modelu, roczniku i całej reszcie. Wtedy katalog powie, czy części są te same? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Tak z ciekawości zapytam, co ma vin wspólnego z chłodnicą? Wszystko i nic Alle jak jak masz franca to go dawaj to Ci pokażę o co kaman. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 hmmm... Vin powie wszystko o aucie, modelu, roczniku i całej reszcie. Wtedy katalog powie, czy części są te same? O niektórych rzeczach powie, owszem, ale nie o częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 O niektórych rzeczach powie, owszem, ale nie o częściach. I tu się kolego mylisz bo powie i to baaardzo dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jeżeli chcesz kupić jakąś część, to podajesz model, rocznik, rodzaj motoru i to wystarczy, a nie zabawa w vin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi