Małkociniak Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 W niemieckich serwisach części dobiera się tylko i wyłącznie po nr. vin. Numer vin to dna samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 U nas niektórzy mechanicy też potrzebują nr vin. Mniej pomyłek przy zamówieniach części a co za tym idzie mniejsze opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 W zasadzie nie chodzi o cały numer, a o kilka jego cyfr. Kto wie o co kaman ten zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jeżeli chcesz kupić jakąś część, to podajesz model, rocznik, rodzaj motoru i to wystarczy, a nie zabawa w vin. W lekkim błędzie kolego jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 hmmm... Vin powie wszystko o aucie, modelu, roczniku i całej reszcie. Wtedy katalog powie, czy części są te same? I tu się kolego mylisz bo powie i to baaardzo dokładnie. W niemieckich serwisach części dobiera się tylko i wyłącznie po nr. vin. Numer vin to dna samochodu.Pełna zgoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Czasem wszystkie dane pojazdu wraz z nr VIN nie są wystarczające by dobrać odpowiednią część Niedawno prawie poległem szukając obudowy filtra paliwa do peugeota z 1.6 hdi. Niezbędne było podanie nr oryginalnej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 W lekkim błędzie kolego jesteś.Kupując nowe, oryginalne części nigdy sprzedający nie chciał ode mnie vin-u. Już nie wspomnę o używkach, gdzie ludzie kupują na giełdach, szrotach i innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Czasem wszystkie dane pojazdu wraz z nr VIN nie są wystarczające by dobrać odpowiednią część Niedawno prawie poległem szukając obudowy filtra paliwa do peugeota z 1.6 hdi. Niezbędne było podanie nr oryginalnej części Tu się zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Nie wiem dokładnie jak to jest z osobówkami ale w samochodach od DMC powyżej 12 ton w dwóch takich samych autach może być zupełnie co innego wsadzone. Pomocne są programy serwisowe (np. consult jeśli chodzi o renault trucks) ... O naczepach nie wspomnę bo tam to już w ogóle jest przeje**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Czasem wszystkie dane pojazdu wraz z nr VIN nie są wystarczające by dobrać odpowiednią część Niedawno prawie poległem szukając obudowy filtra paliwa do peugeota z 1.6 hdi. Niezbędne było podanie nr oryginalnej części Hmmm, nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Vin nie zawsze się sprawdza wiele części trzeba dobierać dopiero po demontażu i koledzy co są w temacie napewno się zgodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Vin nie zawsze się sprawdza wiele części trzeba dobierać dopiero po demontażu i koledzy co są w temacie napewno się zgodzą Tylko w przypadku modeli na granicy z przed i po liftu, powiedzmy około 2 miesięcy. Cała reszta z wina wynika. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A z tym filtrem do peugeota pewno chcieli Ci wcisnąć ten czarny plastikowy a Ty potrzebowaleś taki okrągły ścięty pod spodem Bo taki z vinu wychodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Hmmm, nie sądzę.Nie neguję tego. Program Intercarsu nie jest idealny a Interteamu jest jeszcze bardziej ubogi Nie mniej programy serwisowe jak Iveco Power, Mantis czy Consult też ideałami nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Nie neguję tego. Program Intercarsu nie jest idealny a Interteamu jest jeszcze bardziej ubogi Nie mniej programy serwisowe jak Iveco Power, Mantis czy Consult też ideałami nie są Ja piszę o programach producentów: np. jeśli chodzi o cytrynę czy peżota mam na myśli ich servicebox i do tej aplikacji się odnoszę pisząc o doborze części.Jak już napisałem kto wie o co kaman ten zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Tylko w przypadku modeli na granicy z przed i po liftu, powiedzmy około 2 miesięcy. Cała reszta z wina wynika.Nie tylko. Podam przykład, szwagier kupował w Inter Carsie jakąś część do golfa V i żeby dobrać odpowiednią musiał zdemontować starą, a w katalogu były dwie takie same części pod różnymi numerami. Jak wiadomo Golf V nie miał liftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Np mercedes podaje trzy rodzaje filtra paliwa .Trzeba spisać numery ze starego i dopiero wiadomo który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Nie tylko. Podam przykład, szwagier kupował w Inter Carsie jakąś część do golfa V i żeby dobrać odpowiednią musiał zdemontować starą, a w katalogu były dwie takie same części pod różnymi numerami. Jak wiadomo Golf V nie miał liftu. Panowie jeszcze nie zdarzyło mi się abym źle dobrał jakąś część korzystając z programu producenta aczkolwiek nie twierdzę, że nie mogło tak się zdarzyć.Z fałwu doświadczenia nie mam żadnego natomiast mam jakieś tam jeśli chodzi o francję i biemdabelju. Jak ktoś odważny i chce sprawdzić moje wiadomości to dawać vin, a ja wrzucę co z niego wynika. Można się zdziwić czasami Edytowane 10 Grudnia 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Panowie jeszcze nie zdarzyło mi się abym źle dobrał jakąś część korzystając z programu producenta aczkolwiek nie twierdzę, że nie mogło tak się zdarzyć.Z fałwu doświadczenia nie mam żadnego natomiast mam jakieś tam jeśli chodzi o francję i biemdabelju. Jak ktoś odważy i chce sprawdzić moje wiadomości to dawać vin, a ja wrzucę co z niego wynika.No to brawo Ty ! Mi już program serwisowy renault 2x "wypluł" zły wtryskiwacz ad-blue bo producent zainstalował pompę starszej generacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) No to brawo Ty ! Mi już program serwisowy renault 2x "wypluł" zły wtryskiwacz ad-blue bo producent zainstalował pompę starszej generacji ... Masz ten firmowy serwicebox ? Dotyczyło to elementu na granicy liftów ? Edytowane 10 Grudnia 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 WDB9066331S566312 Jaki u Ciebie wychodzi filtr paliwa Mann Mahle Lub Hengst bo ciekawy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mam Renault Truck Consult na 2016 rok a auta o których wspomniałem były z roku 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 WDB9066331S566312 Jaki u Ciebie wychodzi filtr paliwa Mann Mahle Lub Hengst bo ciekawy jestem To citroen czy peugeot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) WDB to MB Francuzy to VF Edytowane 10 Grudnia 2017 przez grisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 WDB czyli Mercedes powinieneś to wiedzieć ???? 906 to typoszereg Sprinter 2011 r czyli nie lift a Ty powiedz po vinie jaki Ci wychodzi .Pozdr ( robisz w zawodzie ? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi