Skocz do zawartości

Województwo Świetokrzyskie -trolling

judo 1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,bardzo interesuje mnie jedna sprawa-czy na zbiorniku Hańcza w województwie Świętokrzyskim jest dozwolony trolling?

Słyszałem że na zbiornikach powyżej kilkudziesięciu hektarów trolowanie jest dozwolone,ale za też coś słyszałem ,że na tym zbiorniku jest zabronione(wszystko podobno).W każdym razie nawet jak by trolowanie było zabronione to właściwie czemu,co takiego zdrożnego jest w tej metodzie?

Patrząc na wielkość zbiornika hańcza to wielkiej uciechy byś z tego nie miał. Chyba, że lubisz robienie kółek co 10min. A tak na poważnie u Kolendowicza wyszedł teraz artykuł o sandałach na świętokrzyskich zaporówkach. Może takim czymś się zajmij. Moim zdaniem trolling taki poważny nie ma sensu w małych zbiornikach. Mówię o nastawieniu na trolla przez cały wypad np. dzienny. Jak jest mały akwen to zaraz go opływasz i nuda. A zakaz trolla jest bez sensu. Głupie widzimisię PZW tak, żeby udupić łowiących z łódki. Bzdura która nie ma uzasadnienia i tyle.

Mam watpliwosci co do kompetencji dzierzawcy wody wzglednie zabronienia uzywania echosondy... To jest przyzad zupelnie niezalezny od wedkowania, sluzacy do pewnej nawigacj (plycizny itd.).

Jesli nie ma innych podstaw prawnych zabraniajacych posiadania takiego sprzetu na lodzi (czyli np. uzywania go bez jednoczesnego wedkowania), to rownie dobrze moga zabronic uzywania ubioru przeciwdeszczowego... guzik im do tego... :unsure: