Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 3000 F, porady

Amon28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie na forum,to moj pierwszy post. Mam na imie Tomek. Wedkarstwo przewija sie przez cale moje zycie. Pracuje w firmie wedkarskiej oraz kazdy wolny czas poswiecam na spinning. Odra,Warta.

Wracajac do tematu zakupilem nowy kolowrotek TP 3000F. Pewnie jeden z ostatnich na rynku. Przelezal w kartoniku od nowosci. U mnie bedzie mial zastosowanie w polowie sandaczy i szczupakow. Przynety max 30g. Lowilem nim okolo 20h.na Odrze z opadu.Pod obciazeniem praca kolowrotka bardzo lekka nie przrszkadzaja mu ciezkie przynety zdaje sie krecic caly czas z takim samym oporem.Praca przekladni delikatnie wyczuwalna nazwal bym specyficzna, przyjemna.Z przekladni nie ma zadnych wyraznych stukow. Na sucho pracuje z delikatnymi puknieciami pewnie luz miedzyzebowy? Denerwuje mnie jednak luz na drewnianym knobie. Nie ma talm lozysk.Ma ktos pomysl co zrobic z raczka? Można tam upchac jakos lozyska? Moze pasuje raczka od innego modelu? Dziekuje z gory za odpowiedzi.

Kolego zadzwoń do p. Leśniaka  . 600 156 166  Na pewno coś Ci doradzi ale uważaj jest to straszna gaduła  

To pogadamy tu  :) . Przekładnie w nowych TP-F  mają taki luz międzyzębny fabryczny,wyraznie wyczuwalny i tak powinno zostać.

Wszelkie próby kasacji tego luzu za pomocą podkładek mogą doprowadzić do zniszczenia przekładni.

Jeżeli chodzi o luz na oryginalnym knobie to można go skasować bez potrzeby demontażu. Wymiana knoba na "T"- ułożyskowanego wymaga roznitowania i adaptacji innej oski.

• Like 3