Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawostka z USA

admin

Pytanie

Wczoraj rozmawiałem z moim nauczycielem ang. ponownie na tematy ... wiadome :D On wspomniał mi o świetnym jeziorze Pontoosuc Lake, MA, w którym łowione są wielkie musky. Nie ma w tym nieczego szczególnego oprócz jednego szczegółu, który dla mnie był czymś zupełnie nowym. Podobno we wspomnianym jeziorze jest bardzo bogata roślinność podwodna, tak bogata, że amerykanom zaczęła przeszkadzać. I co? Kilka razy w ciągu roku wypływa na to jezioro maszyna - kosiarka, ktora kosi roślinność podwodną niczym tradycyjna trawniki. Tym samym robi ona długie na kilkaset metrów korytarze, w których amerykanie trollują osiągając fantastyczne wyniki!

Opppsss ... nieźle, nieźle ...

Pozdrawiam

Remek

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na Eftexe w Warszawie znalazłem na jednym ze stoisk ustrojstwo, które było zdalnie sterowaną motorówką. Rekomendowane było jako łódź trollingowa. Na pokładzie był klips do żyłki (taki jak przy downriggerze), a zgodnie z rysunkową instrukcją wędkarz szedł brzegiem rzeki ze spiningiem i sterownikiem do łódeczki, łódka płynęła środkiem rzeki wlokąc za sobą wobler (przymocowany do klipsa,a dalej idący do spiningu). Branie drapieżnika powodowało wyrwanie żyłki z klipsa a potem już tylko wystarczyło wyholowac rybę...

Czego Ci Amerykanie nie wymyslą!! :lol: :lol: :lol:

Gadda

• 0

Po wypięciu żyłki z klipsa AUTOMATYCZNIE napęd ustawia sie na mała naprzód i łodeczka stoi w nurcie! Po zakończeniu holu sprowadzasz ja do brzegu za pomocą radio pilota!!

Taki wynalazek!! :lol:

Może nabędziesz drogą kupna takie CÓŚ i potestujemy na Svartan??? :lol: :lol: :lol:

Gadda

• 0

@Darek

szkoda by mi bylo czasu a Szwirawe trzeba cos takiego nabyć, skoro sa problemy z taborem plywajacym, do tego pare kilometrow sztywnej plecionki i polowa radiostacje co by lodka sie poza zasiegiem nie znalazla.... nieee... to juz cos nie tak moim zdaniem, niedlugo beda kamery w woblerach montowac, display w okularach, zasilanie po wedce i plywasz woblerowa lodzia podwodna po lowisku :huh:

• 0

Mifek!

Za 30 lat usiądziesz w wygodnym fotelu, założysz hełm do gier wirtualnych i z Menu wybierzesz gatunek ryby, rodzaj wody, porę dnia i roku, sprzęt i przynęty... I będziesz się mógł bawić bez końca... A prawdziwą wodę będziesz widział tylko w butelce, a ryby w akwariach...

Na szczęście ja już tego nie dożyję!! :huh: :wacko: B) :lol: :blush::blush:Embarassed

Gadda