Olsztynteam Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Cześć Marcin , który ma mocniejszy dolnik i jest szybszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 CXT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Nie polecam Daiwy Crossfire, najgorszy śmietnik jaki można kupić. Tak, jest bardzo tani, ale taka Ecusima wytrzymała 5 sezonów delikatnego łowienia i nadal śmiga, Daiwa po kilku miesiąch do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) Polecam:-plecionkę P-line TCB, tam gdzie nie jest wymagana jakaś specjalna finezja - np szczupakowy cast, sprawdza się świetnie, i jest w dobrej cenie-Agrafki spiralne Megavega od Andrzeja Różyckiego, może nie najtańsze, ale do ciężkiego łowienia nie ma nic lepszego: https://halibutfishing.pl/pl/kategorie/15-agrafka-spiralna-megavega-.html-Kotwiczki z Aliexpress: Jonstar, Proberos-Spławiki firmy Cralusso-Jerki z tego sklepu: https://pl.aliexpress.com/item/1005004432282403.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.41641c249StKJh&gatewayAdapt=glo2poljak już było pisane są to oryginały Westina, nawet czasami w firmowych pudełkach przychodzą.Nie polecam:-HACZYKI CHEBURASHKA ROUND Kamatsu, kupiłem ostatnio 3 paczki, w każdej było przynajmniej 2-3 sztuki tępe, niby tanie ale smród pozostał, w zamian polecam te: https://pl.aliexpress.com/item/1005002542180176.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.61.41641c249StKJh&gatewayAdapt=glo2pol są na prawdę świetne. Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez drChlubicz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2024 Nie polecam :-przyponów tytanowych mikado jaws do 18kg co do wyjaśnienia pro0blemu to same agrafki u mnie nie sprawiały problemów natomiast sam drut to tragedia gdyż się rwie jak włos podczas przyłożenia siły około 1kg nie więcej. 10 dni temu łowiąc kastingiem miałem zaczep i w czasie lekkiego , bardzo lekkiego poszarpywania urwał się tytan przy krętliku przez co na końcu plecionki został fajny krętlik (westin szad tiz 16cm), uwiązałem nowy przypon żeby po godzinie zaliczyć kolejny zaczep tym razem ilex dexter 10cm przy próbie odstrzelenia zestawu , bardzo lekkiego bo to był początek walki z zaczepem a le tym razem tytan siadł przy agrafce czyli na miejscu styku tytanu z agrafką OK nerw straszny , kolega mnie wyśmiał że mam cały zapas jawsów wywalić bo zerwał sporo kosztownych przynęt ale uparłem się i zarobiłem nową agrafkę po czym na końcu zestawu założyć mepsa aglie longa 5 tę obrotówkę za 6 dych :/ i co po kilku rzutach znowu zaczep ( siata klusoli) ale podczas lekkiego poszarpywania (mocniej szarpie okoniówką z linką na 1kg) uszkodzeniu uległ tytan ten reperowany ale przy krętliku tak samo jak za 1 razem :[. Tego dnia zerwałem 3 przynęty kosztowne czyli więcej niż przez cały rok a nad wodą spędzone 126 dni heh . Wcześniej zdarzały się zerwane (i odzyskane) przynęty i za każdym razem padał tytan w miejscu styku z krętlikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Kupujesz drogie przynęty za kilkadziesiąt zł sztuka a przypony badziewie za kilka złotych … Zestaw jest tak mocny jak jego najsłabszy punkt … np. krętlik , haczyk itd … polecam dragona …ale też nie wszystkie tylko te z foto … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Tych z foto nie używałem ale kilka lat używałem różne surflony i ine cuda 1x7 7x7 100x0 itp zawsze padały tuż za tulejką zaciskową do tego czasami były agrafki które musiałem otwierać kombinerkami taki sztywny drut ale fakt tytanu od dragona nie miałem choć kolega mi też polecał że jest spoko więc spróbuję po nowym roku w NL lub w Polin po 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 HejByła ostatnio promocja, ale już się skończyła.https://jmcadventure.com/akcesoria/przypony-tytanowe-dozbrojki-tuleje/przypon-z-plecionki-tytanowej#/221-dlugosc_przyponu-15_cm/229-wytrzymalosc_przyponu-7_kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Polecam wędkę SG2 Shore game 5-20 2,44 dla lubiących łowić,z brzegu, brodzac, hornetami 2-5,5 na duzej nizinnej rzeceNie polecam działu : Jerkbait się śmieje, zszedł na psy. Nie polecam Forumowicza - marudzi i spamuje.Nikt Cię tu na siłę nie trzyma...zazwyczaj każdy czyta tylko to co go interesuje... Edytowane 15 Grudnia 2024 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi