Skocz do zawartości

Polecam nie polecam

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Polecam:

-plecionkę P-line TCB, tam gdzie nie jest wymagana jakaś specjalna finezja - np szczupakowy cast, sprawdza się świetnie, i jest w dobrej cenie

-Agrafki spiralne Megavega od Andrzeja Różyckiego, może nie najtańsze, ale do ciężkiego łowienia nie ma nic lepszego:

https://halibutfishing.pl/pl/kategorie/15-agrafka-spiralna-megavega-.html

-Kotwiczki z Aliexpress: Jonstar, Proberos

-Spławiki firmy Cralusso

-Jerki z tego sklepu: https://pl.aliexpress.com/item/1005004432282403.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.41641c249StKJh&gatewayAdapt=glo2pol

jak już było pisane są to oryginały Westina, nawet czasami w firmowych pudełkach przychodzą.

Nie polecam:

-HACZYKI CHEBURASHKA ROUND Kamatsu, kupiłem ostatnio 3 paczki, w każdej było przynajmniej 2-3 sztuki tępe, niby tanie ale smród pozostał, w zamian polecam te: https://pl.aliexpress.com/item/1005002542180176.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.61.41641c249StKJh&gatewayAdapt=glo2pol  są na prawdę świetne.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 4

• 1 rok później...

Nie polecam :

-przyponów tytanowych mikado jaws  do 18kg  co do wyjaśnienia pro0blemu to same agrafki u mnie  nie sprawiały problemów natomiast sam drut to tragedia  gdyż  się  rwie  jak włos  podczas przyłożenia siły około 1kg nie więcej. 10 dni temu łowiąc  kastingiem  miałem zaczep i w czasie lekkiego  , bardzo lekkiego poszarpywania  urwał się  tytan przy krętliku  przez co na końcu plecionki został  fajny krętlik (westin szad tiz 16cm),  uwiązałem nowy przypon  żeby po godzinie zaliczyć  kolejny zaczep  tym razem ilex  dexter  10cm przy próbie odstrzelenia zestawu    , bardzo lekkiego  bo to był początek walki z zaczepem    a le tym razem  tytan siadł przy agrafce   czyli na miejscu styku tytanu z agrafką  OK  nerw straszny  , kolega mnie wyśmiał że mam  cały zapas jawsów wywalić bo zerwał sporo  kosztownych przynęt ale uparłem się  i zarobiłem nową agrafkę  po czym na końcu zestawu   założyć mepsa aglie longa 5   tę  obrotówkę  za 6 dych :/ i co po kilku  rzutach znowu zaczep  ( siata klusoli) ale podczas  lekkiego poszarpywania   (mocniej szarpie okoniówką  z linką na 1kg)   uszkodzeniu uległ tytan ten reperowany ale  przy krętliku  tak samo jak za 1 razem :[. Tego dnia zerwałem 3 przynęty kosztowne  czyli więcej niż przez cały rok  a nad wodą  spędzone  126 dni  heh  . Wcześniej  zdarzały się zerwane  (i odzyskane) przynęty i za każdym razem padał  tytan w miejscu  styku z krętlikiem.

• Like 1

Kupujesz drogie przynęty za kilkadziesiąt zł sztuka a przypony badziewie za kilka złotych … Zestaw jest tak mocny jak jego najsłabszy punkt … np. krętlik , haczyk itd … polecam dragona …ale też nie wszystkie tylko te z foto …

post-59194-0-30025800-1733705399_thumb.jpeg

• Like 1

Tych z foto nie używałem ale kilka lat używałem  różne surflony i ine cuda 1x7  7x7  100x0  itp  zawsze padały tuż  za tulejką zaciskową  do tego czasami  były agrafki które musiałem otwierać  kombinerkami   taki sztywny drut ale fakt tytanu od dragona  nie miałem choć  kolega mi też  polecał że jest spoko więc spróbuję  po nowym roku w NL lub w Polin po  1 maja.

Polecam wędkę SG2 Shore game 5-20 2,44 dla lubiących łowić,z brzegu, brodzac, hornetami 2-5,5 na duzej nizinnej rzece
Nie polecam działu : Jerkbait się śmieje, zszedł na psy.

Nie polecam Forumowicza - marudzi i spamuje.

Nikt Cię tu na siłę nie trzyma...zazwyczaj każdy czyta tylko to co go interesuje...

Edytowane przez Jano
  • Like 2