Skocz do zawartości
  • 0

Pompowanie pontonu z rury wydechowej :)

dawek1

Pytanie

Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund. :)

To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę.

https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Najlepiej podobno pompują auta z silnikami diesla VW ;)

Bezpiecznie, jeśli ponton się przebije to od razu można znakiem dymnym nadać SOS ;)

Słyszałem już o takim pompowaniu, jednak nie wiem jak spaliny wpływają na tworzywo z którego jest zrobione pływadło. Po kilku razach pewnie będzie w środku straszny syf...

• Like 4

• 0

Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund. :)

To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę.

https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc

to nawet nie wymaga komentarza.... ;-)

• 0

Sprawdzone, działa pięknie. :)

Zrobiłem przejściówkę i zamiast dymać ręcznie pompowało się samo. 

Brudu nie zauważyłem, choć jak ktoś ma disela to pewnie wyjdzie jak mechanik powyżej.

Radość niesamowita o 5 rano mogłem patrzeć jak samo się robi. 

Oczywiście nie obyło się bez kombinacji, ponieważ mój samochód ma dwururkę i jak zapniesz do jednej to pompuje się bardzo słabo. Ale od czego są szmaty! Właśnie ta wymieniona do drugiej dziurki i po sprawie kilkadziesiąt sekund i gumiak gotowy do drogi. :D

• 0

Sprawdzone, działa pięknie. :)

Zrobiłem przejściówkę i zamiast dymać ręcznie pompowało się samo. 

Brudu nie zauważyłem, choć jak ktoś ma disela to pewnie wyjdzie jak mechanik powyżej.

Radość niesamowita o 5 rano mogłem patrzeć jak samo się robi. 

Oczywiście nie obyło się bez kombinacji, ponieważ mój samochód ma dwururkę i jak zapniesz do jednej to pompuje się bardzo słabo. Ale od czego są szmaty! Właśnie ta wymieniona do drugiej dziurki i po sprawie kilkadziesiąt sekund i gumiak gotowy do drogi. :D

..żartujesz, czy mówisz prawdę??

Zapamiętaj, że to są spaliny pod ciśnieniem, nie powietrze...

Chyba taniej kupić pompkę za 300-500PLN niż nowy ponton... zdrowia nie kupisz...

• 0

..żartujesz, czy mówisz prawdę??

Zapamiętaj, że to są spaliny pod ciśnieniem, nie powietrze...

Chyba taniej kupić pompkę za 300-500PLN niż nowy ponton... zdrowia nie kupisz...

Ja tego nie wdycham :) 

Co do pontonu, to akurat ten co mam kupiłem od jakiegoś dziadka za jakieś śmieszne pieniądze więc nie opłaca mi się kupić pompki za 300zł. Ewentualnie stary odkurzacz i przejściówka z 12v na 230. :)

Oczywiście jak bym miał ponton za kilka tysięcy to bym tak entuzjastycznie do tego nie podchodził!