dawek1 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund. To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę. https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 ...powodzenia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 To chyba do cafe, do "Jerkbait sie smieje" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Najlepiej podobno pompują auta z silnikami diesla VW 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Najlepiej podobno pompują auta z silnikami diesla VW A w filmiku Golf antyk z emisja spalin Euro -1 Pewnie w materacu tyle olowiu, ze nawet fala go nie przewroci podczas kapieli plazowych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Pewnie w materacu tyle olowiu, ze nawet fala go nie przewroci podczas kapieli plazowych... On już nawet nie pływa, tylko nadmuchany tonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DarekM Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Kiedyś widziałem patent jak gość pompował ponton takim starym odkurzaczem .Rurę wtykał w wylot powietrza i szło jak z pompki elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pasta Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Najlepiej podobno pompują auta z silnikami diesla VW Bezpiecznie, jeśli ponton się przebije to od razu można znakiem dymnym nadać SOS Słyszałem już o takim pompowaniu, jednak nie wiem jak spaliny wpływają na tworzywo z którego jest zrobione pływadło. Po kilku razach pewnie będzie w środku straszny syf... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dobry patent jest ze zwykłym workiem foliowym. Zagarnąć powietrza do wora, zamknąć wylot a następnie przytknąć do dziury i wpompować z worka do środka, na yt jest filmik ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Super pomysł, ja na ryby nigdy się bez odkurzacza nie ruszam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Super pomysł, ja na ryby nigdy się bez odkurzacza nie ruszam! A ja bez kanapek! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beton Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund. To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę. https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXcto nawet nie wymaga komentarza.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Super pomysł, ja na ryby nigdy się bez odkurzacza nie ruszam!A ja bez kanapek!No to super, można w przerwach w łowieniu... powciągać kanapki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andru77 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ja to na ryby zazwyczaj z wędką się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawek1 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Widzę że koledzy żywiołowo podeszli do tematu. Ale postanowiłem spróbować, jutro rano zobaczymy co wyjdzie. Przy benzyniaku nie powinno być aż tak dużego problemu syfem w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Jak już się śmiejemy... Odkurzaczem to można ściągnąć powietrze https://www.youtube.com/watch?t=60&v=e-AP1DseR_U 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hcv Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ten mechanik i tak przebija wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janos75 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Mechanik "owędzony" akurat na ryby, komar już na nim nie siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 No stare odkurzacze (jamniki) to wypas był. Specjalnie do tego posiadały wlot i wylot. Przepinało się wąż w odpowiednią stronę i można było pompować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawek1 Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Sprawdzone, działa pięknie. Zrobiłem przejściówkę i zamiast dymać ręcznie pompowało się samo. Brudu nie zauważyłem, choć jak ktoś ma disela to pewnie wyjdzie jak mechanik powyżej. Radość niesamowita o 5 rano mogłem patrzeć jak samo się robi. Oczywiście nie obyło się bez kombinacji, ponieważ mój samochód ma dwururkę i jak zapniesz do jednej to pompuje się bardzo słabo. Ale od czego są szmaty! Właśnie ta wymieniona do drugiej dziurki i po sprawie kilkadziesiąt sekund i gumiak gotowy do drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tlok Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Kumplowi po 2 latach pompowania z rury ponton rozpadl sie w rekach a wiec powodzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Mechanik jest the best )) muhehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Sprawdzone, działa pięknie. Zrobiłem przejściówkę i zamiast dymać ręcznie pompowało się samo. Brudu nie zauważyłem, choć jak ktoś ma disela to pewnie wyjdzie jak mechanik powyżej. Radość niesamowita o 5 rano mogłem patrzeć jak samo się robi. Oczywiście nie obyło się bez kombinacji, ponieważ mój samochód ma dwururkę i jak zapniesz do jednej to pompuje się bardzo słabo. Ale od czego są szmaty! Właśnie ta wymieniona do drugiej dziurki i po sprawie kilkadziesiąt sekund i gumiak gotowy do drogi. ..żartujesz, czy mówisz prawdę??Zapamiętaj, że to są spaliny pod ciśnieniem, nie powietrze...Chyba taniej kupić pompkę za 300-500PLN niż nowy ponton... zdrowia nie kupisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 ..żartujesz, czy mówisz prawdę??Zapamiętaj, że to są spaliny pod ciśnieniem, nie powietrze...Chyba taniej kupić pompkę za 300-500PLN niż nowy ponton... zdrowia nie kupisz... Lub co gorsza życia jak pęknie na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawek1 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 ..żartujesz, czy mówisz prawdę??Zapamiętaj, że to są spaliny pod ciśnieniem, nie powietrze...Chyba taniej kupić pompkę za 300-500PLN niż nowy ponton... zdrowia nie kupisz...Ja tego nie wdycham Co do pontonu, to akurat ten co mam kupiłem od jakiegoś dziadka za jakieś śmieszne pieniądze więc nie opłaca mi się kupić pompki za 300zł. Ewentualnie stary odkurzacz i przejściówka z 12v na 230. Oczywiście jak bym miał ponton za kilka tysięcy to bym tak entuzjastycznie do tego nie podchodził! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DarekM Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nie lepiej kupić zwykłą pompkę do pompowania materacu za ok 50zł i mieć problem zgłowy ,jak nie chcesz inwestować w coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dawek1
Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund.
To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę.
https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi